News

Deputat PSD, atac la ministrul educației. Ligia Deca, ”mai rea” decât comuniștii. De unde a plecat scandalul?

Un lider PSD este extrem de supărat pe ministrul educației, Ligia Deca, pe motiv că, anul viitor, elevii nu vor avea parte de vacanță de Paște.
18.02.2023 | 18:05
Deputat PSD atac la ministrul educatiei Ligia Deca mai rea decat comunistii De unde a plecat scandalul
Ligia Deca, ministrul Educatiei, atacată pe tema vacanței de Paște / Foto: ALEXANDRA PANDREA/ MEDIAFAX FOTO / Hepta
ADVERTISEMENT

Deputatul Marian Mina, lider al PSD Giurgiu, a atacat-o dur pe Ligia Deca pe tema vacanței de Paște a elevilor și cere să se revină la vechea structură a anului școlar.

Marian Mina: ”Nici comuniștii nu și-au permis să scoata vacanța de Paște”

Mina spune că nici măcar comuniștii nu și-au permis să elimine vacanța de Paște din structura anului școlar.

ADVERTISEMENT

”Nici comuniștii nu și-au permis să scoată vacanța de Paște pentru elevi! Și ar fi bine să nu înceapă acum Ministerul Educației să strice această tradiție, cu tot felul de propuneri și explicații aberante.

Dintotdeauna, copiii au avut vacanță școlară de Paște. Este un bun prilej de a merge la Biserică alături de părinți, de a se împărtăși și de a respecta tradițiile creștine. Nu pot fi de acord cu ruperea copiilor de toate aceste tradiții, doar pentru că niște oameni fără Dumnezeu din fruntea ministerului vor asta!

ADVERTISEMENT

E de ajuns inepția cu ”vacanța de schi”, într-o țară în care mai avem atâtea de făcut pentru copii, pentru a le asigura un trai decent. Nu le luați și vacanța de Paște!”, a scris Marian Mina într-o postare, potrivit Stiripesurse.ro.

În 2024, ortodocșii sărbătoresc Paștele la cinci săptămâni după catolici

Anul viitor va fi primul în care elevii nu vor putea rămâne acasă în perioada Paștelui. Motivul este că în 2024, Paștele Catolic este la o distanță mai mare de o lună de cel Ortodox.

ADVERTISEMENT

Mai exact, catolicii sărbătoresc Paștele pe 31 martie, iar ortodocșii în 5 mai. În această situație, ministerul a decis ca vacanța de primăvară să fie luată între cele două sărbători.

Elevii vor avea o săptămână liberă între cele două sărbători

“Pentru anul şcolar următor avem o situaţie deosebită. În anul respectiv, avem o distanţă mare între sărbătorile pascale catolice şi sărbătorile pascale ortodoxe, este cam o lună de zile.

ADVERTISEMENT

În logica împărţirii echilibrate a modulelor, adică să avem un număr de săptămâni comparabile, vacanţa de Paşte pică fix la mijloc. Da, deci există zilele libere legale pentru cele două sărbători, iar vacanţa de primăvară pică undeva la mijloc”, a declarat Ligia Deca.

Structura anului școlar a fost modificată de fostul ministru al educației, Sorin Cîmpeanu. Astfel, în loc de trei semestre, anul școlar a fost împărțit în cinci module, cu mai multe vacanțe și perioade mai scurte de studiu.

ADVERTISEMENT