Sport

Ar putea fi marea surpriză a lui Edi Iordănescu pentru meciurile din Liga Națiunilor. A scăpat de cârje și intră la pregătire! Exclusiv

Dennis Man, 23 de ani, are parte de vești bune! Se va întoarce la antrenamente mai repede decât se anticipa și ar putea ajuta naționala condusă de Edi Iordănescu la meciurile de Liga Națiunilor din luna iunie.
12.05.2022 | 09:54
Ar putea fi marea surpriza a lui Edi Iordanescu pentru meciurile din Liga Natiunilor A scapat de carje si intra la pregatire Exclusiv
Edward Iordanescu nu mai acceptă să fie singurul responsabil pentru dezastrul de la echipa națională. © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

Dennis Man, unul dintre jucătorii importanți ai actualei echipe naționale, s-a accidentat la finalul lunii aprilie. Se întâmpla înainte de un antrenament al Parmei, care urma să întâlnească a doua zi Perugia în Serie B.

Dennis Man, vești excelente pentru Edi Iordănescu. Ar putea fi alături de tricolori la meciurile de Liga Națiunilor din luna iunie

Accidentarea de acum 3 săptămâni a lui Dennis Man la Parma l-a scos practic din calculele pentru cele 4 meciuri ale naționalei României, din luna iunie, în Liga Națiunilor.

ADVERTISEMENT

După analize medicale amănunțite s-a ajuns la concluzia că îi sunt afectate ligamentele de la gleznă mult mai grav decât se credea. Perioada de absență pe care doctorii i-o stabiliseră era de 8 săptămâni. Sezon încheiat pentru Man și la Parma, și la echipa națională!

Staff-ul naționalei, în frunte cu Edi Iordănescu, căuta deja soluții pentru meciurile din iunie, mai ales că lista absenților este mai lungă. FANATIK vine cu o veste excelentă. Apropiații lui Man dezvăluie că refacerea acestuia a decurs mult mai bine, fiind șanse să fie alături de tricolori la partidele oficiale de Liga Națiunilor!

ADVERTISEMENT

Dennis Man a scăpat de cârje și revine la pregătire. Se va afla, foarte probabil, pe lista lărgită de stranieri de Liga Națiunilor a lui Edi Iordănescu

Cum a fost posibil așa ceva? Ce s-a întâmplat? Este posibil ca estimările inițiale ale medicilor să fi fost atât de prăpăstioase tocmai pentru a fi siguri că Man se va reface sută la sută. Cu atât mai mult cu cât el a mai avut probleme medicale pe parcursul acestui sezon.

Cert este că Dennis Man a scăpat de cârje acum câteva zile și se pregătește să revină la pregătire. Deocamdată în sală, dar undeva în jur de 25 mai și pe teren! Teoretic, ar prinde măcar o săptămână de antrenament pe „verde”. Schimbarea de situație a lui Man va influența, foarte probabil, și planurile lui Edi Iordănescu.

ADVERTISEMENT

Aproape sigur Dennis Man se va găsi pe lista lărgită de stranieri pe care Iordănescu o va trimite către cluburi. Explicația este cât se poate de simplă. Pe 4, 7, 10 și 14 iunie România va juca 4 meciuri în Liga Națiunilor.

Se va face o strategie de la început, pentru că e clar că nu se poate juca mereu cu același prim 11. Asta nepunând la socoteală eventuale accidentări sau suspendări. Deci un Dennis Man refăcut și ajuns la un nivel competitiv cât mai bun ar fi util pentru echipa națională doar și pentru meciurile de acasă, din 10 și 14 iunie, cu Finlanda și cu Muntenegru.

ADVERTISEMENT

Dennis Man a avut probleme și la debutul din martie al lui Edi Iordănescu. Răcit contra Greciei, refăcut pentru amicalul din Israel

Dennis Man a fost un „jucător-problemă” și la prima acțiune a lui Edi Iordănescu ca selecționer. Este vorba despre dubla amicală din martie, cu Grecia și în Israel. Așa cum a dezvăluit FANATIK atunci, jucătorul Parmei a fost primul care „a căzut” în cantonamentul de la Mogoșoaia, cu câteva zile înainte de meciul cu Grecia.

Dennis Man acuzase o gripă severă, nu Covid, dar ulterior au apărut inclusiv astfel de cazuri în acea perioadă, la lot. Man s-a refăcut după câteva zile, a făcut deplasarea în Israel, unde a și marcat după o prestație foarte bună.

În condițiile actuale, o refacere pe ultima sută de metri a lui Man este foarte importantă pentru Edi Iordănescu. Acesta are primele meciuri oficiale ca selecționer în Muntenegru (4 iunie), în Bosnia (7 iunie), cu Finlanda (10 iunie) și cu Muntenegru (14 iunie). Sunt destule semne de întrebare pentru noul tehnician al naționalei, dar absența lui Ianis Hagi este certă. Cum la fel ar putea fi și a lui Nicolae Stanciu, care nu a început nici acum campionatul în China după transferul la Wuhan. Stanciu nu are meci oficial din decembrie 2021!

  • 4 goluri în 14 meciuri la naționala mare a României a marcat Dennis Man, ultimul fiind pe 29 martie 2022 la Netanya
  • 8 milioane de euro este cota actuală a mijlocașului Parmei, care va împlini 24 de ani pe 26 august
ADVERTISEMENT