News

Deputatul Mihai Lasca trebuie să-i plătească 15.000 de lei bărbatului pe care l-a bătut în trafic. Parlamentarul apare și într-un dosar DIICOT

Deputatul independent Mihai Ioan Lasca, intrat în Parlament pe listele AUR, trebuie să-i plătească daune morale unui bărbat pe care l-a agresat în urmă cu 3 ani. Anterior, Lascu fusese și condamnat penal.
24.07.2022 | 11:43
Deputatul Mihai Lasca trebuie sai plateasca 15000 de lei barbatului pe care la batut in trafic Parlamentarul apare si intrun dosar DIICOT
Mihai Lasca este la primul mandat în Parlamentul României și nu mai face parte din grupul parlamentar AUR / Foto: Facebook Mihai Lasca
ADVERTISEMENT

Mihai Ioan Lasca, deputat de Bihor, aflat pe listele Alianței pentru Unirea Românilor până în martie 2021, va fi obligat să-i plătească daune materiale în valoare de 15.000 de lei un bărbat pe care l-a agresat în urmă cu 3 ani. Hotărârea a fost luată marți, 19 iulie 2022, de Judecătoria Oradea și nu este definitivă.

Bărbatul bătut de deputatul Mihai Lasca a avut nevoie de 20 de zile de recuperare

Instanța a admis în parte cererea de chemare în judecată a lui Emanuel I., un bărbat care, în 2019, a făcut plângere penală împotriva lui Lasca, pe motiv că acesta l-a agresat în trafic. Conform rechizitoriului, deputatul a blocat mașina victimei, după care l-a lovit cu pumnul, provocându-i răni care au avut nevoie de 20 de zile de îngrijiri medicale.

ADVERTISEMENT

”În sarcina inculpatului s-a reținut faptul că, în data de 24.08.2019, în jurul orei 11:30, după ce i-a blocat mașina persoanei vătămate, în trafic, pe DN 79, direcția de mers spre Municipiul Salonta, a agresat-o fizic pe aceasta, prin aplicarea mai multor lovituri cu pumnul în zona feței și în zona costală, provocându-i leziuni care au necesitat un număr de 20 (douăzeci) zile de îngrijiri medicale, conform raportului de expertiză medico-legală”, se arată în dosarul parlamentarului ex-AUR.

În timpul procesului, Lasca s-a apărat spunând că s-a întâlnit cu victima la aeroportul din Oradea iar aceasta l-a salutat ”cu degetul mijlociu”. El a recunoscut că l-a urmărit, însă doar ca să-i ceară explicații. Când l-a ajuns, în sfârșit, bărbatul și-ar fi smuls singur ștergătorul de la mașină pentru a-l folosi ca armă. El a mai susținut că i-a provocat răni ”superficiale” în timp ce se apăra de atacurile omului.

ADVERTISEMENT

Din păcate pentru el, întreaga scenă a fost filmată de alți participanți la trafic, iar înregistrările au ajuns pe masa instanței.

Victima a dechis un nou proces, în care a cerut despăgubiri

În 2021, Mihai Ioan Lasca a fost condamnat definitiv la 2 ani de închisoare cu suspendare și 120 de zile de muncă în folosul comunității. Presa a speculat că motivul real al conflictului ar fi fost că bărbatul agresat era actualul soț al fostei partenere de viață a lui Lasca, de care acesta nu s-a despărțit în relații prea bune. În urmă cu ceva timp, aceasta ar fi primit chiar și un ordin de protecție împotriva lui Lasca.

ADVERTISEMENT

După ce a deputatul a fost condamnat penal, victima acestuia i-a deschis un nou proces, în civil, care s-a finalizat în această săptămână. Lasca poate ataca decizia instanței în 30 de zile de la comunicare. Anterior, el a anunțat că nu intenționează să demisioneze din Parlament, motivând că problemele lui ”personale” nu au legătură cu activitatea de deputat.

Lasca a fost trimis în judecată și într-un dosar DIICOT. Deputatul spune că e nevinovat

Într-un alt dosar, Mihai Ioan Lasca a fost trimis în judecată de DIICOT, alături de alte 11 persoane pentru constituirea unui grup infracțional organizat.

ADVERTISEMENT

Procurorii susțin că gruparea se ocupa cu montarea aparaturii de copiere a datelor de identitate a cardurilor folosite la ATM de clienții unor bănci din Cehia, Olanda și Germania, încă din anul 2012. Procedura poartă numele de skimming.

Mihai Lasca a respins acuzațiile, pe care le-a caracterizat ca ”mincinoase” pentru G4Media. El spune că procurorii au interpretat eronat o serie de convorbiri telefonice și că acuzațiile legate de carduri au fost retrase, în schimb au apărut altele, de trecere frauduloasă a graniței a unor imigranți. De asemenea, el a mai spus despre condamnarea în cazul bărbatului bătut că a fost una ”politică”.

Mihai Lasca face parte din Comisia pentru cercetarea abuzurilor din Parlamentul României

În Parlamentul României, Mihai Ioan Lasca este membru în Comisia pentru cercetarea abuzurilor, corupției și pentru petiții; și în cea pentru mediu și echilibru ecologic.

El a luat cuvântul de 52 de ori de la tribună, a avut 11 propuneri legislative și 5 interpelări. Conform ultimei declarații de avere, Lasca a primit o indemnizație de 132.000 de lei, în anul 2021, este proprietar a două terenuri și deține o mașină fabricată în urmă cu 11 ani, Anul trecut, el a făcut un împrumut la bancă, în valoare de 54.000 de euro, pe care s-a obligat să-l plătească până în 2024.

Înainte să intre în Parlament, Lasca a fost administrator la o firmă de protecție și pază, unde că câștigat 18.000 de lei în decurs de un an. La începutul lunii iulie, Lasca a anunțat că se află printre membrii fondatori ai unei noi formațiuni politice intitulată Patrioții Poporului Român (PPR).

ADVERTISEMENT