News

Depășire fatală, o mașină a fost zdrobită de TIR, în Brăila. Șoferul a murit strivit de fiare

Un grav accident a avut loc pe drumul european 587, județul Brăila. O persoană a decedat, iar alta a suferit răni și a fost transportată la spital.
18.05.2023 | 14:11
Depasire fatala o masina a fost zdrobita de TIR in Braila Soferul a murit strivit de fiare
Accident mortal pe un drum european. Foto: IPJ Brăila.
ADVERTISEMENT

Joi a fost o zi neagră pentru șoferii din Brăila. Un grav accident a avut loc în jurul orei 10, pe drumul european 587, între localitățile Lanurile și Viziru, unde s-au ciocnit un autoturism cu o autobasculantă. Mașina se afla în procesul de depășire a altui vehicul, iar șoferul, un bărbat în vârstă de 55 de ani, nu s-a asigurat înainte de a efectua manevra.

Accident mortal pe un drum european din Brăila

„A murit strivit de fiare. Era imposibil să supraviețuiască! Era ceva de coșmar dacă te uitai. Din mașină a rămas doar partea din spate”,  a remarcat un martor.

ADVERTISEMENT

Autoturismul a fost lovit frontal de autobasculantă care circula din direcția opusă. Aceasta s-a răsturnat pe un câmp, iar mașina a fost complet distrusă în urma impactului devastator. Șoferul autoturismului a pierit pe loc, fiind prins în mijlocul fiarelor contorsionate.

În același timp, celălalt șofer implicat în accident, un bărbat în vârstă de 54 de ani din Scorțaru-Nou, județul Brăila, a suferit răni și a fost transportat la spital. Bărbatul nu consumase alcool sau substanțe interzise. Potrivit autorităților, traficul pe drumul european 587 a fost blocat.

ADVERTISEMENT

Șoferul s-a angajat într-o depășire și nu s-a asigurat

Oamenii legii efectuează cercetări pentru a stabili circumstanțele în care s-a produs accidentul. Polițiștii au întocmit un dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă.Potrivit polițiștilor brăileni, tragedia s-a produs, după ce șoferul mașinii s-a angajat într-o depășire fără să se asigure, intrând în coliziune cu TIR-ul.

“În această dimineață, în jurul orei 10:00, un bărbat, în vârstă de 55 de ani, din orașul Însurăței, în timp ce conducea un vehicul pe DE 584, pe sensul de mers Lanurile – Valea Cânepii, s-ar fi angajat în depășirea unui alt vehicul fără a se asigura și a intrat în coliziune cu un TIR. În urma evenimentului, ambele auto implicate au ieșit în afara părții carosabile, TIR-ul răsturnându-se.

ADVERTISEMENT

Șoferul de 55 de ani a decedat, iar conducătorul TIR-ului, în vârstă de 54 de ani, din localitatea Scorțaru Vechi, a fost transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale. De asemenea, șoferul TIR-ului a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ”, a precizat sursa citată.

O cisternă a luat foc pe centura București

În cursul zilei de joi a mai avut loc un alt incident tragic în care o cisternă a luat foc în urma unui accident cu un TIR. Mai multe echipaje de pompieri au intervenit la fața locului. Din păcate, evenimentul rutier s-a soldat cu pierderea unei vieți și rănirea altei persoane. Cea de-a doua victimă este conștientă și va fi transportată la spital pentru îngrijiri medicale.

ADVERTISEMENT

Potrivit informațiilor oferite de InfoTrafic, acest grav accident s-a întâmplat pe DNCB, la kilometrul 43, în zona localității Măgurele. Traficul rutier pe centura Capitalei a fost blocat pe durata intervenției și a investigațiilor necesare: “Autovehiculele implicate în accidentul rutier ard în totalitate, în acest moment se lucrează la localizarea incendiului. Până în acest moment nu avem informații privind conținutul transportului. Traficul în zonă este restricționat. Intervenția este în desfășurare, revenim cu informații”, au transmis reprezentanții ISU.

 

 

 

ADVERTISEMENT