News

Derapaj al unui deputat AUR în chestiunea vaccinării: ”Acuz toate partidele parlamentare de nazism”

Dan Tănasă, deputat AUR, a avut un derapaj în chestiunea vaccinării. Acesta a spus că se urmărește introducerea certificatului de imunizare în Parlament, numind presupusa măsura un act de nazism.
08.11.2021 | 23:52
Derapaj al unui deputat AUR in chestiunea vaccinarii Acuz toate partidele parlamentare de nazism
ADVERTISEMENT

Deputatul Partidului Alianța pentru Unirea Românilor (AUR), Dan Tănasă, a lansat acuzații extrem de dure la adresa parlamentarilor PNL, PSD, UDMR și USR.

Reacția acestuia față de celelalte partide parlamentare vine în chestiunea certificatului vaccinării, aflat la ordinea zilei în Camera Deputaților.

ADVERTISEMENT

Deputat AUR, derapaj pe tema certificatului verde: ”Acuz toate partidele parlamentare de nazism”

Tănasă acuză aceste formațiuni că urmăresc introducerea pașaportului Covid pe criteriu de vaccinare și în Parlament. Din acest motiv, deputatul AUR numește această măsură drept una ”nazistă”.

Reprezentantul AUR dezvăluie că decizia obligativității actului de vaccinare pentru ”aleși” ar urma să fie luată printr-o Hotărâre de BPR-uri (n.r. Birouri Permanente Reunite) pentru a nu putea fi atacată în contencios-administrativ.

ADVERTISEMENT

”Acuz toate partidele parlamentare de nazism. Se pune problema ca parlamentarii nevaccinați să nu mai poată intra în clădire. Decizia va fi luată nu printr-o lege, ci printr-o Hotărâre de BPR-uri, ca noi să nu putem ataca în contencios-administrativ. Ăsta e nazism pur.

Rog și PSD să înțeleagă că mandatul de parlamentar nu e contract de muncă, mandatul vine de la popor. Mâine ne putem trezi că toți parlamentarii AUR sunt băgați cu forța de BPR-uri în PSD. Este o demență”, a afirmat Dan Tănasă, luni seară, la postul de știri Antena 3.

ADVERTISEMENT

În ceea ce-l privește, dacă o astfel de decizie s-ar lua, Dan Tănasă se numără printre parlamentarii care nu vor mai putea avea acces în instituție. Oficialul AUR a dezvăluit că nu s-a vaccinat anti-COVID-19.

”Eu nu sunt vaccinat, am trecut prin boală, mi-am făcut testul de anticorpi și am nivelul necesar”, a mai spus Dan Tănasă la postul TV.

ADVERTISEMENT

Scandal în Parlament pe tema certificatului verde

Luni, în ziua în care proiectul privind certificatul verde obligatoriu a intrat în dezbateri, în Camera Deputaților au avut loc schimburi dure de replici între ”aleși”.

Mai mulți parlamentari AUR, în frunte cu George Simion, s-au opus inițiativelor propuse de parlamentarii celorlalte partide.

La un moment dat, Simion i-a catalogat apoi drept ”criminali” pe deputații care susțin proiectul de lege ce impune certificatul verde la locul de muncă.

Co-liderul AUR a spus că nu este de acord cu introducerea certificatului verde pentru angajați, susținând doar varianta cu personalul medical și doar dacă statul acoperă costul testărilor.

”Noi suntem dispuși atâta timp cât se asigură testarea, cât statul acoperă acest cost, suntem de acord, dar nu pentru toți angajații așa cum vrea USR-ul”, a spus el

Reamintim că această inițiativă legislativă a fost respinsă de Senat și urmează acest vot de la Camera Deputaților, care e for decizional.

ADVERTISEMENT