Fotbal intern

Deplasările la Giurgiu sunt un coșmar pentru Dinamo! Înfrângeri pe linie de mai bine de patru ani

16.04.2021 | 12:00
Deplasarile la Giurgiu sunt un cosmar pentru Dinamo Infrangeri pe linie de mai bine de patru ani
Valentin Ghoerghe l-a chinuit pe Raul Albentosa în partida de marți. din Cupa României. Iar Astra a obținut o nouă victorie. Sursă foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Deplasarea la Giurgiu a devenit una de coşmar pentru Dinamo. Sunt deja mai bine de patru ani de când “roş-albii” pierd toate meciurile disputate pe terenul Astrei. La revenirea sa pe banca lui Dinamo, Dusan Uhrin va încerca să rupă seria negativă. Astra – Dinamo este vineri, de la ora 20:30, prima etapă din faza play-out în Liga 1.

Dinamo a ajuns deja la cinci înfrângeri consecutive pe terenul Astrei. Între acestea, una chiar în precedentul mandat al lui Dusan Uhrin. Noul antrenor al echipei. A fost un 3-2 spectaculos în favoarea giurgiuvenilor, pe 21 septembrie 2019,după o dublă a lui Budescu şi o reuşită semnată de Crepulja. Popescu şi Moldoveanu marcaseră pentru “câini”.

ADVERTISEMENT

Dar seria de victorii consecutive a Astrei a început pe 24 februarie 2018, cu Florentin Matei şi Silviu Balaure marcatori, pentru 2-0. La Dinamo jucau Torje, Nistor, Salomao şi Mahlangu. Antrenați de Vasile Miriuță, în vreme ce la Astra era Edward Iordănescu.

Dinamo are o singură victorie în ultimele 10 meciuri cu Astra, indiferent de stadion. Aceea a fost adusă de Dusan Uhrin

Ultima dintre aceste victorii a venit chiar în această săptămână. Marți, în semifinalele Cupei României, formaţia pregătită de Eugen Neagoe se impunea prin reușita lui Sulejman Krpic, minutul 4. La retur, Dinamo primește vizita Astrei, pe 12 mai.

ADVERTISEMENT

Din ultimele 10 meciuri disputate contra Astrei, indiferent de teren, Dinamo a câștigat doar unul. Și a remizat în trei rânduri. La singurul succes, chiar Dusan Uhrin era pe banca formației din Ștefan cel Mare. Un 2-0 înregistrat pe 1 februarie 2020, cu goluri marcate de Grigore și Perovic.

Pe 10 aprilie 2017, Dinamo reuşea să câştige la Giurgiu, scor 2-1, prin golurile marcate de Bumba şi Rivaldinho. Săpunaru puncta pentru Astra în prelungirile partidei. S-a jucat în faza play-off și este ultima dată când Dinamo reuşea să plece neînvinsă de pe stadionul Marin Anastasovici.

ADVERTISEMENT

Dinamo are șase înfrângeri consecutive și nu bate pe nimeni în Liga 1 din ianuarie. Astra nu a mai pierdut de la începutul lui februarie

Dinamo traversează o perioadă de coșmar, care a dus și la despărțirea de Gigi Mulțescu. Sunt deja șase înfrângeri consecutive pentru Dinamo, în Liga 1 și Cupa României. Ultimul succes în Liga 1 a fost la finalul lunii ianuarie, când se impunea la Arad, scor 1-0, cu UTA.

De partea cealaltă, Astra este într-o formă excelentă. Echipa pregătită de Eugen Neagoe este neînvinsă în ultimele 11 partide din Liga 1 și Cupa României. Ultimul eșec a fost la începutul lunii februarie, pe propriul teren, 0-2 cu FC Argeș.

ADVERTISEMENT

Dinamo a intrat în play-out cu 14 puncte și ocupă locul 8, care ar duce la barajul pentru menținerea în Liga 1. Astra este pe poziția a 4-a, cu 19 puncte. Sunt 10 echipe în play-out, care se vor înfrunta fiecare cu fiecare, într-o singură manșă. Ultimele două retrogradează direct.

ADVERTISEMENT