Denunţul anului la DNA. Bogdan Olteanu l-a turnat pe Călin Popescu Tăriceanu

Mirela Apostol   
in Hotnews
06/08/2016, 10:51
Denunţul anului la DNA. Bogdan Olteanu l-a turnat pe Călin Popescu Tăriceanu

Călin Popescu Tăriceanu a fost turnat în faţa procurorilor anticorupţie chiar de către Bogdan Olteanu. Fostul preşedinte al Camerei Deputaţilor a recunoscut că a intervenit la prim-ministrul de la acea vreme pentru numirea lui Liviu Mihaiu în funcţia de guvernator al Deltei Dunării. Totul, la comanda lui Sorin Ovidiu Vîntu care ar fi dat un milion de euro mită.

Bogdan Olteanu le-a povestit anchetatorilor cum s-a vazut cu SOV în Deltă şi au stabilit acolo detaliile despre numirea lui Liviu Mihaiu ca guvernator al Deltei. De asemenea, Olteanu a mers şi a avut o discutie chiar la Guvern cu Călin Popescu Tăriceanu şi i-a spus acestuia că el ar vrea ca Liviu Mihaiu să ajungă guvernator al Deltei, lucru care s-a şi întâmplat.

Practic, Olteanu recunoaşte traficul de influenţă, chiar dacă spune că nu a primit niciun ban, transmite România TV.

“Numirea persoanelor în diferite funcţii publice de către politicieni în schimbul plăţii unor sume de bani reprezintă un fenomen de o gravitate extremă pentru societatea românească, având în vedere că este de natură să ducă la perpetuarea şi multiplicarea corupţiei. Funcţionarii numiţi în acest mod sunt stimulaţi să săvârşească, la rândul lor, infracţiuni pentru a recupera sumele avansate, cu consecinţa fraudării exponenţiale a resurselor care ar trebui să contribuie la dezvoltarea societăţii. Acest fenomen, care apare relativ frecvent în practica organelor judiciare, impune un răspuns ferm al autorităţilor, având în vedere că lăsarea în libertate a inculpaţilor acuzaţi de fapte de o asemenea gravitate poate crea în rândul cetăţenilor un sentiment de neîncredere şi temerea că asemenea fapte se vor perpetua”, declară magistratul în motivarea deciziei prin care a decis arest la domiciliu pentru Bogdan Olteanu.

“Martorul Mihaiu Liviu a arătat că a fost întrebat de Vîntu dacă vrea să ocupe postul de guvernator al Deltei Dunării. Întrucât Mihaiu Liviu a fost de acord, Vîntu i-a spus că va aranja acest lucru. Ulterior, Mihaiu Liviu a fost chemat la Guvern, unde premierul Tăriceanu i-a spus că va fi numit guvernator. Martorul a precizat că – ‘Vîntu discutase cu factorul politic numirea mea, dar atunci nu mi-am dat seama ce implica acest lucru’. Ulterior, Mihaiu Liviu a aflat că Vîntu a dat bani pentru această numire”, se arată în motivarea deciziei prin care judecătorii au decis ca Bogdan Olteanu să stea în arest la domiciliu.

Citeste mai mult pe RTV.NET

Ştirea MOMENTULUI

Chelsea – Arsenal 0-0 live online pe Eurosport. Start de meci!

Orice informatie si/sau declaratie preluata din acest material se face numai cu citarea sursei FANATIK.RO si, obligatoriu, cu LINK ACTIV catre prezentul material. In caz contrar, persoanele fizice si/sau juridice care incalca drepturile de autor ale FANATIK.RO, prevazute si protejate de Legea nr.8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe, sunt direct raspunzatoare legal pentru orice prejudiciu astfel cauzat.

Închide ×