News

Deputat USR, discurs bizar în Parlament. Filip Hăvârneanu dă vina pe medicamente, unii colegi spun că ar fi fost băut VIDEO

O declarație în Parlament a deputatului ieșean Filip Hăvârneanu a stârnit indignare. Nu din cauza conținutului, ci pentru că politicianul vorbea greoi și se poticnea. Hăvârneanu susține că ar fi luat niște calmante.
16.04.2022 | 16:28
Deputat USR discurs bizar in Parlament Filip Havarneanu da vina pe medicamente unii colegi spun ca ar fi fost baut VIDEO
Deputatul Filip Hăvârneanu susține că se afla sub efectul unor calmante puternice Foto: Facebook Filip Hăvârneanu
ADVERTISEMENT

Mai mulți colegi ai deputatului au susținut pentru Libertatea că acesta se comporta ca o persoană beată și mirosea a alcool.

Deputat USR, discurs bizar în Parlament

În vârstă de 27 de ani, deputatul USR de Iași a susținut discursul miercuri, 13 aprilie, în cadrul sesiunii de declarații politice.

ADVERTISEMENT

Hăvârneanu a vorbit despre deplasarea pe care făcuse în Ucraina, în perioada 7 – 9 aprilie, alături de alți doi aleși români din USR (Diana Stoica și Vlad Gheorghe), dar și parlamentari și europarlamentari din 11 țări ale UE.

Delegația a ajuns la Kiev, dar și zonele Bucea și Irpin, unde rușii sunt acuzați că au comis crime de război și genocid.

ADVERTISEMENT

În cadrul discursului susținut de la tribuna Parlamentului, Filip Havârneanu a vorbit despre lucrurile teribile văzute sau auzite în Ucraina, dar se poticnește des și taie ușor cuvintele, gesticulează în permanență din mâini, mișcându-și și corpul, gesturi care difertă mult de alte intervenții pe care le-a susținut în trecut.

Presa din Iași a publicat înregistrarea ridicând problema dacă deputatul a consumat băuturi alcoolice înainte de a merge în Parlamentul României.

ADVERTISEMENT

Patru deputați USR au declarat pentru Libertatea că în dimineața respectivă Hăvârneanu arăta și se comporta ca o persoană care era beată sau care își revenea din beție.

Surse din partid au explicat că unii colegi i-au spus lui Filip Havârneanu să nu ia în primul rând cuvântul, iar apoi să nu rămână la ședința de plen care a început la ora 10.00.

ADVERTISEMENT

Filip Hăvârneanu susține că era sub efectul unor calmante puternice

Contactat de jurnaliștii aceleiași publicații, deputatul ieșean a transmis un drept la replică pe care l-a furnizat și publicațiilor locale din Iași.

Acesta susține că este nevoit să ia calmante puternice după un accident suferit în urmă cu aproape două săptămâni și că potrivit recomandării medicilor ar fi trebuit să respecte o perioadă de odihnă totală de 21 de zile.

Conform colegilor săi de partid, deputatul a căzut de pe trotinetă și a fost dus cu ambulanța la spital, fiind externat în aceeași zi.

„Fiind un om de acțiune, nu am ascultat medicul. Pentru a face față tuturor solicitărilor, am rezistat în această perioadă cu calmante, pentru a putea rămâne în picioare.

Este adevărat că prestația mea de la pupitrul Parlamentului nu a fost cea mai bună. Oboseala acumulată pe durata deplasării în Kiev, zilele în care nu m-am hrănit și nu am dat corpului pauza de refacere și-au spus cuvântul.

Medicamentele care mă ajută să nu clachez de durere fizică dau și ele de asemenea o stare de moleșeală și somnolență, efecte pe care am crezut că pot să le ignor. Pe de altă parte, ceea ce am trăit, văzut și simțit în orașele masacrate m-a zguduit emoțional, nimeni nu este de piatră”, s-a justificat Filip Hăvârneanu.

ADVERTISEMENT
Cristiano Ronaldo va fi anchetat. Gestul făcut la meci a scandalizat Arabia Saudită:...
Cristiano Ronaldo va fi anchetat. Gestul făcut la meci a scandalizat Arabia Saudită: „Totul are o limită, indiferent cât de faimos ești”
FOTO Ce a făcut Florinel Coman, imediat după finalul meciului FCSB - Botoșani...
FOTO Ce a făcut Florinel Coman, imediat după finalul meciului FCSB - Botoșani 3-2
Comuna de poveste din România, unde se trăiește ca în Germania. Cât a...
Comuna de poveste din România, unde se trăiește ca în Germania. Cât a ajuns să coste o casă veche, bătrânească
Simona Halep rupe tăcerea: „M-a părăsit, a fost un șoc să stau fără...
Simona Halep rupe tăcerea: „M-a părăsit, a fost un șoc să stau fără el”. A vorbit despre unul dintre cele mai grele momente
Electrica Furnizare, anunț nou către clienți. Elemente noi la codul de client
Electrica Furnizare, anunț nou către clienți. Elemente noi la codul de client
A cerut despăgubiri de 760.000 de euro pentru invaliditate după un accident de maşină....
A cerut despăgubiri de 760.000 de euro pentru invaliditate după un accident de maşină. Femeia, prinsă la un concurs de aruncat brazi
Scandalul amoros al secolului, în Țara Românească. Vodă care și-a trimis la ospiciu...
Scandalul amoros al secolului, în Țara Românească. Vodă care și-a trimis la ospiciu nevasta, pentru a trăi cu amanta
Țara care pune capăt prelungirii vizelor de şedere pentru ucraineni. „Nu întâmpină nicio...
Țara care pune capăt prelungirii vizelor de şedere pentru ucraineni. „Nu întâmpină nicio dificultate să se întoarcă acasă”
Ultimele cuvinte ale lui Petre Roman la căpătâiul Mioarei Roman. Ce a putut...
Ultimele cuvinte ale lui Petre Roman la căpătâiul Mioarei Roman. Ce a putut să zică fostul premier de ea
Regele Charles, gest neașteptat după diagnosticul de cancer. La cine a apelat
Regele Charles, gest neașteptat după diagnosticul de cancer. La cine a apelat
Scene cutremurătoare la căpătâiul Mioarei Roman! Petre Roman, la priveghi. Cum au reacționat...
Scene cutremurătoare la căpătâiul Mioarei Roman! Petre Roman, la priveghi. Cum au reacționat Catinca și Oana Roman când l-au văzut
Verdict surpriză, revine pe teren. Suspendare de doar 15 luni după ce a...
Verdict surpriză, revine pe teren. Suspendare de doar 15 luni după ce a cooperat
Student american, condamnat la 17 ani de închisoare pentru 3 violuri, după 6...
Student american, condamnat la 17 ani de închisoare pentru 3 violuri, după 6 ani de la fuga lui din România: și-a drogat victimele și le-a filmat. Inițial, a ajuns la Poliție ca victimă
Unde se află localitatea din România care nu apare pe hartă. Lumea spune...
Unde se află localitatea din România care nu apare pe hartă. Lumea spune că aici se petrec minuni