Sport

Dennis Man și Valentin Mihăilă au rămas fără antrenor. Doi foști campioni mondiali se luptă pentru numirea la Parma

Parma a încheiat sezonul în Serie A cu o înfrângere și antrenorul Roberto D’Aversa a fost demis. Două nume uriașe sunt pe lista posibililor succesori.
23.05.2021 | 20:41
Dennis Man si Valentin Mihaila au ramas fara antrenor Doi fosti campioni mondiali se lupta pentru numirea la Parma
ADVERTISEMENT

Fără Dennis Man și Valentin Mihăilă pe teren, Parma a pierdut, sâmbătă, la scor de neprezentare, 0-3 cu Sampdoria, ultima partidă din actualul campionat al Italiei.

”Cruciații” încheie, astfel, pe ultima poziție a clasamentului și platforma Parmalive a anunțat deja primele schimbări dictate de finanțatorul american Kyle Krause.

ADVERTISEMENT

Foști coechipieri în “Squadra Azzurra”, rivali pentru postul de antrenor la Parma

Conform sursei menționate, patronul Parmei l-a demis pe antrenorul Roberto D’Aversa și odată cu el a fost pus pe liber și directorul sportiv Marcello Carli.

Presa din Italia a nominalizat și numele antrenorilor dintre care americanul Krause va alege viitorul tehnician al ”cruciaților”.

ADVERTISEMENT

Aceștia sunt Filippo Inzaghi și Fabio Cannavaro. Primul a pregătit-o în acest sezon pe Benevento care, la fel ca și Parma, a retrogradat în Serie B. Cel de al doilea este sub contract cu Guangzhou FC, în prima ligă a Chinei.

Cei doi posibili succesori ai lui D’Aversa sunt nume uriașe ale fotbalului din Peninsulă. Au fost coechipieri în echipa națională a Italiei și au cucerit împreună Cupa Mondială în 2006.

ADVERTISEMENT

Fabio Cannavaro a fost jucător al Parmei între 1995-2002 și a cucerit cu actuala echipă a românilor Man și Mihăilă Cupa UEFA, Cupa și Supercupa Italiei. A mai evolua la Inter Milano, Juventus, Real Madrid și Al Ahli.

Și Filippo Inzaghi a jucat un sezon (1995/1996) în galben și albastru. Spre deosebire de fostul său coechipier de la echipa națională, Inzaghi a activat ca antrenor doar în Italia, unde le-a pregătit pe AC Milan, Venezia, Bologna și Benevento.

ADVERTISEMENT

Man și Mihăilă, puncte fixe în reconstrucția Parmei

Cei doi internaționali români ai Parmei, Dennis Man și Valentin Mihăilă, nu au evoluat în ultima perioadă, din cauza problemelor medicale cu care se confruntă, iar ”cruciații” au arătat ca o echipă fără forță, fără viteză și fără inspirație în ofensivă.

Man și Mihăilă au devenit oameni importanți în formula de joc a Parmei și oficialii clubului nu concep reconstrucția echipei fără cei doi.

Însă, transferul în Italia, la Parma, a făcut ca cei doi fotbaliști să intre pe radarul unor cluburi importante atât din Peninsulă, cât și din Europa.

Despre Dennis Man presa din Peninsulă a scris că este dorit de Fiorentina și Napoli, clubul de sub Vezuviu arătând interes și pentru celălalt atacant român din lotul Parmei, Valentin Mihăilă. Însă, patronul american Kyle Krause vrea să-i păstreze și să forțeze o revenire imediată în Serie A.

ADVERTISEMENT