ADVERTISEMENT
News

Deputată PNL: Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Educaţiei nu au o strategie pentru „pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu noul coronavirus”

Autor: Robert Cristea | 30.08.2020 | 17:43
Deputată PNL: Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Educaţiei nu au o strategie pentru „pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu noul coronavirus”
Deputată PNL: Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Educaţiei nu au o strategie pentru ”pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu noul coronavirus”. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Deputata PNL Viorica Cherecheş face acuzații la adresa Ministerului Sănătății și Ministerului Educației. Ea consideră că nu există o strategie unitară pentru a preveni infectările cu noul coronavirus.

ADVERTISEMENT

În aceste condiții, Viorica Cherecheș afirmă că responsabilitatea va pica pe medici, dascăli și pe autoritățile locale.

Deputata PNL spune că “măsurile de prevenire trebuie să fie Lege pentru fiecare dintre noi” și consideră că toată lumea trebuie să se adaptaze cerințelor actuale pentru a stopa virusul.

ADVERTISEMENT

Cherecheș (PNL): Ministerului Sănătăţii şi Ministerului Educaţiei nu au o strategie pentru coronavirus

“Ca medic, am constatat că la nivel naţional nu există o strategie unitară a Ministerului Sănătăţii şi a Ministerului Educaţiei pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu noul coronavirus şi nici măsuri ferme.

Peste câteva zile să sperăm că începe şcoala, copiii din toată ţara se vor întâlni, se vor îmbrăţişa, cu siguranţă regulile igienico-sanitare vor fi uitate, ceea ce va determina apariţia de noi focare de COVID-19 cu aducerea elevilor din nou în izolare la domiciliu sau internare în spital”, precizează Viorica Cherecheş într-un comunicat de presă.

ADVERTISEMENT

“Măsurile de prevenire trebuie să fie Lege pentru fiecare dintre noi. Trebuie să ne conştientizăm copiii că totul s-a schimbat, să ne adaptăm la proceduri fundamentale care să ne însoţească mereu pentru limitarea răspândirii coronavirusului”, a adăugat deputata PNL.

Viorica Cherecheș mai trage un semnal de alarmă. Ea este dezamăgită că staful medical este criticat pe nedrept de multă lume.

ADVERTISEMENT

“Mulţi pacienţi internaţi au trăit acest moment cu incertitudine, oare de ce sunt pozitivi sau negativi, cu simptomele bolii sau fără simptome, frământaţi de întrebarea fără răspuns ‘de unde am contactat virusul?’. Medicii, personalul medical i-au tratat zilnic, îngrijindu-se şi de corp, dar şi de sufletul lor în ciuda cuvintelor jignitoare spuse de cei care nu cunosc adevărul, ce înseamnă munca într-o unitate medicală în ultima jumătate de an”, a afirmat Viorica Cherecheș.

“Au fost oameni care nu au înţeles măsurile de prevenire, nu au respectat restricţiile impuse în concedii şi la întâlniri, iar apariţia bolii i-a adus la spital. Orice persoană cu care venim în contact trebuie s-o considerăm posibil infectată cu coronavirus, de aceea în această etapă trebuie să tratăm totul cu prudenţă şi multă responsabilitate”, a concluzionat deputata PNL.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!