Fotbal intern

Derby decis de o gafă uriașă de arbitraj! Adrian Porumboiu îl desființează pe Radu Petrescu: ”Nu faci decât să te descalifici”. Exclusiv

03.10.2020 | 23:01
Derby decis de o gafa uriasa de arbitraj Adrian Porumboiu il desfiinteaza pe Radu Petrescu Nu faci decat sa te descalifici Exclusiv
ADVERTISEMENT

Derby-ul FCSB – Dinamo București a fost decis de o gafă uriașă de arbitraj, ”roș-albaștrii” impunându-se cu 3-2 după un penalty inventat.

Eternul derby a avut un start absolut halucinant, FCSB conducând după doar 17 minute cu 2-0 după golurile lui Tănase și Cristea.

ADVERTISEMENT

”Câinii” au revenit incredibil până la pauză prin reușitele lui Borja Valle, dintr-un penalty îndelung contestat de Mihai Stoica, și Adam Nemec.

Gafa de arbitraj care a decis derby-ul

Prestațiile celor două echipe în derby au fost extraordinare și, deși meciul se îndrepta spre un rezultat de egalitate, o gafă de arbitraj a schimbat total direcția punctelor.

ADVERTISEMENT

În minutul 75, Tănase i-a dat o pasă excepțională cu exteriorul lui Dennis Man, acesta a preluat pe piept în careu, dar a fost deposedat de Isma Lopez și totul părea să curgă normal.

Radu Petrescu nu a avut nicio reacție în prima fază, dar apoi, la intervenția asistentului Marius Nicoară, a dictat penalty și eliminare pentru fundașul dinamovist, deși pe relurări s-a văzut clar că acesta a jucta mingea.

ADVERTISEMENT

Protestele dinamoviștilor au fost în van, Radu Petrescu neschimbându-și decizia. Tănase a transfomat fără probleme penalty-ul și a dus scorul la 3-2 și cele trei puncte au ajuns în contul ”roș-albaștrilor”.

Contactat de FANATIK, fostul mare arbitru Adrian Porumboiu a pus tunurile pe Radu Petrescu pentru decizia care a schimbat total soarta derby-ului: ”Nici vorbă de penalty! Isma Lopez joacă mingea, Man alunecă pe călcâie și cade, nu e niciun penalty, nici atât eliminare. Greșeală gravă care a influențat rezultatul”

ADVERTISEMENT

”Dar dacă tu, central, te iei după asistent, care este mult mai departe, nu faci decât să te descalifici. Penalty corect acordat lui Dinamo, dar mi s-a părut că tot la semnalizarea asistentului, pentru că a ezitat vizibil până să arate punctul de la 11 metri”, a declarat Porumboiu pentru FANATIK.

Rămași în 10 oameni, dinamoviștii nu au mai avut decât o singură ocazie, dar Andrei Vlad a fost salvator. În final nervii au explodat și dinamovistul Alexandru Răuță a văzut și el cartonașul roșu pentru o lovitură cu cotul aplicată lui Octavian Popescu după ce acesta se agățase pur și simplu de el ca să-l împiedice să joace o minge anonimă în tușa laterală, departe de oricare dintre porți.


  • (P) Cota BETANO pentru Academica Clinceni – FCSB: 3,75 este cota pentru “sub 1,5 goluri”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT