Fotbal intern

Dennis Man, printre cei mai buni fotbalişti din Europa! Doar două staruri mondiale sunt peste vedeta FCSB

21.10.2020 | 10:54
Dennis Man printre cei mai buni fotbalisti din Europa Doar doua staruri mondiale sunt peste vedeta FCSB
ADVERTISEMENT

Dennis Man este pe val în startul sezonului 2020-2021 şi a ajuns să fie unul dintre cei mai bun fotbalişti din Europa. FANATIK îţi prezintă cum a ajuns vedeta FCSB să fie pe locul 3 în topul indexului InStat pentru cele mai bune campionate de pe continent.

CIES Football Observatory a colectat datele InStat pentru campionatele din Europa, iar Dennis Man ocupă locul 3 în ierarhia celor mai buni fotbalişti ai momentului. Pentru acest top au fost luaţi în calcul doar jucătorii care au bifat cel puţin 450 de minute în meciurile din competiţia internă în sezonul 2020-2021.

ADVERTISEMENT

În prezent, Dennis Man are un index InStat de 363 puncte şi este depăşit de două staruri mondiale din Premier League. Mohamed Salah (Liverpool) este liderul ierarhiei, cu un index de 430, acesta fiind urmat de Harry Kane (Tottenham), cu 404.

Cum a ajuns Dennis Man în topul celor mai buni fotbalişti ai Europei

După golul marcat în Academica Clinceni – FCSB 0-2, Dennis Man l-a egalat în clasamentul golgeterilor pe Elvir Koljic, ambii având câte şase reuşite în actualul sezon. În plus, fotbalistul de 22 de ani a reuşit să mai ofere patru pase decisive în cele şase meciuri jucate în campionat.

ADVERTISEMENT

Cifrele lui Dennis Man puteau să fie şi mai bune, însă jucătorul a fost depistat pozitiv la COVID-19 şi a ratat două partide. Mijlocaşul ofensiv de 22 de ani nu a fost pe teren în meciurile cu Slovan Liberec şi Poli Iaşi, ambele pierdute de FCSB.

Dennis Man şi-a trecut numele pe lista marcatorilor şi în Europa League. În partida de poveste cu Backa Topola, perla lui Gigi Becali a înscris o triplă, prima din acest sezon. La trei zile de la partida din Serbia, fotbalistul a repetat isprava în victoria cu FC Argeş, scor 3-0.

ADVERTISEMENT

U Craiova domină topul indexului InStat în campionat

Dennis Man este lider detaşat în clasamentul celor mai buni fotbalişti din campionat, pe cifrele InStat, însă U Craiova este clubul care domină top 10. Nicuşor Bancu, Elvir Koljic, Mihai Bălaşa, Ovidiu Bic şi Alex Cicâldău sunt fotbaliştii Ştiinţei aflaţi printre primele zece poziţii.

Igor Armaş este apariţia suprinzătoare din top 10. Internaţionalul moldovean, legitimat la FC Voluntari, ocupă locul 3, alături de Elvir Koljic şi Mihai Bălaşa, toţi trei având un index InStat de 293 de puncte.

ADVERTISEMENT
  1. Dennis Man (FCSB) – 363
  2. Nicuşor Bancu (U Craiova) – 301
  3. Elvir Koljic (U Craiova), Igor Armaş (FC Voluntari), Mihai Bălaşa (U Craiova) – 293
  4. Ovidiu Bic (U Craiova) – 281
  5. Alex Cicâldău (U Craiova), Alex Măţan (Viitorul), Mateo Susic (CFR Cluj) – 278
  6. Bogdan Mitrea (Sepsi) – 276
  7. Gabriel Iancu (Viitorul) – 275
  8. Valentin Creţu (FCSB) – 272
  9. Ionuţ Panţîru (FCSB) – 271
  10. Rachid Bouhenna (Sepsi) – 268

Dennis Man, lăudat de Cornel Dinu: “Comandantul suprem al echipei”

La ultimele acţiuni ale naţionalelor, Dennis Man a fost convocat la selecţionata U21 a României, însă au existat voci care au susţinut că vedeta FCSB ar fi trebuit să fie chemat de Mirel Rădoi. Cornel Dinu l-a lăudat pe fotbalistul de 22 de ani după prestaţia din meciul cu Academica Clinceni şi a reiterat ideea că jucătorul trebuie să joace în naţionala mare.

“Într-adevăr, Man e un jucător capabil să inventeze, are imaginație și tehnică. Și, ce e mai important pentru un atacant, are forță de pătrundere și execuție. Nu neapărat că l-a întors pe Patriche, care nu e nici greu de întors. El e căpitan, comandatul suprem al echipei, așa ar trebui… În ultima perioadă a ieșit foarte bine la rampă Man.

Chiar înaintea meciului din Islanda am fost adeptul de a evolua cu doi jucători care au forță de pătrundere. După părerea mea, Man nu trebuia să lipsească din echipă, mai ales că acolo a fost ales Deac, cel care nu avea aceste calități. Este un jucător realmente de valoare”, a spus Cornel Dinu la Telekom Sport.


  • (P) Cota BETANO pentru FCSB – Hermannstadt: 1,53 este cota pentru “1 solist”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT
Tags: