News

Deputat USR PLUS, propunere inedită în campania de vaccinare: ”Cum ar fi să avem un centru în Catedrala Neamului?”

10.05.2021 | 16:00
Deputat USR PLUS propunere inedita in campania de vaccinare Cum ar fi sa avem un centru in Catedrala Neamului
ADVERTISEMENT

Deputatul celor de la USR PLUS, Emanuel Ungureanu, vine cu o propunere inedită în ceea ce privește campania de vaccinare din Capitală și ar vrea o mai mare implicare a Bisericii Ortodoxe Române (BOR) în această activitate extrem de importantă.

Acesta se întreabă dacă nu cumva ar fi util ca un centru de imunizare să fie deschis chiar în interiorul Catedralei Neamului din București și să fie coordonat chiar de Patriarhul Daniel.

ADVERTISEMENT

Deputat USR PLUS, propunere inedită: ”Cum ar fi să avem un centru de vaccinare în Catedrala Neamului?”

Membru al Comisiei de Sănătate din Parlament, Ungureanu spune că Biserica ar trebui să se implice în campania de vaccinare, dat fiind faptul că vorbim de o chestiune de sănătate publică.

În opinia parlamentarului USR PLUS, maratonul de vaccinare din București care a avut loc în ultimele trei zile a fost o acțiune foarte reușită, dar insuficientă.

ADVERTISEMENT

Ungureanu afirmă că Biserica ar trebui să se implice în campania de vaccinare, fiind o chestiune de sănătate publică. Oferind ca exemplu Franța, el vine cu o propunere mai mult decât interesantă în direcția BOR.

”Să vă dau un exemplu: în Franța, am văzut centre de vaccinare în tot felul de biserici, am văzut în moschei, în catedrale catolice. Cum ar fi să avem un centru de vaccinare în Catedrala Neamului?

ADVERTISEMENT

Cum ar fi să-l vedem pe Patriarhul Daniel coordonând o asemenea campanie? Până la urmă, influența Bisericii în societate este foarte mare și ar trebui să vedem această implicare pentru o chestiune de sănătate publică”, spune politicianul pentru RFI.

Emanuel Ungureanu: ”Nu l-am văzut încă pe Patriarhul Daniel vaccinându-se”

Deputatul USR PLUS mai subliniază faptul că încă nu l-a văzut pe Patriarhul Daniel vaccinându-se, așa cum au făcut-o alți preoți.

ADVERTISEMENT

”E nevoie de mult mai mult decât aceste maratoane, e nevoie de o mobilizare exemplară la sate, de caravane ale medicilor care să meargă în sate, e nevoie de primari, de preoți.

Din păcate, nu l-am văzut încă pe Patriarhul Daniel vaccinându-se, nu am văzut preoți foarte mulți care să facă acest gest, pentru a îndemna cât mai mult populația în vârstă și cu comorbidități să fie pe primele locuri”, a adăugat Ungureanu pentru sursa citată.

ADVERTISEMENT