News

Derapaj grav al unui consilier PSD la adresa lui Clotilde Armand: „În Franța era răpită și violată”. CNCD se autosesizează, Ioan Micu reacţionează

Un consilier județean PSD a avut un derapaj grav la adresa primarului Clotilde Armand, după ultimele evenimente din Capitală. CNCD s-a autosesizat în acest caz. Ioan Micu a reacționat.
10.06.2021 | 17:30
Derapaj grav al unui consilier PSD la adresa lui Clotilde Armand In Franta era rapita si violata CNCD se autosesizeaza Ioan Micu reactioneaza
ADVERTISEMENT
10-06-2021
14:26

Consilierul PSD care a avut un derapaj grav la adresa lui Clotilde Armand regretă fapta

Consilierul PSD Vrancea Ioan Micu a declarat că ieșirea avută la adresa edilului din Sectorul 1 a fost o greșeală: „a fost un comentariu neinspirat. A fost o greşeală absolută. Nu sunt cuvinte care mă reprezintă. Eu am fost crescut şi educat într-o familie deosebită”.

„Am primit învăţături de la părinţii mei şi educaţie de la bunicii mei. Toată viaţa mea am muncit şi muncesc în continuare în deplină armonie cu mediul care mă-nconjoară. Am fost 10 ani profesor la şcoala din Vidra. Acum sunt administrator a trei farmacii, a unui service pe fonduri europene, a unei ferme de vaci,” a adăugat acesta, potrivit News.ro.

Consilierul i-a cerut scuze lui Clotilde Armand

Mai mult, bărbatul susține că i-a trimis un mesaj lui Clotilde Armand, în care îi cere scuze pentru derapaj. Redăm mai jos o parte din cuvintele trimise miercuri seara, pe whatsapp, edilului de la Sectorul 1.

„Bună seara, doamnă Clotilde Armand, numele meu este Ioan Micu şi doresc să îmi prezint, sincer, scuze pentru cuvintele nedemne postate la adresa dumneavoastră într-un comentariu pe Facebook. Nu există nicio circumstanţă atenuantă pentru gravitatea cuvintelor folosite, chiar dacă au fost sub formă satirică, vreau să ştiţi că sunt printre semnatarii petiţiei de castrare chimică a violatorilor, nu înţeleg ce a fost în mintea mea când am făcut acel ruşinos comentariu”.

„Încă o dată îmi prezint mii de scuze pentru doamna, soţia, mama, omul Clotilde Armand!  (..) Vă doresc multă înţelepciune şi putere de muncă pentru a rezolva problemele stringente ale cetăţenilor din sectorul 1, dar şi mai mult îmi urez mie înţelepciune şi cumpătare în patimile politicii. Vă rog din tot sufletul iertaţi-mă, şi nu am rugămintea din considerente politice, nu au valoare foarte mare, sunt un om simplu de la ţară, dar în faţa conştiinţei mele, a soţiei mele, şi a copiilor mei trebuie să-mi corectez greşeala, pentru că toată viaţa mea am construit-o în jurul Dreptăţii, a Adevărului şi a Binelui,” a mai scris acesta.

Ioan Micu, exclus din PSD

În urma comentariului său, consilierul s-a ales cu excluderea din Partidul Social Democrat. Acesta a confirmat informația și a precizat că este o măsură corectă.

„Da, voi fi exclus din Partidul Social Democrat. Este o măsură pe care o accept şi pe care o văd corectă. Nu are de ce să sufere partidul la nivel de imagine pentru greşeala mea personală. Am realizat după aceea că am atras şi partidul în această greşeală. Eu rămân social-democrat. Am greşit, trebuie să plătesc!”, a explicat Micu.

Consilierul județean PSD de Vrancea, Ioan Micu, a făcut o serie de declarații extrem de grave la adresa lui Clotilde Armand, în contextul scandalului din Sectorul 1.

Într-un comentariu pe pagina de Facebook, Micu a spus, făcând referire la edil, că ”În Franța era răpită și violată zile în șir”.

ADVERTISEMENT

Afirmații grave ale unui consilier PSD la adresa lui Clotilde Armand: ”În Franța era răpită și violată”

Miercuri, la o postare pe Facebook a liderului deputaţilor USR PLUS Ionuţ Moşteanu despre agresiunea din trafic la care a fost supusă Clotilde Armand, consilierul judeţean PSD Vrancea Ioan Micu a replicat: ”În Franţa era răpită şi violată zile în şir, aoleu stai că asta-i convenea bebeluşei albe de Guadalupe”.

Afirmații grave ale unui consilier PSD la adresa lui Clotilde Armand: ”În Franța era răpită și violată”. Sursa foto: Facebook/Cătălin Toma

Imediat, un utilizator i-a atras atenția politicianului în legătură cu comentariul său deplasat. Acesta a răspuns imediat, și a motivat că ”acesta e un pamflet și trebuie tratat ca atare”.

ADVERTISEMENT

După ce și-a dat seama de gravitatea spuselor sale, Ioan Micu și-a cerut scuze public față de primarul Sectorului 1.

”Doamnă Clotilde Armand, numele meu este Ioan Micu și doresc să îmi prezint, sincer, scuze pentru cuvintele nedemne postate la adresa dumneavoastră într-un comentariu pe Facebook.

ADVERTISEMENT

Nu există nicio circumstanță atenuantă pentru gravitatea cuvintelor folosite, chiar dacă au fost sub forma satirică, vreau să știți că sunt printre semnatarii petiției de castrare chimică a violatorilor, nu înțeleg ce a fost în mintea mea când am făcut acel rușinos comentariu”, a spus acesta.

Micu va plăti cu postul în PSD această reacție. El va fi dat afară din partid pentru atacul la adresa primarului Sectorului 1, Clotilde Armand.

ADVERTISEMENT

CNCD, autosesizare față de acest caz. Ioan Micu riscă o amendă uriașă

Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) s-a autosesizat cu privire la declarațiile extrem de grave ale consilierului județean PSD Vrancea Ioan Micu. Asztalos Csaba spune că politicianul riscă o amendă de până la 30.000 de lei.

”Am dispus autosesizare. O să cităm părțile, întrebăm părţile cu privire la subiectul plângerii sau autosesizării, după care vom adopta o decizie. Probabil într-o lună, cam aşa.

Putem să dăm amendă contravenţională, dacă considerăm că a depăşit limita libertăţii de exprimare şi a încălcat demnitatea umană în acest caz. Putem să dăm amendă începând de la 1.000 de lei până la 30.000 de lei”, a afirmat Asztalos Csaba, joi pentru News.ro.

ADVERTISEMENT