Fotbal intern

Dennis Man pleacă după 5 ani de la FCSB! Drumul de la promisiune la star

27.01.2021 | 23:13
Dennis Man pleaca dupa 5 ani de la FCSB Drumul de la promisiune la star
ADVERTISEMENT

Transferul lui Dennis Man la Parma s-a făcut. A confirmat și Gigi Becali, iar suma este cea mai mare încasată vreodată de un club din România. În mai puțin de 5 ani la FCSB, fotbalistul cumpărat cu aproximativ 500.000 de euro, a devenit un star de milioane de euro.

A ajuns la FCSB în 2016, după o serie interminabilă de încercări de a ajunge, fie în Anglia, la Manchester City, fie în Italia, la Bologna. A atras atenția scouterilor, dar nu a impresionat pe perioada probelor.

ADVERTISEMENT

Ce nu au văzut englezii și italienii, a mirosit Gigi Becali. Finanțatorul roș-albaștrilor povestea în urmă cu mai mulți ani că l-a remarcat pe Man în play-off-ul ligii a doua, în 2016. Man era legitimat la UTA și rata promovarea în Liga 1 în favoarea Dunării Călărași.

Clauza de 100.000 de euro care-i putea schimba destinul lui Dennis Man

FCSB a plătit 300.000 de euro pentru transferul lui Dennis Man, dar înțelegerea cu UTA mai avea câteva clauze care duceau suma de transfer spre o jumătate de milion, mai exact 420.000 de euro. Prima perioadă la FCSB nu i-a fost deloc prielnică lui Man.

ADVERTISEMENT

Prindea rar minute, iar când aparițiile în tricoul roș-albastru s-au apropiat de cifra 10, fotbalistului i s-au dat și mai puține șanse. În momentul în care bifa a 10-a apariție în tricoul lui FCSB, UTA mai încasa 100.000 de euro.

Însă, calitățile sportive și umane ale tânărului fotbalist l-au convins pe Gigi Becali că merită să plătească 100.000 de euro în plus. Sezonul 2017/2018 a fost primul în care Man a strălucit, la propriu. 34 de meciuri și 10 goluri, numai în Liga 1, au fost biletul spre transferul de milioane, anunțat în exclusivitate de FANATIK și perfectat azi.

ADVERTISEMENT

Cota atacantului a crescut an după an

Din momentul în care a ajuns titular la FCSB, nimic nu a mai oprit ascensiunea lui Dennis Man. Jucător cu personalitate, arădeanul a avut nevoie de doar un an și jumătate ca să facă pasul spre prima reprezentativă a României, în tricoul căreia a debutat în martie 2018.

Un an mai târziu, alături de naționala de tineret atingea semifinala Campionatului European U21. Acela a fost momentul în care transferul său a devenit aproape o obsesie pentru impresari.

ADVERTISEMENT

Deși a câștigat un singur trofeu cu FCSB, Cupa României în 2020, site-urile de specialitate au plusat constant la cota lui de transfer, grație evoluțiilor convingătoare. La sfârșitul anului trecut Dennis Man a devenit cel mai bine cotat fotbalist din Liga 1 – 6,5 milioane de euro.

  • 146 de meciuri și 49 de goluri are Dennis Man în tricoul lui FCSB, în toate competițiile
  • 6 selecții și 1 gol are atacantul de 22 de ani la naționala de seniori a României

13 milioane cash și încă două bonus pentru 5 ani la Parma

Nume importante din fotbalul european sunt cu ochii pe perla lui Gigi Becali, și nu de ieri de azi. Sporting Lisabona a oferit 8 milioane de euro, dar Becali a cerut dublu. Cluburile din Rusia ar fi făcut și ele oferte, dar prețul fixat de finanțatorul roș-albaștrilor – 15.000.000 de euro,  i-au determinat să facă un pas în spate.

Cel care a avut curajul să negocieze până la capăt este miliardarul american Kyle Kruse, cel care a cumpărat clubul Italian Parma, pentru aproximativ 70 de milioane de euro. Presa din Peninsulă scrie că afaceristul de peste ocean este vrăjit de Man și acest lucru l-a convins să accepte condițiile lui Becali.

Parma va plăti 13.000.000 de euro în 2 ani și alte două milioane în momentul în care Man va bifa a 15-a selecție în tricoul României, respectiv când va marca golul cu numărul 10 în tricoul Parmei.

  • 1,2 milioane de euro anual va încasa Dennis Man la Parma, în fiecare an de contract

  • (P) Cota BETANO pentru FCSB – Poli Iași: 2,80 este cota pentru „peste 3,5 goluri”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT