Sporturi

Derapaj oribil al unui sportiv român la adresa unui adversar din Asia: “Pe rasa lui”

08.03.2021 | 15:56
Derapaj oribil al unui sportiv roman la adresa unui adversar din Asia Pe rasa lui
ADVERTISEMENT

În vârstă de 20 de ani, Cristian Pletea este unul dintre cei mai apreciați jucători de tenis de masă din România, însă la un turneu disputat recent în Qatar el a oferit o scenă total lipsită de fair play. 

În timpul partidei cu taiwanezul Cheng-Ting Liao, românul s-a înfuriat ca urmare a pierderii primului set și și-a înjurat adversarul într-o manieră grosolană.

ADVERTISEMENT

Pletea nu se află la prima abatere, iar gesturile sale au ajuns și în atenția Federației Române de Tenis de Masă, care a informat că un psiholog îl consiliază pe sportiv în această perioadă dificilă.

Derapaj oribil al unui sportiv român la adresa unui adversar din Asia: „P*ș pe rasa lui!”

Turneul de tenis de masă WTT Middle East Hub – WTT Star Contender disputat în Qatar, la Doha, i-a adus românului Cristian Pletea un adversar care a ajuns să scoată tot ce era mai rău din sportivul nostru.

ADVERTISEMENT

Pletea a fost scos din minți de reușitele lui Cheng-Ting Liao, taiwanez în vârstă de 26 de ani, care i-a luat primul set cu scorul de 13-11. De altfel, partida avea să fie pierdută de român cu 1-3 la seturi, dar primul set a fost cel care l-a înfuriat.

„Dacă îi f*t una în freză, îi sare și capul și paleta! P*ș pe rasa lui”, a fost răbufnirea de furie a românului, anunță Libertatea. Publicația informează că incidentul nu este primul de acest fel din cariera tenismenului de masă.

ADVERTISEMENT

Cristian Pletea a avut ieșiri total necontrolate și la Naționalele de la București, din 2020, dar și la Openul Germaniei, disputat în același an. Federația Română de Tenis de Masă nu avea cum să nu constate aceste ieșiri ale sportivului.

Ce spune FRTM: „Psihologul lucrează intens cu Cristi”

Reacția oficială din partea forului a fost oferită de Beatrice Romanescu, director de marketing. Aceasta a dezvăluit că ieșirea sportivului poate fi justificată prin prisma dificultăților întâmpinate pe parcursul pandemiei de coronavirus.

ADVERTISEMENT

„A fost o iesire total nepotrivită. Nu vreau să-i găsesc circumstanțe, dar vine după an greu, fără meciuri. Iar în Qatar, jucătorii stau în condiții de izolare, sală, masă, camera de hotel și atât.

În plus, la sfârșitul acestei săptămâni, tot la Doha, Cristi are calificările pentru Mondiale, competiție care e criteriu pentru participarea la Jocurile Olimpice la simplu masculin. După cum se știe, echipa feminină și Berni Szocs și Eliza Samara au obținut deja biletele pentru Tokyo.

Cristi Pletea a venit la concursul din Qatar cu o accidentare la spate. A făcut RMN, nu era nimic foarte grav și a intrat la acest turneu. A crescut presiunea și dorința lui de a se califica e mare.

De-a lungul timpului, i-am atras atenția referitor la comportamentul lui, acea exteriorizare aproape incontrolabilă la masa de joc. Există un psiholog la lot, lucrează intens cu Cristi.

Ieșirile lui au fost în văzul lumii. Îi pare rău! Are tot viitorul înainte, este extrem de talentat, muncește din greu, dar trebuie să învețe să-și controleze reacțiile.

El nu se concentrează pe meci, chiar jocul cu taiwanezul putea fi câștigat. A pierdut numai din cauza nervilor, din cauza acelei stări de iritare permanentă”, a spus Beatrice Romanescu pentru sursa citată.

ADVERTISEMENT