Fotbal international

Dennis Man și Ianis Hagi au ieșit din lupta pentru Golden Boy 2018

03.09.2018 | 10:05
Dennis Man si Ianis Hagi au iesit din lupta pentru Golden Boy 2018

Mijlocașii echipelor FCSB și FC Viitorul, Dennis Man și Ianis Hagi, au ieșit din lupta pentru trofeul Golden Boy 2018, acordat de cotidianul italian Tuttosport. Cei doi fotbaliști români au fost eliminați în a doua fază a selecției, în urma căreia au rămas în cursă 60 de jucători.

Favorit la câștigarea trofeului este atacantul francez Kylian Mbappe. Fotbalistul lui Paris Saint-Germain a făcut un turneu final de Campionat Mondial excepțional reușind să câștige trofeul cu reprezentativa ”cocoșului galic”. Mbappe, care a cucerit și în 2017 trofeul Golden Boy, este văzut și ca un posibil candidat la Balonul de Aur.

Dennis Man și Ianis Hagi, eliminați din lupta pentru Golden Boy 2018

La începutul lunii iulie, jucătorii Dennis Man și Ianis Hagi au fost nominalizați între cei 100 de candidați la trofeul Golden Boy 2018. Ei eu reușit să reziste primei selecții în urma căreia au fost eliminați 20 de fotbaliști, dar au ieșit din luptă la cea de-a doua selecție.

Pe lângă marele favorit Kylian Mbappe, pe lista celor 60 de fotbaliști rămași în cursa pentru marele trofeu Golden Boy 2018 se află nume importante precum Trent Alexander-Arnold (FC Liverpool), Matthijs De Ligt (Ajax Amsterdam), Achraf Hakimi (Real Madrid), Moise Kean (Juventus Torino), Justin Kluivert (AS Roma), Christian Pulisic (Borussia Dortmund), Patrick Cutrone (AC Milan), Diogo Dalot (Manchester United), Phil Foden (Manchester City), Vinicius Junior (Real Madrid), Moussa Wague (FC Barcelona), Timothy Weah (Paris Saint-Germain) și Ryan Sessegnon (Fulham).

Mijlocașii echipelor FCSB și FC Viitorul, Dennis Man și Ianis Hagi, au ieșit din lupta pentru trofeul Golden Boy 2018
Mijlocașii echipelor FCSB și FC Viitorul, Dennis Man și Ianis Hagi, au ieșit din lupta pentru trofeul Golden Boy 2018

Mijlocașul formației FCSB, Dennis Man, s-a aflat în această vară în atenția cluburilor AS Roma și Anderlecht Bruxelles. Finanțatorul Gigi Becali a afirmat chiar că a refuzat o ofertă de 14 milioane de euro pentru jucător așteptând ca suma să ajungă undeva la 20 sau chiar 30 de milioane de euro: “Eu am refuzat şi 14 milioane de euro pentru Man, nu doar 11 milioane de la AS Roma. Nu a fost o ofertă oficială, a fost o discuţie la modul ‘Îl dai cu 14 milioane? Nu îl dau!’ Şi am cerut 30 de milioane. Mă rog să rezist 2 ani la sume de 20 de milioane, 30 de milioane, pentru că vor veni şi ofertele astea”.

Man și Hagi, printre cei mai buni jucători din Liga 1 Betano

Dennis Man a marcat un gol cu călcâiul în partida de duminică seară pe care FCSB a terminat-o la egalitate, scor 2-2, cu FC Botoșani, în etapa a șaptea a Ligii 1 Betano. Harlem Gnohere a scăpat de marcajul fundașilor adverși în banda stângă, i-a centrat mingea lui Florinel Coman, care a preferat să recentreze la Man în mijlocul careului de 6 metri și acesta a înscris spectaculos, cu călcâiul. Pentru jucătorul în vârstă de numai 20 de ani acesta a fost cel de-al patrulea gol al sezonului. Mai marcase de două ori în campionat și o dată în preliminariile Europa League. Man are și un assist în Liga 1 Betano.

Ianis Hagi a fost dorit de mai multe formații în această vară, ultima care șiu-a exprimat interesul pentru jucătorul de la FC Viitorul fiind echipa daneză Brondby. Directorul sportiv al danezilor, Troels Bech, a confirmat interesul mare pentru fiul ”Regelui”, pe care spune că îl monitorizează cu atenţie de mai bine de şase luni. Dar tot el admite faptul că pentru a putea încerca transferul obligatoriu trebuie mai întâi să vândă unul dintre jucătorii de top din lot.

Gică Hagi a confirmat faptul că fiul său este în atenţia mai multor cluburi din Europa, în frunte cu francezii de la Lyon, dar a precizat că nu au fost demarate negocieri cu absolut nimeni până la acest moment. Ianis Hagi a avut prestaţii bune în play-off-ul ediţiei precedente, dar în actualul sezon nu mai pare la fel de inspirat şi jocul său a scăzut mult calitativ.