News

Deputat PNL, trimis în judecată de DNA. Acuzații de trafic de influență la Apele Române

23.02.2021 | 17:39
Deputat PNL trimis in judecata de DNA Acuzatii de trafic de influenta la Apele Romane
ADVERTISEMENT

Direcția Națională Anticorupție (DNA) a dispus trimiterea în judecată a deputatului PNL Corneliu-Mugurel Cozmanciuc pentru trafic de influență într-un scandal de corupție care vizează Apele Române.

​​Politicianul este președinte al organizației Neamț a formațiunii liberale. Potrivit procurorilor, acesta ar fi cerut, în 2019, 500.000 de lei de la un om de afaceri pentru a interveni pe lângă Ministrul Mediului la acea dată, Costel Alexe, pentru numirea directorului general al Administrației Naționale ”Apele Române”.

ADVERTISEMENT

În același dosar a fost trimis în judecată şi Vlad Marcoci, la data faptei inginer în cadrul societății de stat, pentru săvârșirea infracțiunii de cumpărare de influenţă, dar şi o persoană fizică, la data faptei administrator al unei societăţi comerciale, pentru săvârşirea infracţiunii de instigare la cumpărare de influenţă.

Deputat PNL, trimis în judecată de DNA. Ar fi cerut 500.000 de lei pentru numirea unui șef la Apele Române

DNA intervine în scandalul numirilor de la ”Apele Române” din ultimii ani. Procurorii anticorupţie din Bacău au dispus, marți, trimiterea în judecată, în stare de libertate, a lui Corneliu-Mugurel Cozmanciuc pentru trafic de influenţă.

ADVERTISEMENT

În rechizitoriul făcut public pe site-ul oficial, procurorii anticorupţie notează că, în perioada 4 – 27 noiembrie 2019, Corneliu-Mugurel Cozmanciuc ar fi pretins de la Vlad Marcoci 500.000 de lei, lăsând să se creadă că va interveni pe lângă ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor din acea perioadă pentru ca acesta să numească în funcţia de director general al Administraţiei Naţionale ”Apele Române” o persoană apropiată de omul de afaceri.

”Banii urmau să fie remiși în două tranșe, iar cel care trebuia să asigure plata era omul de afaceri. Numirea respectivă nu s-a mai produs, deoarece, în data de 21 ianuarie 2020, în funcția de director general al A.N.A.R. a fost numită o altă persoană.

ADVERTISEMENT

Dosarul a fost trimis spre judecare Înaltei Curți de Casație și Justiție”, se arată în comunicatul DNA.

Dosarul lui Cozmanciuc, trimis spre judecare Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie

În același comunicat, DNA anunță că dosarul a fost trimis spre judecare Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

ADVERTISEMENT

”Procurorii precizează că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”.

ADVERTISEMENT