Dentistul care l-a ucis pe leul simbol din Zimbabwe este cel mai hulit om din lume: “Inchideti-l, animalele nu sunt trofee”

Ionuţ Cataramă   
în Hotnews
30/07/2015, 14:34
Dentistul care l-a ucis pe leul simbol din Zimbabwe este cel mai hulit om din lume: “Inchideti-l, animalele nu sunt trofee” GALERIE FOTO

Cel care l-a masacrat cu sadism, in Zimbabwe, pe leul Cecil, simbol al unei rezervatii si atractie nationala, este acum blamat de o lume intreaga. Cu afacerea si cariera ruinate, stomatologul Walter Palmer a inteles intr-un mod cat se poate de dur puterea retelelor de socializare. Viteza comunicarii si a mobilizarii l-a transformat in dusman public, si a creat o campanie pentru interzicerea vanatorii de trofee!

“Inchideti-l!”. Uciderea leului Cecil, comoara nationala in Zimbabwe, a inflamat internetul si a determinat sute de oameni din Minnesota, deopotriva intristati si furiosi, sa condamne cruzimea gratuita de care s-a aratat capabil un vecin.

Kill 1

“Animalele nu sunt trofee! Nu ne apartin si nu putem dispune de ele dupa bunul plac! Au si ele sentimente si familii, ca si noi!”

In timp ce autoritatile din Zimbabwe fac demersuri pentru extradarea lui Walter Palmer, doi presupusi complici ai acestuia au fost adusi in fata judecatorului: un ghid de vanatoare si proprietarul fermei pe care a avut loc fapta odioasa. Au fost eliberati pe cautiune, dar risca fiecare cate 15 ani de inchisoare.

Aparatorii animalelor spera ca scandalul international sa conduca la interzicerea vanatorii pentru trofee.

David McKenzie, corespondent CNN: ” Cand avea doar cateva saptamani, acest leu a fost luat de langa mama lui. De fapt, s-a nascut doar ca sa fie ucis si transformat in trofeu de vanatoare, pentru care unii platesc mii de dolari!”

Pe ton sufocat de indignare, americanii incearca sa exorcizeze cumva rusinea nationala comisa de medicul Walter Palmer.

Pe comediantul Jimmy Kimmel l-a inecat plansul cand a adus vorba de leul Cecil, la talk-show-ul pe care il realizeaza in fiecare seara.

22

Jimmy Kimmel, realizator de show: “Cand am dat initial de stire, era suspectat un spaniol si va marturisesc ca am fost usurat ca nu era vorba de un american! Stiu, s-a intamplat ceva groaznic, dar macar de data asta n-a fost unul de-ai nostri. Apoi am aflat ca era totusi un american, un dentist care si-a dorit capul uneui leu deasupra semineului din pestera lui, ca sa bea o tarie in fata trofeului cu amicii lui, care sa-i spuna ce grozav e el!! Pur si simplu iti vine sa vomiti! Daca vreti sa transformati asta in ceva pozitiv puteti…scuzati-ma.. Gata, sunt OK. Puteti faceti donatii pentru aceasta organizatie de protectie a animalelor salbatice. Sa aratam lumii ca nu toti americanii sunt asemenea acestui sacal de dentist”.

Sursă: www.stirileprotv.ro

Închide ×