Sport

Dennis Man, Marius Marin și Florin Niță, în top la EURO 2024 după primele două etape. Cum au impresionat tricolorii

Dennis Man, Marius Marin și Florin Niță se află pe primele locuri în mai multe clasamente după cele două meciuri de la EURO 2024. La ce capitole s-au remarcat
23.06.2024 | 19:31
Dennis Man Marius Marin si Florin Nita in top la EURO 2024 dupa primele doua etape Cum au impresionat tricolorii
Dennis Man, Marius Marin și Florin Niță, în topuri la EURO 2024. Sursă foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Dennis Man, Marius Marin și Florin Niță se află pe primele locuri în mai multe clasamente la EURO 2024, alături jucători importanți din fotbalul european. Iată cum s-au impus.

Dennis Man, Marius Marin și Florin Niță, cifre spectaculoase la EURO 2024

Dennis Man are cele mai multe assist-uri la EURO 2024. Cu cele două pase decisive din meciul cu Ucraina, jucătorul lui AC Parma este lider absolut la acest capitol. Rămâne de văzut dacă va reuși un meci bun și cu Slovacia.

ADVERTISEMENT

Marius Marin a arătat și el că a dat totul pe teren, deși a fost criticat în multe rânduri. Mijlocașul defensiv are printre cele mai multe alunecări reușite la Campionatul European din Germania și e pe locul patru cu 8 tackling-uri reușite. El a fost depășit în acest clasament doar de Nicolas Seiwald (10 – Austria), Giovanni di Lorenzo (9 – Italia) și Strahinja Pavlovic (9 – Serbia).

Florin Niță a făcut și el un meci fabulos contra Belgiei și a ajutat România să rămână pe primul loc în grupă cu paradele sale extraordinare: „Puteam să mai marcăm de 4-5 ori”, a spus nemulțumit selecționerul Domenico Tedesco la finalul partidei.

ADVERTISEMENT

Portarul care nu a jucat niciun meci în preliminarii are nu mai puțin de 10 parade importante la acest turneu final și se află în top trei portari. Este depășit doar de Giorgi Mamardashvili (15 parade – Georgia). Podium e completat de Peter Gulacski (9 parade – Ungaria).

Dennis Man, ocazie uriașă ratată cu Belgia, Florin Niță, omul meciului pentru România. Marius Marin, seară grea contra Belgiei

Dennis Man a ratat cea mai mare ocazie a României contra Belgiei. În minutul 68, atacantul a scăpat singur cu portarul Casteels, dar șutul său a fost respins în corner. El a fost unul dintre cei mai activi jucători din ofensiva României și l-a mai încercat pe goalkeeper-ul belginienilor în două rânduri.

ADVERTISEMENT


Marius Marin a avut o misiune mult mai dificilă decât în meciul cu Ucraina, iar vedetele naționalei Belgiei l-au pus în dificultate, nereușind să blocheze atacurile echipei lui Domenico Tedesco.

Marius Marin pe locul 4 în topul alunecărilor reușite la EURO 2024
Marius Marin pe locul 4 în topul alunecărilor reușite la EURO 2024

Florin Niță a făcut un meci senzațional și a salvat România de la primirea a încă două-trei goluri. A fost de departe cel mai bun „tricolor” și a primit nota 7,5: „Eu mi-am făcut treaba şi nimic mai mult. Asta e cel mai important pentru mine, să dau ce e mai bun din mine pe teren. Îmi pare rău că nu am putut face mai mult”.

ADVERTISEMENT

Nicolae Stanciu, în topul celor mai spectaculoase goluri la EURO 2024. Valentin Mihăilă, cel mai rapid jucător

Nicolae Stanciu a reușit un gol fabulos în meciul cu Ucraina, iar reușita sa a fost votată pe site-ul UEFA a doua cea mai frumoasă de la acest turneu final. Pe primul loc se află golazo-ul marcat de Muldur în poarta Georgiei. Top 3 e închis tot de un jucător turc: Guler, cu reușita împotriva gruzinilor.

Valentin Mihăilă este lider în clasamentul celor mai rapizi jucători de la turneul final din Germania. Absent cu Ucraina, jucătorul lui Parma a alergat la meciul cu Belgia cu viteza de 35,8 kilometri/oră.

Belgienii au și ei un jucător într-un top

Jeremy Doku, vedeta lui Manchester City, este jucătorul cu cele mai multe preluări reușit de la Campionatul European: 9. Romelu Lukaku intră și el în istorie drept jucătorul cu cele mai multe goluri anulate la EURO: 3 în doar două meciuri.

Din păcate pentru „tricolori”, Belgia a reușit să înscrie contra României cel mai rapid gol din istoria Campionatelor Europene. Youri Tielemans a deschis scorul la Koln după doar 74 de secunde.

Grupa României a mai adus o premieră. Este pentru prima oară la Campionatul European când înainte de ultimul meci din grupe toate cele patru echipe au câte trei puncte.

  • 2 pase decisive are Dennis Man, cele mai multe la EURO 2024
  • 8 alunecări a reușit Marius Marin, locul 4 la EURO 2024
  • 11 parade are Florin Niță, locul 3 la EURO 2024
ADVERTISEMENT