News

Deputatul Daniel Ghiță, prins iar cu masca sub nas, explică gestul: ”E declarată pandemia în România?”

07.04.2021 | 16:31
Deputatul Daniel Ghita prins iar cu masca sub nas explica gestul E declarata pandemia in Romania
ADVERTISEMENT

Nu există zi fără ca un parlamentar să nu fie prins fără mască sau cu ea sub nas în instituție. Miercuri, Daniel Ghiță, deputatul care se declară public contra măsurilor din pandemie, a fost prins din nou în ipostaza de a nu purta corect acest mijloc de protecție.

În urmă cu doar o zi, fostul luptător K1, intrat în Parlament pe listele PSD, a fost surprins fără masca de protecție în instituția Legislativului, chiar la ședința de Plen.

ADVERTISEMENT

Ei bine, la 24 de ore distanță, Ghiță s-a prezentat printre colegi cu masca sub nas. În fața jurnaliștilor, acesta și-a explicat gestul de a nu se conforma legilor din perioada pandemiei.

Daniel Ghiță, explicații după o nouă zi cu masca sub nas în Parlament: ”E declarată pandemia în România?”

Alături de mai mulți aleși AUR, deputatul PSD Daniel Ghiţă conduce într-un top al demnitarilor care nu respectă legile din pandemie. Miercuri, pentru a doua zi consecutiv, acesta a fost surprins în Parlament purtând masa de protecție fără să își acopere nasul.

ADVERTISEMENT

De această dată, parlamentarul a decis să apară și în fața jurnaliștilor pentru a-și explica alegerea de a nu respecta restricțiile din perioada crizei sanitare.

Întrebat de ziariști de ce nu respectă legea şi nu poartă masca de protecție în spații închise, Ghiță a spus că nu a auzit să fie declarată pandemia în țara noastră. Acesta a lansat și o serie de acuzații grave la adresa guvernaților.

ADVERTISEMENT

”Cei care ne conduc de un an şi patru luni să răspundă pentru toate crimele, atrocităţile pe care le-au făcut până acum. E declarată pandemia în România? Eu nu ştiu că e declarată în România.

Vorbiţi cu Guvernul să desecretizeze toate contractele pe care le-a făcut în perioada de pandemie. Asta e economia ţării. Sunt 40 de miliarde de euro pe care Guvernul Cîţu şi Orban le-a împrumutat, dar nimeni nu răspunde pentru banii ăştia.

ADVERTISEMENT

Astea sunt cele mai importante. Guvernul respectă cetățenii pentru că a împrumutat ţara şi până la urmă şi copiii noştri vor rămâne să plătească datoria?”, a spus Ghiță.

Daniel Ghiță, un parlamentar declarat anti-restricții

După ce a participat la protestele anti-restricții organizate în ultimele zile în București, fostul luptător de K1, Daniel Ghiță, în prezent demnitar al statului din postura de deputat PSD, s-a prezentat de mai multe ori în Parlament fără masca de protecție purtată corespunzător.

Chiar marți, Ghiță a refuzat să poarte masca de protecţie în plenul Camerei Deputaţilor în ciuda faptului că preşedinta de şedinţă, Cristina Prună, i-a atras atenţia şi chiar l-a poftit afară din sală.

”Atentionez colegii fără mască să se conformeze regulilor. Dacă nu, să părăsească sala până îşi revizuiesc comportamentul”, a spus Prună, după care i s-a adresat direct lui Ghiță, însă fără sucess.

”Domnule coleg, dacă puteţi să vă puneţi masca şi să o purtaţi în mod corect. Domnule deputat Ghiţă, cu dumneavoastră vorbesc”, i s-a adresat Cristina Prună deputatului PSD.

ADVERTISEMENT