Deputatul PNL Ovidiu Silaghi a fost audiat la DNA: “Sînt nişte tîmpenii şi idioţenii ce susţine dînsul acolo!”

Ovidiu Silaghi, fostul ministru al Transporturilor, s-a prezezentat miercuri la Direcţia Naţională Anticorupţie. Silaghi a fost citat, potrivit unor surse judiciare, pentru a fi audiat în dosarul...
21.08.2013 | 11:49
Deputatul PNL Ovidiu Silaghi a fost audiat la DNA Sint niste timpenii si idiotenii ce sustine dinsul acolo

Ovidiu Silaghi, fostul ministru al Transporturilor, s-a prezezentat miercuri la Direcţia Naţională Anticorupţie. Silaghi a fost citat, potrivit unor surse judiciare, pentru a fi audiat în dosarul privind denunţul formulat de senatorul Valer Marian privind referendumul de anul trecut privind demiterea preşedintelui, relatează Agerpres.

În acest dosar, a fost audiat marţi şi preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Adrian Ştef. El a confirmat, la ieşirea din sediul DNA, că a fost chemat să dea declaraţii în cazul denunţului formulat de Valer Marian.

Silaghi a declarant, la ieşirea de la sediul DNA, că ceea ce susţine Vale Marian în autodenunţ “sînt nişte tîmpenii şi idioţenii”. El a vorbit şi despre dosarul pentru care DNA a solicitat procurorului general să sesizeze Camera Deputaţilor pentru formularea cererii de începere a urmăriri penale, pentru traffic de influenţă în forma continuată. Silaghi a negat că a cerut sau a primit bani de la Nelu Iordache şi a afirmat că spusele sale frizează logica, întrucît, în ziua în care Nelu Iordache a venit la el acasă, contractile în cauză erau deja reziliate.

Ovidiu Silaghi: “Cazul despre care discutam este fraudarea referendumului, se bazează pe autodenunţul lui Valer Marian. Sunt nişte tîmpenii şi idioţenii ce susţine dînsul acolo şi am avut datoria să vin să le clarific. Că aş fi declarat cu 50 mai mulţi în fiecare oră, păi în 12 ore erau cu 600 mai mulţi”.

Procurorul-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi, a solicitat procurorului general să sesizeze ampera Deputaţilor pentru formularea cererii de începere a urmăriri penale împotriva deputatului Ovidiu Silaghi, pentru trafic de influenţă în formă continuată.

Din referatul întocmit de procurori a rezultat că există indicii şi date temeinice potrivit cărora, în cursul anului 2012, Ovidiu Silaghi, în calitate de ministru al Transporturilor, i-a pretins lui Nelu Iordache, administrator al SC Romstrade SRL, deschiderea de către compania de transport aerian din grupul de firme controlate de acesta a unor noi rute care să lege Aeroportul Satu Mare de alte destinaţii din Europa.

Procurorii DNA susţin că, în schimb, Ovidiu Silaghi l-a asigurat de derularea contractelor pe care SC Romstrade SRL le încheiase cu Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România SA, structura aflată sub autoritatea Ministerului Transporturilor, şi ca plăţile intermediare să fie făcute într-un termen rezonabil.

Totodată, Ovidiu Silaghi a primit de la aceeaşi persoană suma de 200.000 de euro, pentru a-şi exercita influenţa asupra persoanelor cu funcţii de decizie din cadrul CNADNR SA în vederea anulării deciziei de reziliere a unui contract şi pentru a nu proceda la rezilierea altor contracte.

Ulterior, liberalul Silaghi a afirmat că nu a influenţat şi nu a intervenit în niciun fel în împiedicarea rezilierii contractului Arad-Nădlac deţinut de firmele lui Nelu Iordache, punctînd că este nevinovat şi că este vorba de o aşa-zisă manevră politică a preşedintelui Traian Băsescu.

SURSA: HOTNEWS