Sport

Derby după o pauză de 8 ani! Un singur supravieţuitor în duelul FC U Craiova – CS U Craiova. Cum arătau echipele în 2013

FC U Craiova şi CS U Craiova se vor duela în derby-ul oraşului după o pauză de 8 ani. Un singur supravieţuitor există în cele două echipe de la ultimul meci direct.
03.10.2021 | 06:18
Derby dupa o pauza de 8 ani Un singur supravietuitor in duelul FC U Craiova  CS U Craiova Cum aratau echipele in 2013
ADVERTISEMENT

Arde Bănia. FC U Craiova şi CS U Craiova se întâlnesc pentru prima dată după 8 ani. Rivalele din Oltenia au mai avut doar două dueluri directe, ambele în anul 2013, pe vremea când evoluau în al doilea eşalon fotbalistic.

Derby după o pauză de 8 ani! Un singur supravieţuitor în duelul FC U Craiova – CS U Craiova

Atunci, CS U Craiova era proaspăt înfiinţată, în timp ce FC U Craiova a fost dezafiliată de FRF în 2011, însă a primit dreptul de a înscrie formaţia în liga secundă. Duelul orgoliilor a fost uriaş între cele două formaţii, iar de atunci există un conflict nesfârşit între CS U şi FC U, atât la nivel de conducere, cât şi la nivel de fani.

ADVERTISEMENT

Ambele formaţii arătau foarte diferit în meciurile din anul 2013. Însă chiar dacă au trecut 8 ani de la ultimul meci, există un supravieţuitor. Claudiu Bălan, atacantul celor de la FC U Craiova este singurul care a evoluat şi în 2013 împotriva rivalei din Bănie.

Claudiu Bălan, în primul “11” al FC U şi în duelul direct din 2013

Echipele de start la ultimul meci direct (23 noiembrie 2013): 

CS U Craiova (4-3-3): Brac – Ljubinkovic, Fl. Pătrascu, Izvoranu, Velcovici – Precup, Dragalina, Voinea – Ganea, Curelea, Gorovei. Antrenor: Ovidiu Stângă

ADVERTISEMENT

FC Universitatea Craiova (4-3-3): Hotoboc – Mitic, Acka, M. Ciucă, Buşu – Săceanu, D. Stoica, Mârzeanu – Baird, Stoianof, Cl. Bălan. Antrenor: Nicolo Napoli

Un amănunt interesant este că antrenorul de atunci al celor de la FC U Craiova, Nicolo Napoli, a mai avut încă două descălecate la echipa lui Mititelu: în sezonul 2018-2019 şi, ultimul, în anul 2020.

ADVERTISEMENT

Atacantul celor de la FC U Craiova a fost alături de echipă şi în Liga a IV-a

Claudiu Bălan este titular şi azi în formaţia antrenată de Adrian Mutu. În urmă cu 8 ani, Bălan începea în primul “11” împotriva rivalilor de la CS U pe vechiul “Ion Oblemenco” şi sunt şanse mari să o facă şi duminică seara, pe noul stadion.

De altfel, Claudiu Bălan este singurul jucător care a străbătut lungul drum din Liga a IV-a până în Liga 1 alături de FC U Craiova. În 2014, după falimentul declarat de echipa lui Mititelu, Bălan a plecat la Mioveni, iar un an mai târziu a semnat cu Oltul Slatina.

ADVERTISEMENT

“Este un vis împlinit alături de echipa la care m-am format de mic copil”

Din 2017, de la înscrierea celor de la FC U Craiova în Liga a IV-a, Claudiu Bălan s-a întors acasă şi a pus umărul la promovarea succesivă a echipei, până la revenirea pe prima scenă, după o pauză de 10 ani.

“Mă simt foarte bine, de când am venit la echipa m-am gândit la promovarea treptată până în Liga 1. Este un vis împlinit alături de echipa la care m-am format de mic copil”, a spus Bălan la revenirea în Liga 1 într-un interviu pentru FANATIK.

Echipele probabile în duelul de duminică!

Opt ani mai târziu, CS U Craiova şi FC U Craiova sunt din nou faţă în faţă, de această dată pe prima scenă. Favorită este echipa lui Laurenţiu Reghecampf, care are ambiţii de titlu. De cealaltă parte, formaţia lui Adi Mutu speră la o clasare cât mai bună la revenirea în Liga 1. Confruntarea se dispută duminică, de la ora 21:00.

Echipele probabil în FC U Craiova – CS U Craiova: 

FC U Craiova (4-3-3): Popa – Negru, Kovacic, Diallo, Huyghebaert – Asamoah, Albu, Van Durmen – Sidibe, Cl. Bălan, Ondaan. Antrenor: Adrian Mutu

CS U Craiova (4-3-3): Pigliacelli – Conte, Găman, Screciu, Vătăjelu – Nistor, Creţu, Houri – Gustavo, Ivan, Baiaram. Antrenor: Laurenţiu Reghecampf

  • 8 ani au trecut de la ultimul duel între FC U Craiova şi CS U Craiova
  • 0-0 a fost scorul în ambele derby-uri disputate până acum între FC U şi CS U

  • (P) Cota BETANO pentru FC U Craiova – Universitatea Craiova: 4,60 este cota pentru „peste 3,5 goluri”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT