News

Deputatul PNL Radu Zlati propune desfiinţarea EVALUĂRII NAŢIONALE şi a BACALAUREATULUI

Deputatul PNL Radu Zlati propune să fie desfiinţate examenele naţionale la sfârşit de ciclu şcolar, adică evaluările naţionale şi Bacalaureatul. Liberalul consideră că actualul sistem de...
03.08.2015 | 20:29
Deputatul PNL Radu Zlati propune desfiintarea EVALUARII NATIONALE si a BACALAUREATULUI

Deputatul PNL Radu Zlati propune să fie desfiinţate examenele naţionale la sfârşit de ciclu şcolar, adică evaluările naţionale şi Bacalaureatul. Liberalul consideră că actualul sistem de învăţământ nu evaluează pertinent cunoştinţele, priceperile şi deprinderile elevilor.

“Ca urmare a acestei măsuri, absolvenţii de clasa a VIII-a vor intra în următorul ciclu şcolar pe baza mediilor din clasele V-VIII şi a altor criterii care vor fi stabilite de către MEC şi de către instituţiile şcolare care organizează examene de admitere în învăţământul liceal sau profesional; iar absolvenţii de liceu vor urma cursurile învăţământului universitar pe baza criteriilor stabilite de către Universităţi, pe baza autonomiei universitare”, este propunerea lui Radu Zlati.

Azi e ziua Mihaelei Rădulescu! Cum arăta DIVA la 18 ani! E de NERECUNOSCUT: NEMACHIATĂ şi cu părul NEÎNGRIJIT!

“Examenele naţionale la sfârşit de ciclul şcolar ar urma să fie reintroduse odată cu aprobarea noii Legi a Educaţiei Naţionale, dar nu mai devreme de anul şcolar 2017-2018. În perioada imediat următoare, toate componentele sociale interesate în bunul mers al şcolii româneşti şi în special specialiştii şi practicienii în domeniul evaluării didactice ar urma să dezbată problema evaluării în învăţământul preuniversitar românesc în cadrul unor discuţii publice, deschise reprezentanţilor mediului academic, sindicatelor din învăţământ, organizaţiilor de părinţi şi elevi, pentru a se putea astfel decide care va fi forma pe care noua LEN o va prelua şi propune Parlamentului. Nu ştim unde suntem şi deci nu vom şti nici încotro ne îndreptăm- sau dacă facem paşii cei buni în sensul progresului învăţământului românesc-, dacă nu avem sau nu vom avea un sistem de evaluare adecvat. În acest sens, propunerea radicală pe care o lansez poate fi considerată un prim pas”, declară Radu Zlati, potrivit unui comunicat de presă.

Sursă: www.dcnews.ro