News

Departamentul pentru Situații de Urgență, acuzații de fake news la adresa Danei Budeanu. Ce afirmații a făcut aceasta

Dana Budeanu este acuzată de fake news. Reclamațiile vin chiar de la Departamentul pentru Situații de Urgență. FANATIK vă spune ce afirmații a făcut aceasta
20.09.2021 | 21:08
Departamentul pentru Situatii de Urgenta acuzatii de fake news la adresa Danei Budeanu Ce afirmatii a facut aceasta
ADVERTISEMENT

Într-o amplă postare pe pagina de Facebook, reprezentanții Departamentului pentru Situații de Urgență au dezmințit spusele vedetei și au acuzat-o pe aceasta că împrăștie informații false.

După cum ne-am obișnuit, Dana Budeanu a publicat un clip video în care a spus multe lucruri. Printre ele, aceasta a anunțat și că șapte dintre cei 11 oameni internați pe secția ATI de la Spitalul Floreasca sunt vaccinați cu schema completă.

ADVERTISEMENT

Departamentul pentru Situații de Urgență, acuzații de fake news la adresa Danei Budeanu. Ce afirmații a făcut aceasta

Creatoarea de modă nu s-a oprit aici. Ea l-a povestit internauților că o persoană publică imunizată împotriva virusului, al cărei nume nu a fost dezvăluit, este internată la ATI.

DSU a dezmințint-o și această afirmație, precizând că respectiva persoană nu s-a aflat niciodată într-o secție ATI și, mai mult, a părăsit unitatea medicală sâmbătă, 18 septembrie.

ADVERTISEMENT

„Ca urmare a unor informații diseminate opiniei publice astăzi, 20 septembrie 2021, de către Dana Budeanu, într-un material video, regăsit pe o rețea de socializare, pe contul oficial Știri pe Surse, conform cărora apare afirmația “La Floreasca, la ATI, atenție populație, joi, la închiderea zilei, 11 internați, dintre care 7 dublu vaccinați”, pentru o corecta informare a opiniei publice precizăm că cele prezentate de persoana amintită anterior se înscriu în spectrul informațiilor false, de tip fake news,” a transmis DSU.

Instituția a precizat că a cerut datele oficiale de la spitalul cu pricina. Potrivit informațiilor primite, de la începutul celui de al patrulea val al pandemiei, au fost internați pe secția ATI de la Floreasca un total de 15 pacienți. Dintre aceștia, doar patru erau vaccinați cu schemă completă.

ADVERTISEMENT

DSU a adăugat că toți cei aflați în această situație prezentau comorbidități multiple și aveau vârste cuprinse între 72-84 ani: boli cardiace, diabet zaharat tip II, hipertensiune arterială, boală renală în program de hemodializă și imunosupresie.

Dana Budeanu acuzată de afirmații mincinoase

Toți oamenii vaccinați s-au imunizat împotriva virusului cu mai mult de șase luni în urmă. În prezent, la ATI Floreasca sunt internați 11 pacienți. Dintre aceștia, doar trei sunt vaccinați cu scema completă, au comorbidități și se încadrează la categoria de vârstă de mai sus.

ADVERTISEMENT

Departamentul pentru Situații de Urgență a transmis o serie de informații oficiale cu privire la procentul oamenilor vaccinați care s-au infectat sau au decedat.

„Reamintim faptul că în urma raportului elaborat de către INSP pentru perioada 6-12 septembrie 2021, 95,2% din decesele înregistrate au fost la persoane nevaccinate, iar 3% la persoane vaccinate cu schema incompletă. Totodată, în același interval de timp, 77,6% din cazurile confirmate au fost înregistrate la persoane nevaccinate. Raportul INSP mai arată că de la începutul pandemiei până în prezent 85,9% din totalul deceselor au fost la persoane peste 60 ani iar 94,6% din persoanele decedate aveau cel puțin o comorbiditate asociată,” a transmis instituția.

„Ca o nota definitorie, fiind vorba despre vaccinare, adresăm un nou apel tuturor cetățenilor să se informeze din surse oficiale, să urmărească analizele efectuate de specialiștii din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică, date oficiale care sunt prezentate pe site-ul oficial INSP, respectiv informările zilnice furnizate de Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19,” a transmis DSU.

„Suntem în plin val patru al pandemiei, în care presiunea pe sistemul medical este evidentă, unde personalul medical depune eforturi considerabile în scopul salvării de vieți și unde autoritățile competente în gestionarea pandemiei de COVID-19 conlucrează eficient, permanent și continuu în depășirea acestei situații dificile cu care o lume întreagă se confruntă, în ultimul an și jumătate,” a adăugat.

ADVERTISEMENT