Fotbal international

Derapaje rasiste din partea fanilor lui Cagliari la adresa lui Romelu Lukaku. VIDEO

02.09.2019 | 09:08
Derapaje rasiste din partea fanilor lui Cagliari la adresa lui Romelu Lukaku VIDEO

Fanii lui Cagliari s-au remarcat negativ în timpul partidei jucate de echipa lor cu Internazionale Milano. Suporterii au avut scandări rasiste la adresa lui Romelu Lukaku, imediat după ce atacantul belgian a înscris din penalty în miutul 72. Inter s-a impus pe terenul lui Cagliari cu 2-1, în urma golurilor marcate de Lautaro Martinez și Romelu Lukaku, în timp ce pentru gazde a punctat Joao Pedro.

Scandările rasiste ale fanilor lui Cagliari la adresa lui Romelu Lukaku

Imediat după ce a marcat din penalty pentru 2-1, Romelu Lukaku a fost atacat cu scandări rasiste venite din partea fanilor lui Cagliari. Suporterii echipei din Sardinia nu sunt la prima abatere, având de-a lungul anilor antecedente cu astfel de gesturi. Samuel Eto’o, Sulley Muntari sau Moise Keane au fost victimele scandărilor rasiste ale fanilor lui Cagliari, care au primit amenzi usturătoare, însă nu și-au schimbat comportamentul.

Antrenorul lui Inter, Antonio Conte a vorbit despre incidentul din timpul partidei: „În alte țări suporterii își încurajează echipa, nu vin la stadion pentru a-i jigni în halul ăsta pe adversari. Trebuie să existe un respect mai mare în fotbalul italian.”

  • 26 de ani a împlinit Romelu Lukaku pe 13 mai

Foștii colegi ai lui Lukaku de la Manchester United, au avut parte de același tratament în Anglia

Paul Pogba și Marcus Rashford au fost victimele rasismului, chiar din partea proprilor fani. Suporterii „diavolilor roșii” le-au transmis mai multe mesaje rasiste prin intermediul rețelelor de socializare, iar conducerea clubului a anunțat că va face o anchetă și îi va identifica pe fanii agresivi. Motivul rupturii dintre suporteri și cei doi jucători a avut loc în urma penalty-urilor ratate în meciurile cu Wolverhampton și Crystal Palace.

Paul Pogba le-a transmis un mesaj celor care îl jignesc. „Strămoșii și părinții mei au suferit pentru ca generația mea să fie azi liberă, să muncesc, să iau autobuzul, să joc fotbal. Insultele rasiste sunt ignorante și nu pot decât să mă facă mai puternic și să mă motiveze să lupt pentru următoarea generație”, a scris mijlocașul pe Twitter.

  • 75.000.000 de euro este cota de piață a lui Romelu Lukaku, conform transfermarkt.com
Tags: