News

Derapajul lui Valer Dorneanu în ziua în care a plecat de la șefia CCR: ”Să mă pupe în fund presa”

În ziua în care a plecat oficial din funcția de președinte al Curții Constituționale a României, Valer Dorneanu a fost înregistrat în care transmite un mesaj nu tocmai ortodox pentru presă.
11.06.2022 | 09:39
Derapajul lui Valer Dorneanu in ziua in care a plecat de la sefia CCR Sa ma pupe in fund presa
Cum a înjurat Valer Dorneanu un jurnalist în ziua în care a plecat de la șefia CCR: ”Să mă pupe în fund presa”. Sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Pe 10 iunie, Valer Dorneanu şi-a încheiat mandatul de judecător al CCR. Acesta a mulțumit presei pentru modul obiectiv în care a prezentat activitatea instituției. În același timp, fără să știe că e înregistrat, a avut și un mesaj injurios către breasla jurnaliștilor.

Valer Dorneanu, laude și injurii la ”pachet” pentru presă

Președintele Curții Constituționale din ultimii 9 ani, Valer Dorneanu, alături de judecătorii Mona Pivniceru și Daniel Morar, și-au încheiat vineri mandatele la CCR.

ADVERTISEMENT

În locul lor vor fi instalați sâmbătă, printr-o ceremonie la Cotroceni, 3 noi membri ai Curții: controversatul procuror Bogdan Licu, senatoarea PNL Iulia Scântei și consilierul prezidențial Mihaela Ciochină.

În ultima zi petrecută în fruntea CCR, Valer Dorneanu a ținut să transmită un mesaj presei, în care îşi exprimă ”aprecierea pentru semnificativa contribuţie în prezentarea cu obiectivitate a activităţii Curţii Constituţionale, în comuna misiune de a informa corect şi cu celeritate societatea”.

ADVERTISEMENT

Laudele lui Dorneanu pentru jurnaliști nu s-au oprit aici. El a mai spus, citându-l pe Tudor Arghezi, că ”presa este un plămân prin care respiră o națiune”.

Ei bine, în aceeași zi cu laudele, același Valer Dorneanu a fost înregistrat de un jurnalist de la Libertatea când înjură aceeași breaslă pe care, voluntar, o lăuda.

ADVERTISEMENT

La doar o oră după cuvintele mari adresate presei, Dorneanu, aflat încă în sediul CCR, a sunat, din greșeală, un ziarist al publicației citate.  Acesta nu a realizat că la telefon se aude absolut tot ce discută cu angajații CCR.

Dorneanu a început să vorbească despre presă și nu în termenii laudativi de adineauri.

Valer Dorneanu, în ziua în care a plecat de la șefia CCR: ”Să mă pupe în fund presa”

Fostul șef al CCR a devenit extrem de iritat în momentul în care o angajată îi atrăgea atenția că trebuie să semneze niște documente.

ADVERTISEMENT

Vă semnez, să le ia naiba, vi le semnez aici, acum”, a spus Valer Dorneanu. Aceasta i-a răspuns: ”Nu aveți cum să le semnați acum”, explicându-i că de vină este ”sistemul”.

Din acel moment, Dorneanu a explodat. I-a spus femeii că nu mai are timp să aștepte pentru că trebuie să plece în țară. ”O lăsăm baltă, că altfel înnebunesc. N-am cum, măi! N-auzi că am probleme? Trebuie să merg la Târgu Mureș”, a spus Dorneanu.

Angajata nu s-a lăsat și i-a atras atenția că ar putea avea probleme cu presa, care l-ar putea lua la întrebări. Fostul șef al CCR a avut un mesaj tranșant: ”Să mă pupe, să mă pupe în fund presa, că am destule necazuri”.

ADVERTISEMENT
Tags: