Sport

Derby al echipelor cu nume pierdute! Gigi Becali și Adrian Mititelu s-au alinat de-a lungul anilor: „FCSB e Steaua!” / „FC U e Craiova!”

FC U Craiova 1948 și FCSB se vor confrunta într-un derby ale echipelor cu nume pierdute.
18.09.2021 | 11:29
Derby al echipelor cu nume pierdute Gigi Becali si Adrian Mititelu sau alinat dea lungul anilor FCSB e Steaua  FC U e Craiova
ADVERTISEMENT

De-a lungul timpului, un duel între formațiile patronate de Adrian Mititelu și Gigi Becali însemna un adevărat derby Craiova – Steaua, însă ambele echipe și-au pierdut ulterior numele.

Astfel, sămbătă seară, 18 septembrie, se vor confrunta FC U Craiova 1948 și FCSB. Patronii ambelor formații s-au alinat de-a lungul anilor, Gigi Becali susținând că FC U Craiova este „adevărata Craiova”, în timp ce Adrian Mititelu a spus mereu că FCSB este „adevărata Steaua”.

ADVERTISEMENT

FC U Craiova 1948 – FCSB, derby al echipelor cu nume pierdute. Cum s-au alinat Gigi Becali și Adrian Mititelu

Sămbătă seară, 18 septembrie, de la ora 20:00, pe „Ion Oblemenco”, fanii olteni vor avea parte de un nou meci tare în campionat pentru că FC U Craiova 1948 primește vizita FCSB-ului.

În altă perioadă a timpului, un astfel de meci însemna un derby cap de afiș, și anume un duel între Universitatea Craiova și Steaua, însă în zilele noastre, ambele echipe și-au pierdut numele, iar patronii celor două formații le-au rămas amintirile vremurilor trecute, dar și lupta pe care o duc pentru recuperarea numelor.

ADVERTISEMENT

Gigi Becali și Adrian Mititelu s-au susținut reciproc în duelurile pe care le-au avut în privința numelor propriilor echipe, patronul FCSB-ului spunând că „adevărata Craiova” este cea a lui Adrian Mititelu, în timp ce patronul lui FC U Craiova a susținut mereu că FCSB este Steaua.

Imediat după ce FC U Craiova a promovat în prima ligă, Gigi Becali a intervenit în scandalul „Craiovelor” și a tranșat situația, dându-i credit lui Adrian Mititelu, despre care a spus că este un „oltean orgolios care nu se lasă”:

ADVERTISEMENT

Mulţi îmi ziceau în urmă cu câţiva ani că Mititelu e terminat definitiv. Dar eu ştiam că el este un oltean foarte orgolios şi am fost convins că nu o să se lase.

Şi eu, dar şi el am oferit continuitate echipelor noastre glorioase. Dacă noi nu băgam banii familiilor noastre în fotbal, atunci poate că suporterii acestor echipe nu mai aveau la ce să se uite şi să se ducă pe stadioane”.

ADVERTISEMENT

„Se ştie că adevărata Universitatea Craiova a fost la Mititelu, iar dacă el a luat-o din Liga a 4-a, atunci, prin statut, tot el este continuatorul Universităţii Craiova. Palmaresul este la el.

 Îl aştept să revină cu echipa lui în Liga 1 şi vreau să ne batem din nou. El nu a reuşit să mă învingă pe mine. Ştiu că oful lui era că nu putea să bată Steaua şi Dinamo”, a mai spus Gigi Becali.

„FCSB e continuatoarea Stelei!”

De cealaltă parte, și Adrian Mititelu a spus mereu că FCSB este Steaua și considera că cel mai bine pentru fotbalul românesc este să se ajungă la o înțelegere între CSA Steaua și Gigi Becali, pentru a nu mai exista mai multe echipe, ci una singură recunoscută de toată lumea:

„Fără Steaua și Dinamo fotbalul nu mai are culoare. Trebuie să ai un ideal, să-i bați pe cei mai buni. Dacă nu le ai pe ele ce faci? Bucureștiul a fost mereu rivalul Craiovei. Să mai lase și Gigi Becali din nebunii și să ajungă la o împăcare.

Renunț și eu dacă nu mai ajung la satisfacția de a bate Steaua și Dinamo. Îmi dispare cheful. Steaua și Dinamo trebuie să fie puternice pentru ca fotbalul nostru să aibă viitor. 

N-am nimic cu Steaua din Liga a 4-a, ba chiar îi respect pe cei de acolo pentru că au luat-o de jos. Dar e nevoie de un singur club, să nu mai existe confuzie. Eu cred că tot FCSB e recunoscută ca și continuatoare”.

  • FC U Craiova – FCSB 0-1 (M. Bilașco 30’), a fost scorul în ultimul duel dintre cele două formații, jucat pe 27 februarie 2011

Prietenii lăsate la o parte pentru derby: „Craiova tot la retrogradare o să fie!”

Pentru că în orice derby nu se mai ține cont de prietenii, Gigi Becali și Adrian Mititelu Jr. au avut un schimb de replici înaintea duelului direct, patronul FCSB-ului spunând că FC U Craiova se va lupta la retrogradare, în ciuda a ceea ce își dorește patronul oltenilor:

Eu am ținut cu Mititelu că voiam să promoveze, că el, săracul, fiind în pușcărie… Dar acum… Nu poți cu Mutu! Ce să facă Mutu? Să pocnească și să facă bici din rahat? Ce să facă?

Ca să faci echipă îți trebuie bani. Să vedem câți bani acum? 6 milioane? 8 milioane? Banii familiei?Îi dai pe toți la fotbal?”.

„Și chiar dacă îi dă pe toți, nu poate! Tot la retrogradare o să fie! Îi spun din prietenie, că am ținut cu el. Play-off? Vezi-ți de treaba ta. Ce să facă Mutu, săracul? El a făcut niște schimbări interesante la România U21, dar e greu”, a spus Gigi Becali în cadrul unei conferințe de presă.

Răspunsul oltenilor nu a fost așteptat prea mult, Adrian Mititelu Jr. comentând declarațiile lui Gigi Becali: „Gigi Becali este unul dintre cei mai vechi conducători din fotbalul românesc și îl respect pentru asta. 

Steaua, la ora actuală, este un club cu care nu ne putem compara, chiar dacă suntem Universitatea Craiova și blazonul ne obligă. Suntem o nou promovată”.

„Este părerea dumnealui despre noi și sper să îl contrazicem pe teren. Suntem un club revenit după atâtea necazuri și nedreptăți și încercăm să facem ceva frumos și profesionist.

Cred că este de apreciat și respectat asta. Timpul va decide dacă o să avem și performanțe”, a mai spus Adrian Mititelu Jr. pentru gsp.ro.


  • (P) Cota BETANO pentru FC U Craiova – FCSB: 1,65 este cota pentru „2 solist”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT