Fotbal international

Dennis Man, urmaşul lui Adrian Mutu?! Coincidenţe uluitoare între transferurile celor doi în Serie A

28.01.2021 | 21:47
Dennis Man urmasul lui Adrian Mutu Coincidente uluitoare intre transferurile celor doi in Serie A
ADVERTISEMENT

Dennis Man se pregăteşte de transferul la Parma, mutare care l-a făcut să devină cel mai scump fotbalist din istoria Ligii 1. În urmă cu 21 de ani, Adrian Mutu spărgea recordul în România şi pleca la Inter, iar FANATIK îţi prezintă câteva coincidenţe uluitoare între transferurile celor doi în Serie A.

FCSB a reuşit lovitura momentului în fotbalul românesc, iar transferul lui Dennis Man la Parma a intrat direct în istorie. Giovani Becali a oferit toate culisele mutării într-un interviu exclusiv pentru FANATIK, în care a dezvăluit suma de transfer şi salariul pe care jucătorul îl va avea în Italia.

ADVERTISEMENT

Va fi mijlocaşul ofensiv de 22 de ani urmaşul “Briliantului”? Răspunsul l-a dat chiar fostul internaţional român, actualmente selecţionerul naţionalei U21 a României, pentru FANATIK.

Coincidenţele între transferul lui Dennis Man la Parma şi cel al lui Adrian Mutu la Inter

Prima coincidenţă: ambele transferuri s-au făcut în perioada de mercato a iernii, diferenţa fiind de câteva zile. Adrian Mutu semna cu Inter pe finalul lunii decembrie 1999 şi bifa debutul în Serie A pe 6 ianuarie 2000. Marcello Lippi i-a oferit 8 minute în victoria milanezilor cu AC Perugia, după ce “Briliantul” îi lua locul lui Clarence Seedorf.

ADVERTISEMENT

A doua coincidenţă: ambele transferuri au avut sume record. Inter a plătit 6.000.000 de euro pentru transferul lui Adrian Mutu de la Dinamo, sumă care bătea recordul deţinut mutarea lui Gică Hagi de la Steaua la Real Madrid (4.000.000 de dolari în 1990). Acum, Dennis Man pleacă la Parma în schimbul a 13.000.000 de euro plus bonusuri de 2.000.000 de euro.

  • 31.000.000 de euro ar valora transferul lui Adrian Mutu de la Dinamo la Inter în banii de azi

A treia coincidenţă: Giovani Becali, implicat în ambele transferuri. Impresar al lui Adrian Mutu, Ioan Becali a fost cel care l-a dus la Inter şi a realizat mutarea istorică din 2000. După 21 de ani, Giovani a intermediat transferul lui Dennis Man la Parma.

ADVERTISEMENT

“La Inter l-am dus iarna contra dorinței lui Massimo Moratti, care îl voia din vară. Am semnat contractul cu Inter, i-am spus că i-am adus un viitor Balon de Aur” – Ioan Becali

A patra coincidenţă: Mutu şi Man, regi în prima ligă înaintea transferului. Înainte să plece la Inter, Adrian Mutu a rupt norii în Divizia A, cu 18 goluri în 18 meciuri pentru Dinamo în prima parte a sezonului 1999-2000. Cifrele sunt aproape asemănătoare în cazul lui Dennis Man. În cele 18 meciuri jucate în Liga 1 din sezonul 2020-2021, fotbalistul de 22 de ani a înscris 14 goluri.

  • 4 goluri în 4 meciuri a avut Adrian Mutu în Cupa UEFA 1999-2000
  • 3 goluri în 2 meciuri a avut Dennis Man în Europa League 2020-2021
ADVERTISEMENT

A cincea coincidenţă: puţine trofee în România. Când a plecat la Inter, Adrian Mutu avea un palmares gol, fără vreun trofeu câştigat cu FC Argeş sau Dinamo. Dennis Man a prins perioada în care FCSB a ratat pe bandă rulantă titluri în Liga 1, însă are în palmares Cupa României, câştigată în sezonul trecut.

A şasea coincidenţă: experienţă mică la naţională. Până la transferul la Inter, Adrian Mutu nu jucase niciun meci pentru echipa naţională a României. Debutul “Briliantului” sub tricolor a fost consemnat pe 29 martie 2000, în Grecia – România 2-0. De cealaltă parte, Dennis Man a bifat deja şase selecţii la naţională şi a marcat primul gol în victoria cu Malta, scor 4-0. Cu toate acestea, fotbalistul de 22 de ani a strâns doar 187 de minute în tricoul României până în prezent.

Dennis Man, antrenat de Adrian Mutu la naţionala U21 a României

La naţionala U21 a României, Dennis Man a jucat în 20 de meciuri şi a marcat 6 goluri, iar în ultimele meciuri de la selecţionata de tineret a fost antrenat de Adrian Mutu. Cei doi au lucrat împreună la 4 meciuri, în care mijlocaşul ofensiv de 22 de ani a marcat 3 goluri. La ultima acţiune a tineretului, decisivul cu Danemarca pentru calificarea la EURO U21 2021, Dennis Man a fost chemat de Mirel Rădoi la naţionala mare.

ADVERTISEMENT