Fotbal international

Dennis Man, elogiat în Italia de un fost jucător al lui Dinamo: „Românii sunt adevărate mașinării de război!”

14.03.2021 | 10:15
Dennis Man elogiat in Italia de un fost jucator al lui Dinamo Romanii sunt adevarate masinarii de razboi
ADVERTISEMENT

Dennis Man a fost extrem de lăudat în presa din Italia de un fost dinamovist. Acesta a vorbit extrem de frumos despre fotbaliștii români, pe care îi consideră adevărați războinici”.

Parma a plătit o sumă record pentru transferul lui Dennis Man de la FCSB, iar italienii au așteptări mari de la fotbalistul care a ajuns deja la șapte partide jucate în campionatul Italiei.

ADVERTISEMENT

Astfel, mijlocașul ofensiv de 22 de ani va fi convocat de selecționerul Mirel Rădoi pentru partida cu Macedonia de Nord din preliminarii Campionatului Mondial din 2022.

Fostul dinamovist Mattia Montini îl laudă pe Dennis Man: „Are niște calități incredibile!”

Mattia Montini a jucat 45 de meciuri pentru Dinamo între 2018 și 2020, după care s-a transferat la Astra Giurgiu, din cauza situației financiare din Ștefan cel Mare, iar atacantul este sigur că „perla” lui Gigi Becali își va demonstra valoarea și în Serie A dacă i se va acorda timpul necesar și se va avea răbdare cu el: „Aptitudinile sale îl vor face să se impună și în Serie A. Trebuie doar să îi ofere niște timp pentru adaptare”, a spus atacantul italian din Liga 1 într-un interviu pentru Taca La Marca.

ADVERTISEMENT

Montini consideră că Man s-a transformat într-un veritabil goleador și îi asigură pe italieni că are calitățile necesare pentru a reuși acest lucru și la Parma, în ciuda criticilor aduse de o parte din presa din Cizmă: „Am văzut că o parte a presei din Parma îl critică, pentru că ei voiau jucători experimentați. În opinia mea acest tip are niște calități incredibile. În România devenise un veritabil golgeter”, a mai spus sigur pe el italianul jurnaliștilor.

Ba, mai mult, atacantul giurgiuvenilor ridică în slăvi nivelul fotbalului românesc și consideră că Liga 1 are foarte mulți jucători talentați, în ciuda a ceea ce se crede în Italia, cu fotbaliști foarte puternici din punct de vedere fizic: „Sunt o mulțime de fotbaliști talentați aici. Italienii cred că liga din România e slabă, dar din punct de vedere fizic, cei de aici sunt adevărate mașinării de război”.

ADVERTISEMENT

Mattia Montini, impresionat și de un alt fotbalist român: „Poate juca lejer în Serie A!”

Mattia Montini nu este doar „fanul” lui Dennis Man și mai are încă un favorit! Este vorba despre Alexandru Mitriță, fostul jucător al Universității Craiova și al Pescara, care s-a transferat de la New York City FC la Ahli, dar pe care îl vede oricând la o formație din Serie A: „Am mai fost impresionat și de Alexandru Mitriță. A jucat acum ceva timp la Pescara, dacă vă amintiți. Acum joacă la Al-Ahli, are un stil asemănător cu cel al lui Giovinco. Poate juca lejer în Serie A”, a suprins italianul.

Atacantul italian al Astrei Giurgiu știe însă și care este punctul nevralgic al fotbaliștilor români care au carențe din punct de vedere tehnico-tactic, însă Man nu este unul dintre ei: „Sunt înzestrați genetic, puternici, diponibili la efort. Sigur, există și unele carențe din punct de vedere tehnic sau tactic, dar în ultimii ani au apărut niște tineri care merită atenția. Dennis Man este unul dintre ei”, a argumentat Montini”, a concluzionat jucătorul de 29 de ani.

ADVERTISEMENT

Dennis Man are un meci extrem de important în etapa a 27-a din Serie A, mai ales că echipa sa a scăpat printre degete cele trei puncte cu Fiorentina, după ce a fost egalată pe final de meci. Astfel, Parma va întâlni pe teren propriu AS Roma, care tocmai a zdrobit-o pe Șahtior în Europa League cu 3-0. Parma e pe locul 19 în Serie A, cu doar 16 puncte, cu patru mai puțin decât următoarea clasată, AC Torino.

ADVERTISEMENT