Fotbal international

Derapaj la adresa românilor pe ESPN după „scandalul Colțescu”: „Sunt încuiați”. Video

16.12.2020 | 09:00
Derapaj la adresa romanilor pe ESPN dupa scandalul Coltescu Sunt incuiati Video
ADVERTISEMENT

Jurnalistul Jose Ramon Fernandez (74 de ani) a făcut câteva afirmații jignitoare la adresa României, în direct la ESPN Deportes.

Mexicanul a fost invitat să vorbească despre incidentele petrecute la partida dintre PSG și Istanbul Bașakșehir și a făcut comentarii xenofobe despre români.

ADVERTISEMENT

Mai mult, Fernandez a făcut și anumite gesturi nu tocmai ortodoxe pentru a își întări poziția pe care și-a exprimat-o în cuvinte.

Derapaj la adresa românilor pe ESPN: „Sunt departe de Europa”

Înainte ca Jose Ramon Fernandez să aibă acest derapaj, gazda emisiunii l-a arătat cu degetul pe Sebastian Colțescu pentru că s-a exprimat cu „ăla negru” atunci când l-a identificat pe antrenorul secund al lui Istanbul BB, Pierre Webo.

ADVERTISEMENT

„Românii nu înțeleg asta(n.r. – rasismul). Sunt oameni foarte încuiați, sunt foarte departe de blocul central european. Ei gândesc la fel ca în trecut, e foarte dificil”, a declarat Jose Ramon Fernandez la ESPN.

În ceea ce îl privește pe moderatorul emisiunii, acesta nu s-a oprit la a îl critica pe Sebastian Colțescu, ci a aprobat afirmațiile lui Jose Ramon Fernandez. „De acord”, a spus acesta după ce și-a auzit interlocutorul.

ADVERTISEMENT

Cine este Jose Ramon Fernandez

Jose Ramon Fernandez are 74 de ani și este comentator, analist și moderator. Momentan, mexicanul este angajat la ESPN Deportes și ESPN Mexic. Jurnalistul este un influencer la nivel global. Are peste 3,4 milioane de urmăritori pe Twitter.

Fernandez și-a început cariera în urmă cu 50 de ani și a participat în calitate de jurnalist la numeroase competiții sportive importante, inclusiv zece Campionate Mondiale și zece ediții ale Jocurilor Olimpice.

ADVERTISEMENT

Conform cotidianului spaniol „Marca”, Jose Ramon Fernandez este unul dintre cei mai buni jurnaliști mexicani din istorie. În ceea ce privește postul ESPN Deportes, acesta este considerat cel mai important canal TV de sport în limba spaniolă.

 

ADVERTISEMENT