Nicio categorie

Departamentul de Stat al SUA, avertisment pentru CM 2018! “Nu călătoriţi în Rusia”

Autor: Razvan Nicolae | 16.06.2018 | 16:48
Departamentul de Stat al SUA, avertisment pe durata CM 2018

Campionatul Mondial 2018 a ajuns la cea de-a treia zi de meciuri, fără să existe incidente grave. Cu toate acestea, Departamentul de Stat al Statelor Unite ale Americii a emis un avertisment pentru cetăţenii americani care vor să călătorescă în Rusia.

“Reconsideraţi călătoriile în Rusia din cauza terorismului şi a hărţuirilor. Unele zone au un risc ridicat. Nu călătoriţi în zona Caucazului de Nord, în Cecenia şi în zona Munţilor Caucaz din pricina nesupunerii civice din zonă şi a terorismului. Nu călătoriţi în Crimeea din cauza ocupaţiei abuzive de acolo. Grupuri teroriste continuă să plănuiască posibile atacuri în Rusia. Teroriştii pot ataca fără avertisment, ţintind locuri preferate de turişti, hub-uri de transport, mall-uri de cumpărături şi clădiri ale autorităţilor locale. Bombele amplasate în spaţii publice sunt ceva des întâlnit”, a fost anunţul Departamentului de Stat al Statelor Unite ale Americii.

Departamentul de Stat al SUA, avertisment pentru CM 2018 şi din motive diplomatice

ISIS a transmis de-a lungul ultimelor luni mai multe ameninţări la adresa fanilor care vor veni la CM 2018, dar şi la adresa mai multor fotbalişti. Avertismentul lansat de Departamentul de Stat al SUA nu se referă doar la meciurile de la turneul final. Relaţiile diplomatice dintre cele două ţări sunt precare în ultimii ani, iar autorităţile americane nu pot oferi asistenţă în Rusia.

Departamentul de Stat al SUA, avertisment pe durata CM 2018
Departamentul de Stat al SUA, avertisment pe durata CM 2018
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!