Fotbal intern

Dennis Man și Valentin Mihăilă, pregătiți să facă spectacol pentru echipa națională: „Aici e mândria mare”

22.03.2021 | 11:06
Dennis Man si Valentin Mihaila pregatiti sa faca spectacol pentru echipa nationala Aici e mandria mare
ADVERTISEMENT

Doi dintre cei mai importanți stranieri români, Dennis Man și Valentin Mihăilă, susțin că sunt pregătiți să devină oameni de bază ai naționalei lui Mirel Rădoi

Fotbaliștii celor de la Parma se declară încântați și mândri de posibilitatea de a juca în preliminariile Cupei Mondiale din 2022, care se va desfășura în Qatar.

ADVERTISEMENT

Cei doi au vorbit și despre contacul cu fotbalul italian, subliniind rigorile defensive ca fiind cel mai important element de noutate pentru ei.

Dennis Man și Valentin Mihăilă, pregătiți să facă spectacol pentru echipa națională: „Ăsta e visul meu”

Valentin Mihăilă a fost primul tânăr român care a semnat cu Parma pe bani mulți, în ultimele luni. Toamna lui 2020 aducea transferul fostului oltean pe Ennio Tardini, pentru mai mult de 7 milioane de euro.

ADVERTISEMENT

„Fotbalul italian mi se pare foarte tacticizat, cu echipe care se apără foarte bine și pun preț pe defensivă. Cred că mie mi se potrivește, mai ales pentru că sunt la o echipă care joacă pe contraatac. Fiind un jucător de viteză, asta mă avantajează. M-am integrat foarte bine și sper să continui la fel”, a descris Mihăilă pentru FRF TV contactul cu fotbalul din Peninsulă.

Mihăilă a vorbit și despre venirea lui Dennis Man la Parma. Fostul golgheter al Ligii 1 a semnat și el cu italienii la începutul anului 2021. De asemenea, Mihăilă a anunțat și ce jucători ai Craiovei ar putea face în curând pasul către o echipă din străinătate.

ADVERTISEMENT

„Am primit vestea venirii lui Man când eram la antrenament. Erau deja zvonuri ca va veni. Colegii mă întrebau ce fel de jucător e. Le-am zis că e un fotbalist foarte tehnic, cu multă calitate. Le-am arătat și niște videoclipuri cu el și mi-au spus că îl așteaptă. 

Din ce văd la Craiova, cred că Cicâldău va face pasul către un campionat puternic. Și Vlădoiu e un jucător bun, la fel și Baiaram, Cîmpanu care a venit acum. Screciu, tot la fel, care a plecat înaintea mea, dar a avut multe accidentări. Oricum, cred că Cicâldău va face primul pasul către străinătate”, a mai spus Mihăilă.

ADVERTISEMENT

Fostul fotbalist al echipei antrenate în prezent de Marinos Ouzounidis a vorbit și despre așteptările pe care le are de la prezența la echipa națională. El crede că România se va impune fără emoții în meciul cu Macedonia de Nord.

„A fost minunat primul contact cu lotul național. Îmi doresc să fiu aici, visul meu este să joc la un campionat european sau mondial cu echipa națională și sper să îmi pun amprenta. Nivelul de aici e mai ridicat. La tineret sunt numai copii, aici sunt doar seniori. Sper să mă impun și să fac față aici. Pe Camora l-am avut adversar foarte puțin la antrenamente, dar e un jucător foarte bun în continuare. 

Cu Macedonia de Nord va fi 2-0. Marcatori… nu știu, nu știm cine va juca. Dar sper să joace bine și să înscrie cine va juca. Nu contează cine înscrie, important e să câștige echipa”, a mai spus Mihăilă.

 

Dennis Man, gata să se impună la națională: „Asta mi-aș dori”

Celălalt român de la Parma, Dennis Man, a vorbit și el despre contactul cu fotbalul din Italia. Fostul jucător al FCSB-ului crede că diferența principală dintre roș-albaștri și actuala sa echipă este reprezentată de abordările tactice ale meciurilor.

„Aspectul tactic m-a impresionat la Parma. S-au schimbat multe lucruri după ce am plecat acolo, este altă țară, alte principii, e un stul de viață schimbat. Sunt diferențe destul de mari față de România. Stilurile FCSB și al Parmei sunt puțin diferite. O echipă atacă foarte mult, în vreme ce în Italia suntem nevoiți să ne și apărăm. Întâlnim echipe foarte puternice, dar sper ca pe viitor să joc tot mai bine și cei de acolo să fie mulțumiți de mine”, a spus Man.

Atacantul care are ca obiectiv în acest sezon salvarea de la retrogradare cu Parma a vorbit și despre revenirea la echipa națională. Man speră ca atât el cât și ceilalți membri ai generației sale să se impună și să devină noii lideri ai tricolorilor.

„Mi-aș dori foarte mult să fie acesta startul generației mele la cel mai înalt nivel pentru România. Nu știu dacă presiunea de a juca pentru națională este cea mai mare. Dar mândria este. Să îmbraci tricoul naționalei e cel mai important lucru pentru un jucător de fotbal

Pot spune că este șansa unei revanșe față de adversarii germani de la europeanul de tineret. Important este să știm ce avem de făcut, ca echipă. Vom pregăti foarte bine jocul și vom da 100% pe teren. Primii pași în fotbal mi-au fost ghidați de bunicul meu, care nu mai este.

Dar și antrenorii pe care i-am avut până acum m-au ajutat foarte mult. De la toți am avut de învățat foarte mult. Le mulțumesc și le sunt recunoscător”, a încheiat Man.


  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 2,11 este cota pentru ”ambele marchează” la meciul România-Macedonia de Nord. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT