News

Derapaj al unui primar din Gorj: ”I-aș împușca pe cei care udă porumbul cu apă din rețeaua comunală”

Un primar din Gorj are un derapaj grav față de localnicii care folosesc apa din rețeaua comunală în această perioadă de secetă extremă. Edilul spune că i-ar împușca pe cei care udă culturile de porumb.
26.07.2022 | 21:02
Derapaj al unui primar din Gorj Ias impusca pe cei care uda porumbul cu apa din reteaua comunala
Primar din Gorj, despre localnicii care udă porumbul cu apă din rețeaua comunală: ”I-aș împușca”. Sursa foto: colaj Fanatik / Facebook
ADVERTISEMENT

La fel ca majoritatea regiunilor țării, și Gorjul traversează o perioadă de secetă extremă. Apa a fost raționaliză în unele zone, iar autoritățile fac apeluri disperate pentru ca localnicii să folosească apa doar pentru strictul necesar.

Primar din Gorj, despre localnicii care udă porumbul cu apă din rețeaua comunală: ”I-aș împușca”

În comuna Peștișani, există unii agricultori care folosesc apa potabilă din rețea pentru a-și uda culturile. Primarul localității, Cosmin Pigui, spune că cei care fac asta ar trebui ”băgați la pușcărie / împușcați”.

ADVERTISEMENT

Edilul dezvăluie că sunt familii care au copii mici sau bătrâni bolnavi care nu au apă ”din cauză că unii udă porumbul”.

”Udă cu nesimțire orice. Udă gazonul, udă porumbii. Eu i-aș împușca pe oamenii care iau dreptul altor oameni la civilizație, adică sunt familii care au copii mici, sunt familii care au bătrâni, care au bolnavi întinși la pat zi și noapte și nu au cu ce să se spele din cauză că unii udă porumbi, a spus edilul, potrivit Radio Infinit.

ADVERTISEMENT

Situația în localitatea gorjeană este una extrem de gravă din cauza secetei. Aproape un sfert din comună rămâne fără apă, în această perioadă caniculară, în care consumul crește foarte mult.

Autoritățile de aici au obținut o finanțare europeană, iar în toamnă vor începe lucrările la rețeaua de apă, lucrări care ar trebui să rezolve problema, însă va mai dura până atunci.

ADVERTISEMENT

Edilul din Gorj cere dosare penale pentru cei care folosesc apa din rețeaua comunală

Edilul Cosmin Pigui mai spune că, dacă ar fi în locul celor de la compania de apă, le-ar face dosare penale celor care folosesc apa în scopuri agricole.

”Deci, oamenii care fac treaba asta și cei care fură apa, aș lua cele mai drastice măsuri. Când eram mic, aveam sarcină în fiecare seară să scot 50 de găleți de apă la fântână și azi am ajuns să udăm porumbii cu apă de la rețeaua publică. E exagerat”, a mai primarul din Peștișani, conform sursei citate.

ADVERTISEMENT