News

Denunț la DNA și sesizare la ANI împotriva lui Cătălin Cîrstoiu. Deputat USR: „Medicul Cîrstoiu este capul unei rețele de tip mafiot”

USR sesizează DNA și ANI împotriva lui Cătălin Cîrstoiu. „Direcționează pacienții de la stat la privat și îi jecmănește”
15.04.2024 | 19:39
Denunt la DNA si sesizare la ANI impotriva lui Catalin Cirstoiu Deputat USR Medicul Cirstoiu este capul unei retele de tip mafiot
USR îl acuză pe Cîrstoiu de „abuz în serviciu” și de „folosirea funcției pentru favorizarea unei persoane” / Foto: Facebook, Cătălin Cîrstoiu
ADVERTISEMENT

Deputatul USR Emanuel Ungureanu a anunțat, luni, că a depus la DNA un denunț pe numele lui Cătălin Cîrstoiu, și o sesizare la Agenția Națională de Integritate pe numele medicului, pe care îl acuză că „este capul unei rețele de tip mafiot care direcționează, de ani de zile, pacienții de la stat la privat și îi jecmănește”.

Abuz în serviciu, favorizare și înșelăciune

Emanuel Ungureanu, deputat USR, a anunțat luni că a depus la DNA și la ANI un denunț și o sesizare pe numele medicului Cătălin Cîrstoiu, canadidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei.

ADVERTISEMENT

Potrivit lui Ungureanu, denunțul la DNA a fost făcut sub aspectul „săvârșirii infracțiunilor de abuz în serviciu, folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane și înșelăciune”. Demeresul către ANI urmărește, potrivit lui, posibile situații în care medicul s-ar afla în situații de incompatibilitate și de conflict de interese, potrivit unui comunicat al USR.

„Medicul Cîrstoiu este capul unei rețele de tip mafiot”

„Medicul Cîrstoiu este capul unei rețele de tip mafiot care direcționează, de ani de zile, pacienții de la stat la privat și îi jecmănește. Cîrstoiu a încălcat în mod clar legea, în repetate rânduri. Inclusiv atunci când și-a numit soția șefă de secție, de mai multe ori consecutiv, începând cu anul 2014. Cîrstoiu a mințit și când a spus că nu a făcut consultații la clinicile private unde erau acționari el, mama, soția și soacra, veniturile obținute de la clinicile private ale familiei fiind trecute chiar în declarația de avere din iunie 2020.

ADVERTISEMENT

Sper ca DNA și DIICOT, alături de ANI, să îl cerceteze imediat pe candidatul PSD-PNL Cîrstoiu pentru aceste multiple infracțiuni, comise cu repetiție. Este incalificabil faptul că aceste fapte sunt cunoscute de mai multe instituții ale statului și nu s-a luat niciun fel de măsuri”, a declarat Emanuel Ungureanu, care este și vicepreședinte al Comisiei pentru Sănătate din Camera Deputaților.

De la stat la privat

Potrivit USR, denunțul la DNS și sesizarea la ANI pleacă de la raportul 3.712/2020  al Corpului de Control al primului ministru în legătură cu activitatea lui Cîrstoiu „la clinica familiei simultan cu deținerea funcției de conducere la SUUB, ceea ce reprezintă o încălcare a legislației în vigoare”.

ADVERTISEMENT

Emanuel Ungureanu spune că medicul s-a apărat de acuzațiile Corpului de Control, afirmând că la clinica privată se face numai „formare profesională de medici specialiști și rezidenți”. „Or, după cum reiese dintr-un răspuns oficial al Colegiului Medicilor din România, clinica privată nu este furnizor nici de formare profesională, nici de educație medicală continuă, ceea ce conturează infracțiunea de înșelăciune”, spune Ungureanu.

Deputatul USR mai spune că numirea Monicăi Cîrstoiu ca șef de secție la Spitalul Universitar nu a fost făcută prin concurs, ci prin contract administrativ semnat de medicul Cătălin Cîrstoiu, iar contractul Monicăi Cîrstoiu a fost prelungit până în martie 2020.

ADVERTISEMENT

„Fapta de folosire a funcției pentru favorizarea unor persoane are legătură cu numirea doctorului Monica Cîrstoiu pe postul de șef de secție în cadrul SUUB, numire făcută nu prin concurs, ci printr-un contract administrativ din februarie 2014, semnat de doctorul Cătălin Cîrstoiu. Contractul Monicăi Cîrstoiu a fost prelungit succesiv, ultimul act adițional fiind semnat, în martie 2020, tot de soțul acesteia, la doar 4 zile de la numirea în funcția de manager interimar. Soția domnului Cîrstoiu a renunțat la funcție de abia după acțiunea de verificare a Corpului de Control.

DNA și ANI trebuie să verifice dacă faptele penale și situația de incompatibilitate și conflictul de interese invocate corespund realității, pentru asigurarea transparenței și integrității în funcții publice, dar și pentru prevenirea oricăror forme de corupție”, se arată în comunicatul USR.

 

 

 

ADVERTISEMENT