Sport

„Derby de Oltenia”: Câți jucători olteni au în lot FC U Craiova 1948 și Universitatea Craiova

FANATIK propune și un altfel de derby al Olteniei. Între FC U Craiova 1948 și Universitatea Craiova există o bătălie și pentru a avea cât mai mulți jucători olteni în lotul echipei.
03.10.2021 | 06:08
Derby de Oltenia Cati jucatori olteni au in lot FC U Craiova 1948 si Universitatea Craiova
„Derby de Oltenia”: Câți jucători olteni au în lot FC U Craiova 1948 și Universitatea Craiova. Sursă foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

FC U Craiova 1948 – Universitatea Craiova este cel mai așteptat meci al etapei a 11-a din Casa Pariurilor Liga 1 și prima întâlnire dintre cele două mari rivale locale în prima ligă.

Meciul a început cu o săptămână înainte de meci, iar ultrașii celor două echipe și-au declarat război, au vandalizat simbolurile celor două echipe, iar cei de la Peluza Sud i-au devastat casa fostului mare jucător al Universității Craiova, Sorin Cârțu.

ADVERTISEMENT

Un altfel de derby: Câți olteni au în lot FC U Craiova 1948 vs Universitatea Craiova

Între FC U Craiova 1948 și Universitatea Craiova există de ani de zile un război pentru identitate, ambele echipe considerându-se continuatoarea de drept a marii echipe a Universității Craiova.

În Craiova, suporterii sunt împărțiți și fiecare club încearcă să câștige acest război și prin atragerea a cât mai mulți spectatori la meciurile de pe teren propriu. Un plus de legimitate aduce și afluența jucătorilor născuți și crescuți în Oltenia, ambele echipe având aici un handicap față de fosta echipă a Universității Craiova care avea foarte mulți olteni în lot, iar despre jucători străini nici nu se pune problema.

ADVERTISEMENT

Echipa lui Laurențiu Reghecampf are nu mai puțin de unsprezece jucători născuți în Oltenia printre care: Mihai Roman, Ștefan Baiaram, Mihai Căpățînă, Ștefan Vlădoiu, Ionuț Mitran, Alexandru Olteanu, Vladimir Screciu, Nicușor Bancu, Bogdan Vătăjelu, Jovan Markovic și Valerică Găman. Din lotul de 19 pentru meciul cu FC U Craiova 1948, 11 sunt români, iar opt sunt străini: Mirko Pigliacelli, Antoine Conte, Matteo Fedele, Lyes Houri, Antoni Ivanov, Gustavo, Elvir Koljic și ultimul transfer Ante Roguljic.

FC U Craiova 1948 pierde derby-ul în privința jucătorilor olteni

De partea cealalată, FC U Craiova 1948 are doar opt „olteni pur-sânge” în lotul pregătit de Adrian Mutu. Echipa lui Adrian Mititelu iese la înaintare cu Sorin Mogoșanu, Robert Popa, Dragoș Albu, Sorin Busu, Radu Negru, Claudiu Bălan și Alex Raicea.

ADVERTISEMENT

În afară de aceștia, Adrian Mutu mai are doar trei fotbaliști români în lot: Alberto Cobrea, Vlad Achim, Alex Blidar, Cătălin Albu și Vlad Pop. Busu, Cobrea și Achim sunt singurii jucători români din lotul echipei lui Adrian Mititelu care au mai evoluat la Liga 1

Dacă Universitatea Craiova are doar opt jucători străini, FC U Craiova 1948 are nu mai puțin de 17 jucători străini în lot: Armin Gremsl, Dominik Kovacic, Pedro Machado, Marko Gajic, Lorenzo Paramatti, Jérémy Huyghebaert, Mamadou Bagayoko, Benjamin Van Durmen, Samuel Asamoah, William Baeten, François Marquet, Terell Ondaan, Sekou Sidibe, Juan Bauza, Hugo Vieira și Andrea Compagno.

ADVERTISEMENT

Pe băncile tehnice nu avem niciun antrenor din Oltenia. Dacă Laurențiu Reghecampf s-a născut la Târgoviște, antrenorul lui FC U Craiova 1948, Adrian Mutu, s-a născut la Călinești, în județul Argeș și este un produs al Piteștiului.

Florin Costea a atras atenția asupra acestui aspect în Fanatik: „Mi-aș dori să văd mai mulți olteni și români în echipă. Cu asta s-a identificat Craiova mereu”

Într-un interviu în exclusivitate pentru FANATIK, Florin Costea a declarat că este dezamăgit de faptul că cele două echipe din Craiova nu au mai mulți olteni în lot, dar și jucători români, mai ales la FC U Craiova 1948, care are nu mai puțin de 17 jucători străini în lot.

„Eu sincer mi-aș dori să văd mai mulți olteni, mai mulți români în echipă, pentru că Universitatea Craiova cu asta s-a identificat tot timpul. Așa era și pe vremea mea” – Florin Costea, fostul jucător al Craiovei,

Cât valorează loturile celor două echipe

Lotul echipei lui Mihai Rotaru este evaluat conform transfermarkt la 20,81 de milioane de euro, cel mai bine cotat jucător fiind în acest moment fundașul stânga Nicușor Bancu, component și al echipei naționale a României: două milioane de euro.

De cealaltă parte, FC U Craiova 1948 are un lot evaluat la doar 7,29 de milioane de euro. Cel mai valoros jucător este mijlocașul central de 27 de ani, Samuel Asamoah, transferat din Belgia: 700.000 de euro.

  • 11 jucători olteni are Universitatea Craiova, față de 8 jucători olteni cât are FC U Craiova 1948
  • 8 jucători străini are Universitatea Craiova, în timp ce FC U Craiova 1948 are nu mai puțin de 17 jucători străini
  • 22 jucători români are Universitatea Craiova, iar FC U Craiova are 12 jucători români
  • 20,81 milioane de euro e valoarea lotului celor de la Universitatea Craiova
  • 7,29 milioane de euro e valoarea lotului celor de la FC U Craiova 1948

  • (P) Cota BETANO pentru FC U Craiova – Universitatea Craiova: 1,55 este cota pentru „total goluri: 0-2”. Vezi aici toate cotele!   

ADVERTISEMENT