Fotbal intern

Derby-ul cu FCSB nu contează doar pentru orgoliul „câinilor”! Retrogradarea poate deveni o amenințare pentru Dinamo în play-out

14.02.2020 | 21:32
Derbyul cu FCSB nu conteaza doar pentru orgoliul cainilor Retrogradarea poate deveni o amenintare pentru Dinamo in playout
ADVERTISEMENT

Dinamo a ratat, pentru al treilea sezon consecutiv, accederea în play-off. Deznodământul „câinilor” a fost stabilit în acest an chiar în săptămână premergătoare derby-ului cu FCSB, care, chiar dacă pare la prima vedere un meci de orgoliu, ar putea să apropie formația lui Dusan Uhrin periculos de mult de zona „roșie” a clasamentului la sfârșitul sezonului regular.

Retrogradarea, o amenințare reală pentru Dinamo

Dinamo a încheiat etapa 24 pe locul nouă în clasamentul competiției interne, cu 31 de puncte, la 10 puncte de Academica Clinceni, ocupanta primului loc retrogradabil, diferență ce se va înjumătăți la sfârșitul sezonului regular și care poate să scadă și mai mult din cauza programului „câinilor” din ultimele două runde.

ADVERTISEMENT

Formația lui Dusan Uhrin întâlnește FCSB duminică, pe Arena Națională, un meci înaintea căruia, deși nu se află în cea mai bună formă, „roș-albaștrii” pornesc, cel puțin la prima vedere, cu statutul de favoriți, în special datorită loturilor celor două rivale.

După derby, Dinamo întâlnește Gaz Metan Mediaș în ultima etapă a sezonului regular, partidă în care formația lui Edi Iordănescu și-ar putea juca locul în play-off, având în vedere că merge la Clinceni în acest week-end și are șanse importante să plece cu trei puncte.

ADVERTISEMENT

Dacă programul lui Dinamo este infernal, programările meciurilor echipelor aflate sub „câini” la sfârșitul rundei a 24-a ar putea contribui, de asemenea, la micșorarea avansului pe care echipa lui Uhrin îl are față de locurile retrogradabile.

Voluntari, ultima clasată, a început perfect anul competițional, cu trei victorii, la Clinceni, cu Dinamo şi cu Chindia, și pare că are forța, cândva nesperată, de a se lupta pentru salvare. În ultima rundă, formația preluată în iarnă de Mihai Teja o întâlnește pe Hermannstadt, formație aflată pe locul 10.

ADVERTISEMENT

A doua echipă aflată pe loc retrogradabil la finalul rundei 24, Academica Clinceni, întâlnește Gaz Metan și Viitorul, dar jocul defensiv solid arătat de trupa lui Ilie Poenaru în partida cu FCSB demonstrează că nou promovata poate încurca echipele de play-off.

Fără punct câștigat în cele două meciuri, cu FCSB și Gaz Metan, Dinamo se poate apropia de locurile de Liga 2, iar obiectivul în play-out s-ar schimba dramatic, de la câștigarea grupei, la evitarea retrogradării.

ADVERTISEMENT

Programul echipelor aflate sub Dinamo (locul 9, 31 de puncte) în clasament în ultimele două runde ale sezonului regular:

Hermannstadt (locul 10, 24 de puncte)

  • Hermannstadt – Astra
  • Voluntari – Hermannstadt

Chindia Târgoviște (locul 11, 24 de puncte)

  • FCSB – Chindia

Poli Iași (locul 12, 22 de puncte)

  • Poli Iași – U Craiova
  • FC Botoșani – Poli Iași

Academica Clinceni (locul 13, 21 de puncte)

  • Academica Clinceni – Gaz Metan Mediaș
  • Viitorul – Academica Clinceni

FC Voluntari (locul 14, 17 puncte)

  • Voluntari – Hermannstadt

Florin Prunea confirmă pericolul

Florin Prunea, în prefața derby-ului cu FCSB, a confirmat că Dinamo nu poate sta relaxată în play-out, pericolul retrogradării fiind real.

În play-out toate echipele se vor bate la retrogradare, trebuie să începem bine să scăpăm de emoții. Mai avem Cupa României, acolo sperăm să reușim să salvăm sezonul”, declara Florin Prunea la TV ProX.

Pentru derby-ul cu FCSB, alături de factorul mental al jucătorilor, care poate fi afectat din cauza ratării principalului obiectiv al sezonului, accederea în play-off, Dusan Uhrin se confruntă și cu probleme de lot.

Fundașul stânga titular din primele două meciuri din 2020, slovacul Lukas Skovajsa, a fost eliminat în finalul meciului de la Voluntari și va rata derby-ul. Mihai Popescu, de asemenea titular cu Astra și la Voluntari, nu va putea juca împotriva rivalei pentru că a luat al patrulea cartonaș galben pe „Anghel Iordănescu”.

În banda stângă ar putea să apară Andrei Sin, fotbalist care nu a mai jucat într-un meci oficial de pe 16 august, sau nou venitul Szabolcs Kylien, împrumutat de la Viitorul, după ce în prima parte a campionatului a evoluat la Sepsi, de cele mai multe ori, însă, în partea dreaptă.

Dacă pentru a-l înlocui pe Skovajsa Uhrin este în fața unei dileme importante, în centrul apărării pare că soluția este mai simplă pentru Uhrin, Ante Puljic, prezent și la conferința de presă premergătoare jocului, urmând să facă pereche cu Ricardo Grigore, în locul suspendatului Popescu.

ADVERTISEMENT