Fotbal international

Dennis Man, urmărit de echipe puternice din Europa la meciul FCSB – Hajduk Split

16.08.2018 | 11:24
Dennis Man urmarit de echipe puternice din Europa la meciul FCSB  Hajduk Split

Dennis Man, atacantul în vârstă de 19 ani din lotul lui Nicolae Dică, va fi urmărit de reprezentanţii unor echipe puternice din Europa la meciul pe care FCSB îl va disputa împotriva lui Hajduk Split, azi, de la ora 21.30, pe “Arena Naţională”, în turul 3 preliminar al Europa League.

Dennis Man este unul dintre cei mai curtaţi jucători de la FCSB în ultima perioadă. Fotbalistul transferat de Gigi Becali de la UTA Arad a fost monitorizat de AS Roma, formaţie care este dispusă să ofere în schimbul fotbalistului 11 milioane de euro, dar şi de Anderlecht, echipă la care au evoluat Nicuşor Stanciu şi Alexandru Chipciu. “Avea clauză de 70 de milioane de euro, acum i-am crescut-o la 100 de milioane, avea salariu de 3.000, acum are 13.000-15.000 de euro. Eu nu îl dau pe 15 milioane pe Man. Ce, sunt idiot? Păi, pe cine iau în schimb? Nu mai găsesc altul ca el să iau din România”, spunea Gigi Becali în urmă cu o săptămână.

Dennis Man, urmărit de echipe puternice din Europa la meciul FCSB – Hajduk Split

La meciul dintre FCSB şi Hajduk Split, din turul 3 preliminar al Europa League, în tribunele Arenei Naţionale, se vor afla mai mulţi scouteri şi reprezentanţi ai unor cluburi importante din Spania, Anglia şi Italia, anunţă Telekom Sport. Dacă vreo echipă din Europa care îl monitorizează pe Dennis Man doreşte să-l transfere pe atacantul în vârstă de 19 ani, atunci trebuie să-i plătească lui Gigi Becali nu mai puţin de 30 de milioane de euro.

Bucuria lui Dennis Man după ce a înscris un gol în meciul disputat de FCSB cu CSM Poli Iaşi
Dennis Man sărbătoreşte golul înscris în meciul FCSB – CSM Poli Iaşi în stilul lui Cristiano Ronaldo

Dennis Man şi-a început cariera de fotbalist la Atletico Arad, iar în iulie 2014 a fost cumpărat de UTA Arad cu 175.000 de euro. În septembrie 2016, Gigi Becali a hotărât să-l transfere pe internaţionalul român în vârstă de 19 ani şi le-a plătit celor de la UTA 400.000 de euro. Dennis Man a debutat la echipa naţională a României pe 27 martie 2018, atunci când “tricolorii” au jucat un meci amical împotriva reprezentativei Suediei, scor 1-0, pe stadionul “Ion Oblemenco” din Craiova. Dennis Man are prezenţe şi în loturile U21 şi U19 ale României.

Dennis Man a fost nominalizat la trofeul Golden Boy 2018

Cotat de site-urile de specialitate la 2,2 milioane de euro, Dennis Man a jucat în 62 de meciuri pentru FCSB, a înscris 15 goluri şi a oferit 10 pase decisive. Atacantul lui FCSB a fost nominalizat la trofeul Golden Boy 2018, alături de Ianis Hagi, căpitanul de la FC Viitorul Constanţa. Pe lista cu cei 100 de tineri jucători nominalizaţi se află, printre alţii  Trent Alexander-Arnold (Liverpool), Angel Gomes (Manchester United), Mirko Antonucci ( AS Roma), Matthijs De Ligt (Ajax), Achraf Hakimi (Real Madrid), Arnel Jakupovic (Juventus), Justin Kluivert (AS Roma), Christian Pulisic (Borussia Dortmund) și Idrissa Toure (Werder Bremen).

“Man, la ora asta, nu poate pleca nici pentru 15 milioane de euro. O să zică unii că sunt nebun, dar nu îl dau pentru că abia acum face 20 de ani. Dacă nu-l dau cu 15, înseamnă că vreau mai mult, nu? Jucătorii tineri de la Steaua vor pleca doar pe sume pe care le merită. Eu vând fotbalişti. E posibil să nu iau niciun ban pe el, nu e şlefuit la ora asta. Nu e aur sau diamant. Man a confirmat doar 30 la sută. Moruţan, doar 10 la sută” – Gigi Becali, patron FCSB

400.000 de euro a plătit Gigi Becali pentru transferul lui Dennis Man de la UTA Arad

Tags: