Fotbal international

Deportivo s-a salvat în ultima oră de la a treia divizie!

Deportivo La Coruna a luat din nou drumul eşalonului secund din Spania, după ce avusese o perioadă excelentă şi părea a fi evitat retrogradarea. Cîţiva paşi greşiţi făcuţi la apropierea...
01.08.2013 | 17:25
Deportivo sa salvat in ultima ora de la a treia divizie

Deportivo La Coruna a luat din nou drumul eşalonului secund din Spania, după ce avusese o perioadă excelentă şi părea a fi evitat retrogradarea. Cîţiva paşi greşiţi făcuţi la apropierea de potou au dus însă la ruinarea tuturor eforturilor şi floarea cea vestită a Galiciei, o prezenţă constantă în Liga Campionilor pe vremea lui Rivaldo, trebuie să o ia de la capăt în maratonul Segundei pentru a reveni cît mai repede şi a constitui o echipă care măcar să nu aibă grijile subsolului, dacă nu se mai pune problema înălţimilor.

Puţină lume ştie însă că numai o oră a lipsit ca SuperDepor să ajungă nu în liga a doua, ci direct în cea de-a treia divizie. Şi necazul venea chiar din interiorul clubului, mai precis de la jucătorii neplătiţi din luna ianuarie. Miercuri, 31 iulie, lucrurile s-au precipitat. Jucătorii au refuzat in corpore să meargă în cantonamentul din Portugalia şi în aceste condiţii, cu documente indubitabile care demonstrau neplata drepturilor salariale, contractelor şi primelor federaţia spaniolă era pregătită să anunţe retrogradarea pe probleme financiare a galicienilor în Segunda B, care înseamnă a treia ligă. Strîns cu uşa, preşedintele Lendoiro, extrem de contestat pentru faptul că ar fi principalul vinovat de decăderea clubului, a făcut miraculos o dovadă de forţă, reuşind în numai 60 de minute să aducă situaţia financiară a jucătorilor la zi. Astfel şi-a salvat Deportivo La Coruna locul în a doua divizie şi jucătorii au şi plecat cu conturile mai pline ca oricînd în cantonament.