Sport

Ciprian Tătărușanu a revenit în poarta lui AC Milan. Ce note a primit românul și cum a fost caracterizată evoluția lui

Marius Șumudică și-a redescoperit calitățile de dansator după Al Raed - Al Adalah 2-1, o nouă victorie pentru echipa sa în Arabia Saudită.
02.10.2022 | 16:48
Ciprian Tatarusanu a revenit in poarta lui AC Milan Ce note a primit romanul si cum a fost caracterizata evolutia lui
Cirprian Tătărușanu a apărat pentru prima oară după 10 luni poarta lui AC MIlan. FOTO: hepta.ro
ADVERTISEMENT
02-10-2022
13:43

Italienii apreciază evoluția lui Tătătrușanu în Empoli – AC Milan 1-3

Campioana Italiei, cu Ciprian Tătărușanu în poartă, a câștigat cu 3-1 meciul cu Empoli disputat în deplasare, în etapa a 8-a din Serie A. Pentru Tătărușanu a fost primul meci oficial în tricoul ”diavolilor” după 10 luni.

Românul nu a putut respinge șutul din lovitură liberă a lui Bajrami, din minutul 90+2, însă a avut o intervenție decisivă în fața albanezului la scorul de 0-0. Jurnaliștii intaliei i-au acordat nota 6,7.

”O paradă fundamentală în fața lui Bajrami și o poziționare deloc impecabilă la lovitura liberă de 1-1 pe care a executat-o albanezul Bajrami. Un bun început, bilanțul este unul pozitiv”, notează Gazzetta dello Sport.

”A combinat mai multe faze în care a fost superficial, dar a și salvat decisiv cu piciorul în fața lui Bajrami. La lovitura liberă directă are o parte de responsabilitate.

Și la repunerea mingii în joc a mai dat rateuri, oferind-o cadou adversarilor pentru contraatacuri. S-a bucurat alături de marcatorii golurilor rossonere și aproape sigur își va păstra locul de titular și în această lună”, au scris cei de la Corriere dello Sport.

02-10-2022
12:01

O nouă victorie pentru Mircea Lucescu în Ucraina

Echipa Dinamo Kiev, antrenată de Mircea Lucescu, a învins, în deplasare, scor 1-0, formația Minaj, în etapa a 5-a a campionatului Ucrainei.

Unicul gol al întâlnirii a fost marcat de Tsygankov (51). În urma acestei victorii, trupa tehnicianului român a urcat pe locul 9 în clasament, cu 6 puncte, la 7 puncte în urma liderului Shahtior Donețk, dar și cu un meci mai puțin disputat.

01-10-2022
19:10

Al Raed, echipa lui Marius Șumudică, câștigă după o repriză a doua perfectă. Tehnicianul a dansat de bucurie

Echipa antrenată de Marius Șumudică a obținut al treilea succes stagional 2-1 cu codașa Al Adalah și se apropie de pozițiile fruntașe ale clasamentului. Oaspeții au deschis scorul în minutul 35, prin Palacios. 

Repriza a doua a fost una perfectă pentru trupa tehnicianului român. El Berkaoui a restabilit egalitatea după ceva mai mult de o oră de joc (min. 63), iar Tavares a închis tabela în minutul 71.

Silviu Lung junior și Alexandru Mitriță au fost titulari, dar numai portarul a terminat meciul pe teren. În urma acestui rezultat Al Raed a urcat pe poziția a 6-a a clasamentului, la 3 puncte în urma liderului Al Shabab. 

La finalul partidei tehnicianul de 51 de ani a declanșat fiesta și a dansat acompaniat de fanii din tribune. 

01-10-2022
18:18

Ciprian Tătărușanu, primele minute în actualul sezon la AC Milan

Portarul Ciprian Tătătrușanu este titular în partida pe care campioana Italiei, AC Milan, o dispută în această seară, în deplasare, la Empoli. Vot fi primele minute ale fostului internațional român în acest sezon.

La gazde, Răzvan Marin este doar rezervă. Mijlocașul a evoluat în toate celelalte partide pe care echipa lui le-a jucat în actualul campionat.

În Azerbaidjan, echipa lui Laurențiu Reghecampf, Neftci Baku, a fost învinsă de de Qarabag cu scorul de 3-1. Trupa tenicianului român a intrat la cabine în avantaj, după reușita lui Israfilov din minutul 24.

În actul secund gazdele s-au dezlănțuit și au marcat de trei ori. Kady a restabilit egalitatea în minutul 57, iar Zoubir înscris pentru 2-1. Scorul final a fost stabilit în minutul 73 de Owusu.

Astfel, Qarabag a preluat conducerea în clasament cu 21 de puncte, trei peste Neftci Baku.    

01-10-2022
15:29

Cosmin Olăroiu, lider cu Al Sharjah în Emiratele Arabe

Echipa Al Sharjah, antrenată de Cosmin Olăroiu, a ajuns la patru victorii în tot atâtea etape disputate în campionatul din Emiratele Arabe Unite, după succesul obținut pe teren propriu în fața formației Khorfakkan.

Golurile învingătorilor au fost marcate de Caio (16), Luanzinho (49) și Pjanic (59).

Într-un alt meci din etapa a 4-a a campionatului din Emiratele Arabe, echipa Bani Yas, antrenată de Daniel Isăilă, a remizat acasă cu formația Al Jazira, la care Florin Tănase a fost integralist, scor 1-1.

Oaspeții au deschis scorul din penalty prin Mabkhout (88), în timp ce gazdele, care evoluau în inferioritate numerică după eliminarea lui Alvarez (41), au reușit egalarea prin Ivkovic (90+4). 

Al Sharjah este lider în clasament, cu 12 puncte, urmată de Al Jazira, cu 10 puncte. Bani Yas este pe locul 9, cu 4 puncte.

Reușita fotbalistului român vine la doar câteva zile după ce a punctat și pentru echipa națională, în victoria cu Bosnia-Herțegovina din Liga Națiunilor.

Un nou gol reușit de Dennis Man pentru Parma

Dennis Man a ajuns o piesă importantă pentru Parma și asta se vede și în prestațiile sale din eșalonul secund al campionatului italian. Internaționalul român a marcat un gol extrem de important în partida cu Frosinone.

ADVERTISEMENT

Revenit la echipa de club după acțiunea de la națională, antrenorul Fabio Pecchia a decis să nu-l forțeze pe Man și l-a lăsat pe banca de rezerve la întâlnirea din acest weekend, luând decizia să înceapă ca titular cu Drissa Camara.

În ciuda faptului că Parma a condus la pauză cu 1-0 după penalty-ul transformat de Gennaro Tutino în prelungirile primei reprize, tehnicianul Parmei nu a fost mulțumit de prestația ivorianului și în startul reprizei secunde l-a aruncat în luptă pe Dennis Man.

ADVERTISEMENT

Avea să fie mișcarea câștigătoare pentru ”cruciați”, deoarece în minutul 51 internaționalul român a dus scorul la 2-0, transformând un nou penalty primit de parmegiani, care în cele din urmă s-au impus cu 2-1.

Man, al treilea gol în acest sezon pentru Parma

Dennis Man a mai avut o ocazie uriașă de gol la mijlocul reprizei secunde, dar un fundaș advers a scos balonul din fața porții goale. Internaționalul român se află la al treilea gol în acest sezon pentru trupa lui Pecchia, după cele reușite cu Bari și Ascoli.

ADVERTISEMENT

Celălalt român de la Parma, Valentin Mihăilă, este în continuare accidentat și nu a intrat în lot. La Frosinone, mijlocașul Daniel Boloca a fost integralist și a primit un cartonaș galben în minutul 88.

Formația Genoa, care a început cu românii Radu Drăgușin și George Pușcaș pe banca de rezerve, s-a impus pe terenul echipei Spal cu 2-0. Drăgușin a intrat pe teren în startul reprizei secunde, în timp ce Pușcaș a fost aruncat în luptă în minutul 78.

ADVERTISEMENT

Palermo, cu fundașul Ionuț Nedelcearu integralist, a pierdut, pe teren propriu, întâlnirea cu Sudtirol, scor 0-1. Cei trei români de la Pisa, Marius Marin, Adrian Rus și Olimpiu Moruțan, sunt rezerve în partida de la Perugia.

ADVERTISEMENT