Fotbal intern

Dennis Man, trimis de Rednic la Anderlecht: “Să plătească el să ajungă”

01.08.2018 | 07:56
Dennis Man trimis de Rednic la Anderlecht Sa plateasca el sa ajunga

Dennis Man, trimis de Rednic la Anderlecht. Mircea Rednic este de părere că cel mai bine cotat jucător al viceacampioanei României din acest moment ar trebui să meargă fără să stea pe gânduri în Belgia, la Anderlecht, acolo unde au mai evoluat românii Nicolae Stanciu şi Alexandru Chipciu.

În prezent la Al Faisaly, antrenorul care a fost şi timp de un an şi jumătate în Belgia, la Mouscron în perioada decembrie 2016 – februarie 2018, spune că având în vedere condiţiile care li se oferă jucătorilor în Belgia ar trebui să-l convingă. Astfel, Mircea Rednic spune că Dennis Man ar trebui să meargă la Anderlecht.

Dennis Man, trimis de Rednic la Anderlecht

“În momentul de faţă, e cel mai talentat produs pe care noi îl avem. Orice jucător ar trebui să vrea la Anderlecht. La ce condiţii sunt acolo, ar trebui să plăteasca el să ajungă la Bruxelles”, a spus Mircea Rednic la un post de televiziune, vorbind apoi despre aventura lui Alexandru Chipciu şi Nicolae Stanciu la Anderlecht, jucători care s-au transferat recent în Cehia, la Sparta Praga, şi acuză conducerea tehnică de îndepărtarea lor: “S-a luat campionatul cu ei, au fost de bază; să nu-mi spui tu mie că a venit antrenor nou şi ei au uitat să joace. Ei nu au mai fost susţinuţi deloc, iar pentru mine asta e cel mai ruşions. Exact ca la CFR, când dai un antrenor afară după trei meciuri”, a încheiat Mircea Rednic.

Laude din partea presei belgiene

Dennis Man, trimis de Rednic la Anderlecht. Dennis Man a fost urmărit la derby-ul FCSB – Dinamo 3-3, după ce antrenorul lui Anderlecht şi-a trimis scouterii la Bucureşti pentru a urmări partida de pe Arena Naţională. Fotbalistul în vârstă de 19 ani a oferit pasa de gol la prima reuşită a partidei, semnată de Harlem Gnohere, iar trimişii lui Hein Vanhaezebrouck au avut ce să vadă. Presa din Belgia a avut apoi numai cuvinte de laudă la adresa lui Dennis Man, jucător sfătuit de Rednic să aleagă Anderlecht.

“Anderlecht vrea să fure un jucător senzaţional de sub nasul lui Manchester United. Anderlecht caută soluţii în ofensivă şi l-a ochit pe Dennis Man, care poate juca atât ca vârf, cât şi ca mijlocaş ofensiv. Emisari ai lui Anderlecht au fost în tribune la partida dintre FCSB şi Dinamo, cu scopul clar de a-l monitoriza pe jucătorul roş-albaştrilor. Man a devenit deja un jucător care cochetează cu naţionala României, deşi are doar 20 de ani. S-a lansat la UTA, dar din 2016 a fost transferat de FCSB. În sezonul trecut, a jucat 47 de meciuri în toate competiţiile, marcând 12 goluri. Multe cluburi europene mari îl monitorizează”, au scris jurnaliştii din Belgia despre tânărul Dennis Man.

Dennis Man, trimis de Rednic la Anderlecht. Dennis Man în meciul de fotbal dintre Astra Giurgiu şi FCSB, contând pentru Liga 1 Betano, desfăşurat pe Stadionul Marin Anastsovici din Giurgiu
Dennis Man, trimis de Rednic la Anderlecht. Dennis Man în meciul de fotbal dintre Astra Giurgiu şi FCSB

Dennis Man are 19 ani şi a fost achiziţionat de FCSB de la UTA Arad, în toamna anului 2016. De atunci, tânărul jucător a reuşit să se impună în echipa vicecampioanei României, având evoluţii foarte une atât în competiţiile interne, cât şi în cupele europene, acolo unde tocmai a marcat primul său gol.

“Atunci avea clauză de 70 de milioane de euro, acum i-am crescut-o la 100 de milioane, avea salariu de 3.000, acum are 13-15.000 de euro”, Gigi Becali, patron FCSB