Fotbal intern

Astra a scăpat de depunctare și interdicție la transferuri. Și-a achitat datoriile

29.04.2021 | 12:01
Astra a scapat de depunctare si interdictie la transferuri Sia achitat datoriile
ADVERTISEMENT

Clubul Astra Giurgiu ar putea fi depunctat și să primească interdicție la transferuri pentru că nu și-a plătit datoriile către fostul antrenor Bogdan Andone și staff-ul acestuia.


Astra și-a plătit datoriile către fostul staff tehnic

UPDATE, 29 aprilie, ora 12:03 / Comisia de Disciplină a FRF a decis închiderea dosarelor în care fostul staff tehnic al echipei Astra Giurgiu își cerea drepturile salariale, după ce clubul a achitat toate datoriile.

ADVERTISEMENT

Conform deciziei publicată pe site-ul frf.ro, Bogdan Andone, Vasile Maftei, Massimo Salteri și Octavian Chihaia și-au primit restanțele financiare, iar cazul a fost închis și Astra a scăpat de depunctare și de interdicția la transferuri.


Știre inițială, 8 aprilie, ora 12:48

Tehnicianul care între timp a ajuns la FC Voluntari a depus memoriu pentru a-și încasa restanțele financiare, iar gruparea de la Dunăre a primit termen pentru a face dovada că a rezolvat problema.

ADVERTISEMENT

În momentul în care s-a despărțit de Astra, pe 30 septembrie, Andone anunța că echipa din Giurgiu avea către el și membrii staff-ului său restanțe salariale de patru luni.

Astra riscă să primească interdicție la transferuri și să fie depunctată

Comisia de Disciplină a FRF i-a dat dreptate tehnicianului și staff-ului său și a obligat clubul Astra la plata datoriei, dar gruparea giurgiuveană nu a achitat nici până acum restanțele financiare.

ADVERTISEMENT

Între-o nouă ședință, Comisia de Disciplină a revenit la această speță și le-a comunicat celor de la Astra că în cazul în care nu vor stingere litigiile în termen de cinci zile, echipa va fi depunctată, iar clubul va primi interdicție la transferuri.

Pentru că au depășit prima dată limită impusă pentru achitarea restanțelor către Bogdan Andone, Vasile Maftei, Massimo Salteri, și Octavian Chihaia, giurgiuvenii au primit deja o amendă de 12.000 de lei, câte 3.000 de lei pentru fiecare speță.

ADVERTISEMENT

Motivarea deciziei în cazul lui Bogdan Andone

”Respinge excepția prematurității introducerii cererii de punere în executare invocată de debitorul AFC Astra. Sancționează debitorul AFC Astra cu penalitate de 3.000 lei și acordă un termen de grație de 5 zile pentru executarea integrală a obligațiilor de plată conform art. 85 din RD coroborat cu art. 24 lit. C al. 1. a din RSTJF, față de creditorul Andone Bogdan.

Acordă termen în data de 28.04.2021, ora 15.00, dată la care debitorul AFC Astra să prezinte dovada plății față de creditorul Andone Bogdan conform Hotărârii nr. 339/CL/11.02.2021 pentru a evita interzicerea dreptului de a transfera și/sau legitima jucători în calitate de club cesionar și depunctarea”, se arată în motivarea deciziei, care este asemănătoare și în cazul colaboratorilor lui Andone.

În ciuda numeroaselor probleme financiare, președintele clubului Astra Giurgiu, Dani Coman, a declarat pentru FANATIK jucătorii și-au primit mereu banii conform contractelor și că niciodată nu s-au luat măsuri împotriva fotbaliștilor.

ADVERTISEMENT