Sport
Betano Left
Betano Right
Betano TOP

Derapaj rasist al suporterilor la meciul Croația – Albania de la UEFA 2024: „Ucideți-i pe toți!” UEFA a deschis imediat o anchetă

UEFA va investiga evenimentele din tribune de la meciul Croația - Albania. Suporterii celor două echipe au oferit un moment regretabil.
20.06.2024 | 06:00
Derapaj rasist al suporterilor la meciul Croatia  Albania de la UEFA 2024 Ucidetii pe toti UEFA a deschis imediat o ancheta
Derapaj al suporterilor în meciul Croația - Albania. UEFA deschide o anchetă. Foto: SportPictures
ADVERTISEMENT

Deși Campionatul European din Germania a început spectaculos, nu au lipsit incidentele. Sunt bine cunoscute conflictele geopolitice din zona statelor din fosta Iugoslavie, iar suporterii albanezi și croați au făcut front comun pentru a scandă împotriva Serbiei.

Albanezii și Croații s-au aliat împotriva Serbiei

Meciul dintre cele două echipe a fost unul superb din punct de vedere fotbalistic, însă UEFA ar putea interveni după incidentele din tribune. Ultrașii croați și albanezi au scandat minute în șir mesaje politice îndreptate către Serbia. La un moment dat pe stadion s-a auzit „Ucideți toți sârbii, ucideți toți sârbii”, conform Sportal.rs.

ADVERTISEMENT

Suporterii albanezi au fost surprinși afișând un banner pe care era înscris mesajul: „Kosovo este Albania”, dar și o hartă în care era desenată „Albania Mare”. Acest gest contravine măsurilor impuse de UEFA pe arenele de fotbal.

„Înainte de meciul propriu-zis, pe rețelele de socializare au apărut videoclipuri cu niște suporteri albanezi care arătau „vulturul cu două capete” dar și un videoclip în care, împreună cu croații, cântau melodia ofensivă și naționalistă a lui Marko Perković Thompson „Bojna Čavoglava”, care conține un vers care spune că „mâna croată va ajunge și la poporul sârb”, au notat jurnaliștii de la sursa citată anterior.

ADVERTISEMENT

Cele două echipe ar putea avea de suferit în urma acestor gesturi. UEFA este extrem de strictă cu privire la mesajele politice iar federațiile de fotbal din Albania și Croația ar putea primi câte o amendă usturătoare.

Croația și Albania au nevoie de o minune pentru a se califica în optimi

Pe lângă incidentele din tribune, cele două echipe au probleme mari și în ceea ce privește calificarea în fazele superioare. După primele două etape, ambele naționale au acumulat un singur punct și au nevoie de o victorie miraculoasă în ultima rundă pentru a mai spera la optimile de finală.

ADVERTISEMENT

Meciurile Spania – Albania și Italia – Croația se vor juca în același timp. Cele două naționale din zona balcanică au nevoie neapărată de o victorie pentru a accede în fazele eliminatorii, întrucât doar cele mai bine clasate 4 echipe de pe locul 3 merg mai departe în competiție.

Videoclip fake la România – Ucraina

Pe internet au apărut mai multe videoclipuri de la meciul România – Ucraina 3-0 în care suporterii tricolorilor păreau că scandau „Putin Putin”. Imaginile s-au dovedit a fi trucate. Astfel de situații apar tot mai des cu ajutorul inteligenței artificiale.

ADVERTISEMENT

Incidente reprobabile au avut loc și la meciul Turcia – Serbia. Ultrașii celor două echipe și-au împărțit pumni și picioare pe o ploaie teribilă. Au intervenit imediat forțele de securitate pentru a restabili ordinea în zona conflictului

ADVERTISEMENT
2.87 e cota BETANO ca România să câștige Grupa E de la EURO 2024