News

Deputatul PNL Ben Oni Ardelean, prins băut la volan. Politicianul contestă măsura: ”Nu am încălcat nicio lege”. Update

27.04.2021 | 13:12
Deputatul PNL Ben Oni Ardelean prins baut la volan Politicianul contesta masura Nu am incalcat nicio lege Update
Deputatul PNL Ben Oni Ardelean, prins băut la volan. Ce alcoolemie avea. Sursa foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Deputatul PNL de Timiș, Ben Oni Ardelean, a fost prins băut la volan de un echipaj al Poliției Rutiere din Capitală. Politicianul a primit amendă și i-a fost suspendat permisul de conducere pentru 3 luni de zile.


UPDATE, ora 13:17 / Politicianul liberal spune că nu a băut, iar alcoolemia de de 0,11 mg/l alcool pur în aerul expirat i-a fost provocată de tratamentul pentru inimă pe care îl ia.

ADVERTISEMENT

Într-o declarație pentru Știrile ProTV, Ardelean afirmă că i-a cerut polițistului să repete testul, dar acesta a refuzat. În aceste condiții, deputatul precizează că va contesta sancțiunea.

”Și dacă mănânci două bomboane cu rom apare alcoolemie. Legea în România spune că trebuie să fie la zero, nu am încălcat nicio lege. Am un prieten care s-a clătite cu Listerin și i-a ieșit și lui”, a declarat Ben Oni Ardelean.

ADVERTISEMENT

Știrea inițială, ora 11:09 / Din primele informații, evenimentul a avut loc luni seara. Un agent de circulație a oprit mașina deputatului PNL în Piața Victoriei, pentru un control de rutină, dat fiind faptul că există și restricția de circulație între orele 22 și 5, când deplasările se pot face doar cu declarație pe propria răspundere.

Ben Oni Ardelean a fost sancționat contravențional cu 1.305 lei, conform legii, și permisul i-a fost suspendat pe o perioadă de 90 zile.

ADVERTISEMENT

Deputatul PNL Ben Oni Ardelean a rămas fără permis, după ce a fost prins băut la volan

Oprit de agenții de Poliție, Ben Oni Ardelean a fost pus să sufle în aparatul etilotest. Rezultatul a fost de 0,11 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Deputatul PNL de Timiș consumase alcool, dar nu în cantități foarte mari, ceea ce l-a ajutat să scape de o pedeapsă mult mai aspră.

ADVERTISEMENT

Limita pentru întocmirea unui dosar penal este de peste 1,6 mg/l alcool pur în aerul expirat, scrie SursaZilei.

”La data de 26.04.2021, a.c. în jurul orei 22.30, polițiști din cadrul Brigăzii Rutiere în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe o stradă din sectorul 1 au oprit pentru control un autovehicul la volanul căruia se afla un bărbat.

Polițiștii i-au verificat conducătorului auto documentele și au procedat la testarea cu aparatul alcooltest, valoarea indicată fiind de 0,11 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În acest context, conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 1305, iar ca măsură complementară s-a dispus suspendarea exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 90 zile”, anunță Poliția Capitalei.

ADVERTISEMENT