Fotbal international

Dennis Man, la fel de bun ca Ronaldo! Românul, lăudat de antrenorul Parmei după eșecul cu Juventus

22.04.2021 | 09:31
Dennis Man la fel de bun ca Ronaldo Romanul laudat de antrenorul Parmei dupa esecul cu Juventus
ADVERTISEMENT

Atacantul echipei Parma, Dennis Man, a fost considerat de presa din Italia la același nivel cu starul Cristiano Ronaldo în meciul pierdut pe terenul lui Juventus, iar antrenorul Roberto D’Aversa l-a lăudat încă o dată.

Fostul jucător de la FCSB a fost titularizat pe terenul ”Bătrânei Doamne” în timp ce Mihăilă a intrat pe teren în minutul 60. Echipa celor doi români e cu un picior şi jumătate în Serie B după ce a fost învinsă cu 3-1.

ADVERTISEMENT

Cu șase etape înainte de finalul sezonului din Serie A, Parma se află la 11 puncte în urma celor de la Benevento, formație care ocupă prima poziție ce asigură salvarea de la retrogradare.

Cristiano Ronaldo și Dennis Man, aceleași note în Juventus – Parma 3-1

Dennis Man a jucat 81 de minute în partida pierdută cu Juventus, iar prestația sa nu a mai fost la fel de bună ca în etapele precedente, iar Gazzetta dello Sport i-a acordat nota 5, la fel ca și starului portughez Cristiano Ronaldo.

ADVERTISEMENT

”Nu a fost seara tripletei ofensive, dar el este cel care a luptat cel mai puțin. A avut în față un Alex Sandro în formă de zile mari, dar, în loc să încerce să-l blocheze, s-a ascuns”, au scris jurnaliștii italieni despre internaționalul român.

În schimb, deși nu a prins decât ultimele 30 de minute ale întâlnirii de la Torino, Valentin Mihăilă a fost notat cu 5,5. ”Aceeași notă ca Gervinho. Scorul nu se schimbă după intrarea lui. Nu reușește să influențeze jocul, iar participarea sa la faza ofensivă este limitată la ultimele tentative din meci”, a notat Gazzetta dello Sport.

ADVERTISEMENT

Românii, modești în duelul cu giganții Italiei

5,5 a fost nota primită de cei doi români și din partea Corriere della Sera și Goal Italia. ”Va regreta că nu a condus câteva atacuri în prima parte și poate că nu a făcut un pas în față pentru a-l bloca pe Alex Sandro la gol în a doua repriză” și ”De data aceasta a fost cuminte, nu ca de obicei”, au fost comentariile italienilor pentru Man.

Jurnaliștii din Peninsulă sunt conștienți că Mihăilă nu a avut prea mult timp pentru a-și arăta calitățile, dar totuși așteptau ca jocul Parmei să crească după intrarea sa. ”Nu a putut zgâria” și ”S-a lovit continuu de fundașii bianconeri”, au fost aprecierile acestora.

ADVERTISEMENT

D’Aversa, cuvinte generoase pentru Man

În conferinţa de presă de la finalul partidei cu Juventus, antrenorul Roberto D’Aversa a avut numai cuvinte de laudă pentru Dennis Man. ”Avem mai mulți jucători tineri interesanți, dar cel care a crescut cel mai mult este Dennis Man. Are un potențial enorm.

Și când a venit aici era foarte bun cu mingea la picior, dar suferea pe faza defensivă. Are calități fizice, a fost dispus să învețe limba. E jucător de echipă națională, a venit dintr-un campionat în care era lider pentru a demonstra în Italia că muncește pe ambele faze. Dennis Man poate ajunge un jucător de top”, a spus D’Aversa, conform parmalive.com.

ADVERTISEMENT