Sport

Ultima oră. Derby-ul Craiovei s-ar putea juca fără spectatori. Fanii, ”goniți” de la stadion de Covid-19

Capul de afiș al etapei următoare este derby-ul Craiovei dintre FC U și Universitatea, dar întâlnirea are șanse mari să se joace fără spectatori.
26.09.2021 | 16:26
Ultima ora Derbyul Craiovei sar putea juca fara spectatori Fanii goniti de la stadion de Covid19
ADVERTISEMENT

Cele două formații se află în dispută pentru care dintre ele este continuatoarea ”Craiovei Maxima” și fiecare parte are argumentele ei.

Mai mult, conducătorii celor diouă cluburi nu au rata niciodată ocazia de a se lua de tabăra adversă și de a trimite săgeți veninoase.

ADVERTISEMENT

Șanse mari ca spectatorii să nu poată asista la derby-ul Craiovei

Pe lângă problemele juridice dintre FC U și Universitatea, cele două părți se află într-o dispută și în ceea ce privește care formație are mai mulți suporteri, dar acest lucru ar putea să nu poată fi stabilit la derby-ul Craiovei din weekend-ul viitor, deoarece există șanse mari ca spectatorii să nu aibă voie pe stadion.

Rata de incidență a cazurilor de Covid -19 în Craiova este în creștere continuă în ultimele zile, iar dacă aceasta va sări de 6 la mia de locuitori în săptămâna ce urmează mult așteptatul meci se va disputa cu porțile închise.

ADVERTISEMENT

Autoritățile din țara noastră au decis ca în localitățile unde rata de infectare depășește 3 la mia de locuitori, competiţiile sportive organizate în spaţii închise sau deschise se pot desfăşura cu participarea spectatorilor până la 30% din capacitatea maximă a spaţiului. În cazul în care nse depășește 6 la mia de locuitori, atunci jocurile vor avea loc fără spectatori.

Cresc cazurile de Covid-19 în Craiova

Craiova se află într-o situația îngrijorătoarea din acest punct de vedere, deoarece duminică, cu o săptămână înaintea marelui derby rata a ajuns la 4,62 la mia de locuitori. Chiar dacă în acets moment întâlnirea s-ar încadra la 30% din capacitatea stadionului ”Ion Oblemenco” lucrurile s-ar putea schimba dramatic în zilele următoare.

ADVERTISEMENT

Rata de indicență la începutul săptămânii era de 2,62, iar în urmă cu două zile de 3,7. Dacă această creștere va rămâne constantă și în săptămâna premergătoare întâlnirii, sunt șanse foarte mari ca fanii să nu poată să-și susțină favoriții la stadion.

Până la derby-ul cu formația lui Adrian Mititelu, Universitatea va primi vizita celor de la Dinamo, luni, 27 septembrie, de la ora 21.00, în etapa a 10-a din Liga 1. Ținin cont că incidența cazurilor de Covid-19 în Craiova este 4,62, formația lui Laurențiu Reghecampf va putea primi spectatori în măsura a 30% din capacitatea arenei.

ADVERTISEMENT

Cum a evoluat rata de incidență la Craiova în această săptămână

  • Luni, 20 septembrie – 2,62;
  • Vineri, 24 septembrie – 3,7 (+1,1);
  • Duminică, 26 septembrie –  4,62 (+0,9).

Contre între Rotaru și Mititelu jr.

Jocul dintre FC U Craiova și Universitatea Craiova ar fi fost un bun barometru pentru încheia discuția cu privire la care dintre cele două formații are un număr mai mare de susținători, foecare parte susținându-și punctul de vedere în acest caz.

”Războiul” a fost început de Mihai Rotaru: ”Nu e un meci de orgoliu cu cealaltă Craiova. S-a văzut că s-a tras o linie. Am jucat cu Sepsi luni și am avut 10.000 de spectatori, la ora 21, iar ceilalți, cu FCSB-ul la ora 20, cu 5.500 – 6.000 de spectatori. De-asta spuneam că îmi doresc să vină în Liga 1, pentru a se spulbera acest mit, cu suporteri mai mulți sau mai puțini”.

Replica a venit imediat din partea lui Adrian Mititelu jr. care l-a amenințat pe patronul rivalilor de la Universitatea: ”Deocamdată, media de spectatori ne este favorabilă. Suntem peste ei! Linia se va trage la sfârșitul sezonului, nu după 9 etape. 7 ani s-au distrat singuri prin Craiova și prin Liga I, dar s-a terminat.

Karma și Dumnezeu o să îi bată la ușă lui Rotaru cât de curând. Nota de plată pentru răul făcut familiei mele și suporterilor echipei Universitatea Craiova o să o primească când îi va fi lumea mai dragă”.

LPF a înștiințat cluburile

Înaintea începerii partidelor din etapa a 10-a din Liga 1, LPF a trimis o atenționare către toate cluburile cu privire la deciziile luate de autoritățile sanitare din România și le-a cerut să respecte deciziile cu privire la restricțiile impuse din cauza Covid-19.

Creșterea cazurilor de coronavirus a venit și cu alte măsuri în afară de participarea spectatorilor doar până la 30% din capacitatea maximă a stadioanelor. Este vorba de purtarea măştii de protecţie şi asigurarea unei distanţe de minimum 1 metru între cei prezenți în arenă.


  • (P) Cota BETANO pentru Universitatea Craiova – Dinamo: 1,62 este cota pentru „1 solist și peste 1,5 goluri marcate”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT
Tags: