Sport

Sampdoria nu renunță la Dennis Man. Jucătorii oferiți Parmei în schimbul internaționalului român

Sampdoria vrea să-i ofere Parmei doi jucători în schimbul lui Dennis Man. Mijlocașul român este dorit insistent de fostul său antrenor, Roberto D'Aversa.
08.01.2022 | 17:42
Sampdoria nu renunta la Dennis Man Jucatorii oferiti Parmei in schimbul internationalului roman
ADVERTISEMENT

Deși nu traversează cea mai bună perioadă a carierei, Dennis Man poate prinde în această iarnă un transfer în Serie A. Sampdoria i-a făcut Parmei o nouă ofertă, în speranța că o va convinge să-l cedeze definitiv.

Sampdoria e gata să cedeze doi jucători în schimbul lui Dennis Man

Concret, cei de la clubdoria46.it susțin că ocupanta locului 15 în prima ligă italiană e dispusă să ofere doi jucători – pe Nicola Murru și Ernesto Torregrossa – ca monedă de schimb pentru internaționalul român. Dacă mutarea s-ar realiza, acesta ar ajunge din nou sub comanda antrenorului cu care a dat cel mai bun randament.

ADVERTISEMENT

Avem mai mulți jucători tineri interesanți, dar cel care a crescut cel mai mult este Dennis Man. Are un potențial enorm. Și când a venit aici era foarte bun cu mingea la picior, dar suferea pe faza defensivă. Are calități fizice, a fost dispus să învețe limba.

E jucător de echipă națională, a venit dintr-un campionat în care era lider, acum pentru a demonstra în Italia muncește pe ambele faze. Dennis Man poate ajunge un jucător de top”, spunea Roberto D’Aversa în primăvara anului trecut, după un meci pierdut de „cruciați”, scor 1-3, în fața lui Juventus.

ADVERTISEMENT

Parma nu vrea să renunțe la Dennis Man: „Este un jucător important”

Spre deosebire de stagiunea precedentă, când era titular incontestabil, acum Dennis Man a avut 11 apariții, dintre care 8 ca titular și a reușit să-și treacă doar în două rânduri numele pe tabela de marcaj. Cu toate acestea, pe adresa Parmei curg ofertele, dar șansele ca transferul la o echipă mai importantă să se realizeze în viitorul apropiat sunt destul de mici.

Este un jucător important, cu mult talent și calitate. Suntem fericiți să îl avem. În această perioadă are niște dificultăți, dar are calitățile pentru a face diferența la Parma. Se antrenează în fiecare zi cu mare intensitate și este un jucător important pentru echipă.

ADVERTISEMENT

Nu suntem nemulțumiți de Dennis. Dacă va primi oferte, le vom evalua, ca pentru toată lumea”, a declarat directorul sportiv al „cruciaților”, Mauro Pederzoli.

Ce-l așteaptă pe Valentin Mihăilă: „Are toate calitățile pentru a juca rolul de atacant secund”

În ciuda evoluțiilor oscilante din ultima perioadă, Valentin Mihăilă – celălalt internațional român din lotul echipei – beneficiază la rândul său de încrederea deplină a tehnicianului Giuseppe Iachini. Ba chiar va primi un nou rol în teren, cel de atacant secund, astfel încât să prindă cât mai multe minute din postura de titular.

ADVERTISEMENT

Cred că Valentin are toate calitățile pentru a juca rolul de atacant secund. Este adevărat în scurta sa carieră este un rol pe care l-a jucat puțin, dar are caracteristici să se poată descurca cu această funcție”, a explicat oficialul Parmei.

În schimb, Paul Codrea nu este deloc surprins de evoluțiile modeste ale celor doi internaționali români. „În străinătate trebuie să demonstrezi pe parcursul a doi, trei, cinci ani pentru a deveni un jucător valoros. Noi după două meciuri îi facem Pele și Ronaldo. Știam că va fi greu pentru Man și Mihăilă, în România ei sunt ținuți în brațede presă, de club, de patron.

Relația este uneori mai mult decât jucător-patron, uneori este nașul cu finul, ceea ce nu e normal. Când te duci într-un fotbal profesionist cu o mentalitate corectă, ai probleme! Nu mai e nimeni să te ia în brațe, să te pupe, să te alinte, să fie lângă tine.

Acolo toată lumea își vede de treabă, ai concurență în fiecare zi la antrenament. La Conte puteai să fii cel mai bun la un meci, dacă nu te antrenai bine în următoarea săptămână puteai să nu prinzi lotul de 18. Nu scrie nicăieri că ești titular dacă ai jucat bine într-un meci. Asta e mentalitatea corectă”, susține fostul fundaș, potrivit digisport.ro.

ADVERTISEMENT
Tags: