Fotbal intern

Dennis Man și Florin Tănase, cel mai bun cuplu de marcatori din ultimii 17 ani pentru FCSB

09.11.2020 | 12:03
Dennis Man si Florin Tanase cel mai bun cuplu de marcatori din ultimii 17 ani pentru FCSB
ADVERTISEMENT

Este pentru prima oară când FCSB are doi super marcatori în lot: Dennis Man și Florin Tănase au înscris împreună nu mai puțin de 18 goluri în zece etape, lucru fără precedent pentru roș-albaștrii, care în ultimul deceniu au avut doar doi golgheteri: Raul Rusescu și Harlem Gnohere.

FCSB a revenit lider în Casa Pariurilor Liga 1 după aproape trei luni de zile și echipa lui Toni Petrea nu pare că va pierde prea ușor primul loc în clasament, jocul funcționând la parametri optimi.

ADVERTISEMENT

La Universitatea Craiova, Cristiano Bergodi a demisionat și echipa are mai multe probleme de efectiv, cu jucători accidentați precum Koljic, Valentin Mihăilă vândut la Parma, Cicâldău fiind și el indisponibil, în timp ce la CFR Cluj situația este la fel de incertă, cu Dan Petrescu pe picior de plecare și o infirmerie plină.

Dennis Man și Florin Tănase cel mai bun cuplu de marcatori din 2003 şi până în prezent

Dennis Man și Florin Tănase sunt golgheterii campionatului cu câte nouă goluri marcate în zece etape și au fost convocați în premieră de Mirel Rădoi la echipa națională, pentru meciurile cu Belarus (amical) și ultimele două partide din Liga Națiunilor, cu Norvegia și Irlanda de Nord din Liga Națiunilor.

ADVERTISEMENT

Eficacitatea celor doi jucători este cu atât mai impresionantă, cu cât cei doi nu joacă pe poziție de vârf, atacantul veritabil din lotul echipei lui Toni Petrea fiind Sergiu Buș, care are doar un gol marcat în zece etape, iar Dennis Man și Florin Tănase au marcat mai multe goluri decât toată echipa lui Dinamo.

FCSB a suferit mulți ani din cauza lipsei unui jucător care să marcheze meci de meci, singurii golgheteri de când clubul a fost preluat de Gigi Becali fiind Harlem Gnohere (21 de goluri – 2017/2018), Raul Rusescu (21 de goluri 2012/2013) și Claudiu Răducanu (21 de goluri – 2002/2003), dar niciodată FCSB nu a avut un cuplu în atac atât de prolific. Singurul cuplu comparabil a fost Bogdan Stancu-Kapetanos, care a marcat 23 de goluri, dar după primele zece etape aveau doar patru goluri marcate. Astfel, cuplul Man-Tănase a marcat 18 din cele 28 de goluri ale echipei, șapte dintre acestea fiind reușite importante (5 goluri Man și 2 Tănase), în urma cărora FCSB a deschis scorul.

ADVERTISEMENT

Dennis Man și Florin Tănase, pe urmele lui Adrian Mutu și Jean Vlădoiu

Dennis Man și Florin Tănase se pot compara la numărul de goluri marcate după zece etape doar cu atacanții lui Dinamo, care acum 21 de ani aveau cifre la fel de bune. Adrian Mutu marca șase goluri, în timp ce Jean Vlădoiu înscria de 12 ori, în sezonul 1999/2000, în timp ce Nicolae Dică (8 goluri) și Adrian Neaga (13 goluri), înscriau 21 de goluri în sezonul 2003-2004.

Interesant e faptul că la finalul turului de campionat, ambii jucători ai lui Dinamo au fost cedați în străinătate: Adrian Mutu a plecat la Inter pentru 6,5 milioane de euro, în timp Jean Vlădoiu a plecat în urma unor neînțelegeri financiare, la FC Kickers Offenbach.

ADVERTISEMENT

Despre ofertele lui Dennis Man s-a vorbit foarte mult timp și jucătorul are mari șanse să părăsească echipa în pauza din iarnă sau la finalul sezonului, în timp ce Florin Tănase nu vrea să își prelungească contractul cu FCSB, iar Ioan Becali a spus că are oferte din Statele Unite, Rusia, Turcia și din alte campionate.

Golurile marcate de cuplul Man-Tănase în primele zece etape din Liga 1:

  • Dennis Man – Astra Giurgiu (1 gol) / FC Voluntari (1 gol) / FC Arges (3 goluri) / Academica Clinceni (1 gol) / Hermannstadt (1 gol) / FC Botosani (2 goluri)
  • Florin Tănase – Astra Giurgiu (1 gol) / Viitorul Constanta (1 gol) / Poli Iasi (1 gol) / Dinamo (2 goluri) / Hermannstadt (1 gol) / Chindia Targoviste (1 gol) / FC Botosani (2 goluri)

  • (P) Cota BETANO pentru Gaz Metan Mediaș – FCSB: 1,30 este cota pentru „peste 1,5 goluri”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT