Fotbal intern

Derby FCSB – Dinamo în plină pandemie! Ironiile „roș-albaștrilor” către rivali: „E o cârpeală. Nu ai cum să o duci la capăt”

20.04.2020 | 14:00
Derby FCSB  Dinamo in plina pandemie Ironiile rosalbastrilor catre rivali E o carpeala Nu ai cum sa o duci la capat
ADVERTISEMENT

Helmuth Duckadam, directorul de imagine al FCSB, a ironizat planul pregătit de suporterii adunați în proiectul „Asociația Dinamoviști pentru Dinamo”, care se află la un pas de a prelua acțiunile deținute de Ionuț Negoiță la clubul din Șoseaua Ștefan cel Mare.

Helmuth Duckadam, ironii către Dinamo

Ionuț Negoiță a acceptat propunerea făcută de suporterii „câinilor” din „Asociația Dinamoviști pentru Dinamo”, de a prelua cele 83% din acțiuni contra sumei de 1 leu, cu obligativitatea de a achita datoriile clubului, care se ridică la peste 2.000.000 de euro.

ADVERTISEMENT

Preluarea clubului de către suporteri nu este văzută, însă, cu optimism de rivalii de la FCSB.

Directorul de imagine al „roș-albaștrilor”, Helmuth Duckadam, consideră că Dinamo nu va putea redeveni una dintre echipele cu pretenții din România fără un patron puternic din punct de vedere financiar.

Ei nu vor să cumpere, vor să preia acțiunile. Vrei să cumperi ceva și nu ai bani? Păi nu ai cum. Eu am mai spus-o că este o cârpeală. Felicitări suporterilor care au strâns atâția bani, eu am trăit între atâția dinamoviști, dar e o cârpeală. 

ADVERTISEMENT

Dacă nu vine un om cu 5 milioane, să plătească 2,5 milioane, să aibă echipa şi să mai investească 2,5 milioane, nu ai cum să o duci la capăt”, consideră Helmuth Duckadam.

Întâlnirea decisivă, pe 21 aprilie

Marți, 21 aprilie, Ionuț Negoiță și suporterii restrânși în „Asociația Dinamoviști pentru Dinamo” vor avea o ședință în care, dacă cele două părți vor ajunge la un acord, pachetul majoritar de acțiuni va fi cedat proiectului socios lansat de fani.

ADVERTISEMENT

Principala problemă a clubului Dinamo, cel puțin în momentul de față, este obținerea licenței de participare în sezonul viitor al Ligii 1, fiind necesară o sumă ce se ridică la 160.000 de euro, ce trebuie achitată până la termenul limită, prelungit de LPF până pe 31 mai.

Din punct de vedere sportiv, Dinamo se află, de asemenea, într-o situație delicată. „Câinii” au înregistrat două înfrângeri în primele runde din play-out, 0-1 cu Academica Clinceni și Poli Iași, și se află pe locul 10, la doar trei puncte de primul loc retrogradabil, ocupat de Chindia Târgoviște.

ADVERTISEMENT