Sport

Derby-ul Căpitanului! Ce nu s-a văzut la tv în Rapid – FCSB: Cristi Săpunaru, gol pentru mama, atmosferă fierbinte și ultimul meci al lui Toni Petrea?!

Rapid a învins cu 2-0 FCSB în primul derby al SuperLigii. Cristi Săpunaru a fost eroul giuleștenilor, reușind să înscrie în fața rivalilor de-o viață, meciurile împotriva roș-albaștrilor având o încărcătură specială.
24.07.2022 | 23:31
Derbyul Capitanului Ce nu sa vazut la tv in Rapid  FCSB Cristi Sapunaru gol pentru mama atmosfera fierbinte si ultimul meci al lui Toni Petrea
Cristi Săpunaru, eroul Rapidului în derby-ul cu FCSB. Sursa: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Rapid a reușit o victorie superbă în fața rivalilor de la FCSB, scor 2-0. Giuleștenii au marcat prin Dugandzic și Săpunaru, căpitanul giuleștenilor fiind cel mai bun om al partidei, meciurile împotriva roș-albaștrilor, având mereu o încărcătură specială pentru Cristi Săpunaru.

Giuleștiul, în fierbere înainte de primul derby Rapid – FCSB de pe noul stadion!

Cu două ore înainte de meci, Giuleștiul era în fierbere. Rapid juca primul derby cu FCSB pe noul stadion, toate tichetele pentru această confruntare fiind epuizate în câteva ore. Cu câteva zile înainte de meci a existat o controversă în ceea ce privește alocarea biletelor, oaspeții având alocate 680 de tichete, deși le era promisă o peluză întreagă.

ADVERTISEMENT

Pe stadion, cele două galerii au făcut celebrul schimb de amabilități, cu cântecele arhicunoscute, ambele pregătind și scenografii. Pe cea a roș-albaștrilor era scris: “Ultras Nord”, în timp ce peluza vișinie a etalat o scenografie pe care era scris: “Ne prețuim istoria și apărăm prezentul, cavalerii rămân de neclintit în templu”.

Meciul a fost întrerupt câteva minute din cauza fumului provocat de torțe, în primele 10 minute fiind două sau trei de joc efectiv. Începutul de meci a fost amorțit, de ambele părți, însă Rapidul a reușit să lovească prima, după 19 minute.

ADVERTISEMENT

Dugandzic a marcat după ce a evoluat 19 minute în tricoul Rapidului!

Alex Ioniță a centrat perfect pentru Dugandzic, care a marcat primul său gol la Rapid, chiar la debut. Vârful transferat vineri de la CFR Cluj a marcat de lângă Joyksim Dawa, mult-lăudatul fundaș al FCSB-ului.

Scaunul lui Toni Petrea se clătina din ce în ce mai tare la FCSB. Roș-albaștrii nu s-au regăsit, nici măcar când giuleștenii au greșit flagrant. Tănase a recuperat o minge în terenul advers, l-a servit perfect pe Ianis Stoica, dar tânărul vârf al FCSB-ului, rămas singur cu portarul, a fost ajuns din urmă de Săpunaru și blocat.

ADVERTISEMENT

Săpunaru a salvat un gol ca și făcut! L-a ajuns din urmă pe Ianis Stoica, mai tânăr cu 19 ani

Ianis Stoica are 19 ani, Săpunaru, dublu, 38, dar căpitanul Rapidului s-a dovedit a fi mai… rapid. Sistemul VAR a funcționat pe Giulești, ba chiar și-a depășit atribuțiile dacă luăm în seamă vorbele crainicului care s-a folosit de arbitrajul video să roage cele două galerii să nu mai arunce petarde și fumigene:

“Cei de la VAR ne-au anunțat că pentru a vedea meciul în bune condiții, nu trebuie să mai aruncăm petarde”, a fost anunțul crainicului, care a stârnit zâmbete pe stadionul Giulești.

ADVERTISEMENT

Cristi Săpunaru a marcat golul de 2-0! Pumnal înfipt în inima rivalilor

Însă prima repriză a derby-ului nu a fost nici despre galerii, nici despre atmosferă, nici despre VAR, ci despre Cristi Săpunaru. Căpitanul Rapidului se transformă când joacă împotriva rivalilor, având amintiri dureroase din duelurile cu Steaua/FCSB.

După intervenția spectaculoasă în fața lui Ianis Stoica în care a salvat un gol, Săpunaru a făcut 2-0, profitând de apărarea visătoare a roș-albaștrilor. Servit perfect de Dugandzic, căpitanul a înfipt încă un pumnal în adversarul deja sângerând.

Gol dedicat mamei, care s-a stins în timp ce el era pe teren într-un meci cu Steaua!

După gol, a ridicat mâinile și capul spre cer, dedicând reușita mamei sale. În 2004, când Săpunaru avea 20 de ani, în timp ce se afla pe teren la un meci Steaua – FC Național (scor 1-5), mama fotbalistului se stingea pe un pat de spital, episod dezvăluit ulterior de fotbalist:

“În timp ce eu eram pe teren, într-un meci cu Steaua, mama se stingea pe un pat de spital!”, a spus Săpunaru într-un interviu pentru Libertatea. A fost anunțat abia la finalul acelui meci de vestea tragică și a vrut să se lase de fotbal.

A vrut să se lase de fotbal! 18 ani mai târziu a marcat din nou în fața roș-albaștrilor

Nu a făcut-o. 18 ani mai târziu, după o carieră la cel mai înalt nivel, Cristi Săpunaru rămâne unul dintre fotbaliștii emblematici ai SuperLigii. Și ce poate fi mai frumos să marcheze împotriva rivalei, în fața suporterilor de care este adulat.

La pauză, Rapid a intrat cu 2-0 la cabine și FCSB-ul era într-o criză profundă. Atmosfera era relaxată în tribune, fiind menținută pe parcursul pauzei și de majoretele Rapidului. Și din numele prezente la tribuna VIP, ne puteam da seama că vorbim de un derby.

FCSB a schimbat liniile la pauză! Patru schimbări operate de roș-albaștrii

Mircea Geoană și Călin Popescu Tăriceanu au văzut meciul alături de noul acționar al Rapidului, Dan Șucu. Selecționerii Edi Iordănescu și Florin Bratu au fost și ei prezenți, dar și nume din showbiz precum Codin Maticiuc.

La pauză, FCSB a schimbat o linie întreagă, ca la hochei. Patru modificări dintr-un foc. Au ieșit Edjouma, Oaidă, Coman și Bouhenna și au intrat Șut, Olaru, Oct. Popescu și Tamm. Pare că au fost 15 minute agitate în vestiar, cu multe telefoane.

Au continuat veștile proaste pentru FCSB! Darius Olaru a ieșit accidentat

După două ocazii ratate de Stoica și Tănase, Rapid a liniștit jocul. Giuleștenii erau mulțumiți de avantajul de pe tabelă, iar FCSB părea că nu poate mai mult. Un joc fără idei, la întâmplare și un antrenor care a pierdut controlul, deși nu a trecut decât o săptămână de la startul campionatului.

Veștile proaste au continuat pentru FCSB și în partea secundă. Darius Olaru, intrat la pauză, a fost înlocuit în minutul 75 din cauza unei accidentări. Mijlocașul ar putea rata returul cu Saburtalo de joi.

Finalul de meci a fost unul fără evenimente. FCSB nu a putut pune în pericol poarta adversă, în timp ce Rapidul era mulțumit cu rezultatul de pe tabelă, 2-0. A fost derby-ul lui Cristi Săpunaru, căpitanul giuleștenilor fiind cel mai bun om de pe teren. De cealaltă parte, nori negrii se adună la FCSB, iar postul lui Toni Petrea se clatină serios, cu doar trei zile înaintea returului cu Saburtalo, din Conference League.

  • 38 de ani are Cristi Săpunaru
  • 20 de ani au trecut de la debutul lui Săpunaru pe prima scenă 

  • (P) Cota BETANO pentru FCSB: 1,33 este cota pentru „1 solist” la FCSB – Saburtalo Tbilisi. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT